Родна рок банда възпя подвига на кап. Списаревски

Вижте видеото на STereoRush "Звезда над София"
27 юни 2017 13:07, Александър Попов
32

Родната рок банда STereoRush (Никола Филчев, Кирил Миланов, Борис Филчев и Мартин Димитров) направи парче в памет на капитан Димитър Списаревски и всички "орли", които са бранили българското небе през Втората Световна война.

Песента е озаглавена "Звезда над София", като тя и клипът са продуцирани от групата със собствени средства. Тяхното намерение е да популяризират героичната постъпка на кап. Списаревски и другите български летци в училищата по достъпен за децата начин – чрез клипа "Звезда над София".

Любопитното е, че STereoRush залагат в своите песни изцяло на български и искат да популяризират рока на роден език.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
до 15 преди 6 години
Напълно съм съгласен - встъплението на песента е страхотно,(първите 30 секунди), но после куца и като аранжимент, и като вокал и като обемност на звука.Абе момчета, слушайте малко повече класиците в рока и се учете.Не да копирате, ама има какво да се научи от много банди. Голяма сухота е в нашия рок.
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижте в ютюб една мацка с китара, забравих й името в момента - напишете "Балада за Списаревски". Ще настръхнете.
25
0
 
6
 
! Отговори
vlady преди 6 години
В този случай проличава героизма на ген. Луков - ако бяха закупени читави зенитни оръдия може би нямаше да има нужда от подвига на Списаревски.
24
0
 
2
 
! Отговори
Павлов преди 6 години
До MastervoiceКакво му е на мастерът? На мен ми звучи окей сякаш.
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щирлиц, ако трябва да се следват идеологически насоки на московските ти гурота, които наемат инвалиди като теб да оакват форумите с московски екстраменти, ти пишеш на някаква византийска азбука, която няма нищо общо с български. Милееш за родния език само, ако трябва да споменеш "хамериканци". Къде беше ти, когато кремълското джудже се изгаври с историята ни? Къде бяхте всички като теб кремълски патриоти тогава? А, повтаряхте опорните точки на кремълския гном. Предатели и руски агенти!
22
0
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
До Анонимен 3Неуважаеми,тези български герои бранеха родното небе,без да се питат дали,и колко недоразумения като тебе,ще се родят благодарение на техния героизъм?
21
0
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
"Любопитното е, че STereoRush залагат в своите песни изцяло на български и искат да популяризират рока на роден език."Е щом това е любопитно,тогава ако беше на хамерикански,нямаше да е изобщо любопитно,а направо всекидневно!?Не милеете ли за българския роден език,или просто го имате вече като атракция!?Спрете се!
20
0
 
4
 
! Отговори
PD преди 6 години
Не пише. Но и драматизма на подвига, или в балада или в марш. Текста някак, няма емоцията на характера на рока, липсва бунта на неправдата, с която се е сблъскал Списаревски, Отвлечено описателен...и.т.н.Все пак музиката е и въпрос на лично възприятие.
19
0
 
4
 
! Отговори
до ПД преди 6 години
Колега къде пише, че тяхната е балада?
18
1
 
6
 
! Отговори
PD преди 6 години
Чуйте и "балада за Списаревски" на Светла Илиева. Това е балада.А иначе на рок групата успех, но балада ...не е според мен.
17
1
 
13
 
! Отговори
Роки преди 6 години
Похвално! Много! Списаревски е бил голям!!!Не хейтете!
16
3
 
3
 
! Отговори
Mastervoice преди 6 години
Много добра музикална идея. Вокалът не е лош, но издиша във фалцета. Мастеринга обаче, все едно е дялан с тесла! И това съсипва 90% от качеството на продукта.
15
0
 
10
 
! Отговори
Жико преди 6 години
Слава на българските орли и на вас момчета, задето не се продавате на чуждите!
14
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хаха, вокала да се скрие с този гей-глас. Да се пробва при Азис, за рок не става.
13
2
 
8
 
! Отговори
Горан преди 6 години
Ха, песента е хубава, но вокалиста е слаба ракия! Не успява да закове песента!
12
0
 
10
 
! Отговори
Фронто преди 6 години
Към инж. Бакалов:Респект към Вас,че сте помогнали.Не съм слушал/гледал, но няма начин да не е прекрасно: там където основата е здрава винаги прекрасни неща се градят. " Те ще да ни очите умият" . Нали!
11
0
 
13
 
! Отговори
Фронто преди 6 години
Щях да напиша епитетът който заслужаваш, но щяха ' звезди' да сложат : Защитавали са Б ъ л г а р и я!!! Няма значение от кого. Знам че за такива като теб има значение: за когото има значение не е Българин!
10
0
 
21
 
! Отговори
инж. Иван Бакалов преди 6 години
Огромен респект! Аз одобрих кредита на едно от момчетата за да може да реализират този проект, това че е направен със собствени средства не значи, че е направен за без пари! Уважавайте малкото хубави неща, които се случват у нас, защото зад подобни проекти не застават хората с големите пари и момчетата имат нуждата от подкрепата нас - обикновените! Поздрави.
9
0
 
14
 
! Отговори
ДО 3 преди 6 години
Пиши на БЪЛГАРСКИ......... кюрд
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вероятно от политкоректност е пропуснато, че кап. Списаревски защитава българското небе от англо-американските бомбардировачи, избили хиляди мирни български граждани...