Роджър Уотърс идва пак, чака ни горещо лято

Все още не е обявена датата на концерта му у нас
19 сеп 2017 12:30, Александър Попов
12
Роджър Уотърс идва пак, чака ни горещо лято
Снимка: Reuters

Голямата звезда на рока и един от създателите на Pink Floyd - Роджър Уотърс, ще изнесе концерт у нас през следващата година. Той ще бъде част от турнето му Us+Them, което ще стартира през 2018 г.

На официалния му сайт вече са обявени дати за януари и февруари в Австралия и Нова Зеландия, както и за Австрия и Германия през май и първата половина на юни.

От информацията става ясно, че шоуто на Уотърс ще бъде представено в 23 европейски държави, включително и България. Скоро предстои да бъдат обявени и датите за концертите.

В специалния сетлист за турнето са включени парчета от новия проект на Роджър "Is This the Life We Really Want", който излезе в началото на юни, както и от албумите на Pink Floyd - "The Dark Side of The Moon", "The Wall", "Animals", "Wish You Were Here".

Роджър Уотърс вече гостува у нас през 2013 г. с уникалното шоу "The Wall" пред препълнените трибуни и терен на стадион "Васил Левски". Тогава той не изневери на стила си и освен хитовете си вкара и политически момент в шоуто си, свързано с тогавашната обстановка в страната ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: Роджър Уотърс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 10Гилмор не е Пинк Флойд, поради 2 причини:1. Идва в групата близо две години след каот е основана от Барет, Мейсън, Райт, и Уотърс2. Продукцията след разделянето на Уотърс и Гилмър след разделянето им е в пъри в полза на Уотърс. Последният записа страхотни албуми като Amused to Death, Flickering Flames, докато остатъчният Пинк Флойд създаде за близо 30 години не повече от 2-3 полу-хита. (Devision Bell). Въпреки всичко, Гилмор е неповторим блус артист. Но няма размаха на Уотърс
9
3
 
3
 
! Отговори
Snorky преди 6 години
Ако в рок музиката имаше роли Роджър Уотърс щеше да е бизнесмена, а Дейвид Гилмор музиканта. Ако Дейвид дойде в България ще си купя билет на момента, докато за Роджър ще се замисля...
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ddtСид Барет довежда Дейвид Гилмор!
7
3
 
4
 
! Отговори
IB преди 6 години
Заради амбициите на този велик иначе музикант най-великата група за всички времена - Pink Floyd така и не написа и изпя още стотици велики неща. Винаги ще съм му обиден заради това, че постави личното си его над групата си. Няма да посетя нито един от концертите му, ако ще всеки ден да ми пее в двора. Сърдит съм му завинаги, след Floyd нищо не направи сам. Дори и сега хората ще дойдат заради старите парчета на групата.
6
4
 
2
 
! Отговори
ddt преди 6 години
Уотърс не е един от създателите на Флойд,Сид Барет го довежда за свой заместник...
5
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Музиката му не е за социалкомунисти.
4
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един от най великите музиканти.Очакваме дата за концерта:).
3
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма велики рок музиканти без политически позиции. Така е от 60-те години на миналия век, когато на практика демонстрантите на запад бяха предвождани от рок-музикантите, подобриха западната демокрация, спряха виетнамската война. Донякъде Маричков и Щурците се държаха по подобаващ начин през комунизма. Ако си само певач - вкръчмата.
2
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, велик музикант! Но и Дан е прав, не знам защо често такива велики личности се съгласяват се опетняват с политически цапаници.
1
15
 
10
 
! Отговори
dan преди 6 години
Този си показа истинското лице, призовавайки за оставка на правителство в независима държава. Ако управляващите тогава бяха сериозни, трябваше да го тикнат в дранголника за намеса във вътрешните работи.