Съюзници на Путин го поздравиха, Западът е по-резервиран

Честитките дойдоха от Китай, Иран, Сирия, Венецуела, Беларус
19 мар 2018 20:10, Елка Василева
82
Съюзници на Путин го поздравиха, Западът е по-резервиран
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Съюзници на руския президент Владимир Путин го поздравиха за преизбирането му вчера за четвърти мандат, докато западните страни за по-резервирани в реакциите си, отбелязва Франс прес.

Според Франс прес китайският президент Си Цзинпин е бил първият чуждестранен лидер, поздравил Путин. Си, който също бе преизбран за президент преди броени дни, заяви, че Китай е готов да работи с Русия за насърчаването на мира по света и за напредъка на руско-китайските отношения.

Президентът на Иран Хасан Рохани поздрави Путин за неговата решителна победа и изрази увереност, че по време на новия му мандат отношенията между двете страни ще се развият още повече.

Президентът на Сирия Башар Асад също поздрави Путин и каза, че огромната подкрепа, която той е получил на изборите, "е резултат от добросъвестното изпълнение на неговите задължения и от това, че служи искрено на интересите на Русия", предаде ТАСС.

Още по темата

Президентът на Венецуела Николас Мадуро също поздрави Путин за преизбирането му, както и "славния руски народ" за проявата на гражданско поведение. Той каза, че Русия и Венецуела са братски страни, които "трябва да се противопоставят на честите маневри на империализма", предаде Франс прес.

Путин получи поздравления и от президента на Боливия, на Беларус, Узбекистан, Азербайджан и Казахстан.

Крайнодясната френска партия Национален фронт приветства големия изборен успех на Путин, който потвърждава, според нея, стабилността в Русия и волята на руския народ да се продължи напред със започнатите реформи. "Трябва да престанем да гледаме на Русия като на противник и да подновим диалога с един необходим съюзник във войната срещу тероризма", се казва в изявление на партията.

От Германия Путин получи поздравления от президента Франк-Валтер Щайнмайер, който го призова да използва повода на преизбирането си, за да работи за нормализиране на отношенията с Берлин и със Западна Европа, предаде Асошиейтед прес.

Говорителят на канцлера Ангела Меркел - Щефен Зайберт каза, че тя ще прати поздравителна телеграма до Путин, в която ще става дума за предизвикателствата пред германско-руските отношения, предаде Франс прес.

Британският премиер Тереза Мей каза, че страната й ще коментира изборите в Русия, след като се запознае с оценката на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, предаде Ройтерс.

Японският премиер Шиндзо Абе поздрави Путин в телефонен разговор и двамата лидери се договориха да развиват руско-японските отношения, предаде ТАСС. В телефонния разговор те обсъдиха и проблема за мирния договор и въпроса за осъществяване на съвместна икономическа дейност на южните Курилски острови. По телефона двамата лидери са обменили и мнения по въпроса с отравянето на Сергей Скрипал, предаде ТАСС, като се позова на съобщение на министерството на външните работи на Япония.

Шведската външна министърка Маргот Валстрьом каза днес, че руските избори за били манипулирани в полза на настоящия президент Путин, предаде ДПА. "И преди съм казвала, че в много аспекти това е един манипулиран вот и изходът от него беше очакван", каза министърката и посочи като сериозен проблем, че опозицията в Русия не е способна да работи свободно и че руските медии са контролирани.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин е избран за Четвърти път и е Диктатор.А пък Меркел я назначиха за Пети път и е демократка. В Китай също имаше скоро избори но никой не скачаше като петел без глава.Сега защо Русия им е такъв трън в задните части не е ясно.Или пък е ясно
69
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първи изпрати телеграма българския пРезидент със следното послание: Милостивий Гасударю, кажи на Киро Фасо на не ми бие вече чембери, че ми клепнаха ушите като на дакел....
68
1
 
43
 
! Отговори
ЧАР преди 6 години
БЪДИ ЖИВ И ЗДРАВ ДРУГАРЮ ПУТИН ! НОРМАЛНИТЕ БЪЛГАРИ СА С ТЕБ И РУСИЯ - ОСТАНАЛИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПРОВЪЗНАСЯТ ЕВРОПЕЙСКИЯ БАРДАК. ЯВНО ЦЕННОСТНАТА СИСТЕМА МНОГО СЕ ОБЪРКА ЩОМ В ЕВРОПА УПРАВЛЯВАТ *** И О..БРАТНИ.
67
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
едни и същи мутри са вечно на власт почти навсякъде,света има нужда от почистване
66
8
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Русия в изолация Ей той джудже западът го "бутна" с тия санкции !!!Това икономическо "джудже" има търговски взаимоотношения с половината от населението на земята .... САЩ се самоизолира , Европа умира .... Не мога да разбера , освен ако не ви плащат за глупостите , защо ги пишете ?
65
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А от българска страна .... или ние сме по католици от папата? Или и в тая война пак ще сме на губещата страна?
64
15
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мисля ,че сега на малкия човек не му остава нищо друго ,освен да развърне голяма война, в която ще падне със смърта на храбрите и да се свърши с тоя пигмей веднъж завинаги.
63
10
 
38
 
! Отговори
въпрос преди 6 години
Не разбрах какво имат предвид като казват "въздигаща се Русия".Може ли някой да ми каже.
62
7
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МАНИПУЛИРАНИТЕ СТЕ ЕДИНСТВЕНО ВИЕ-ПРОМИТИТЕ ЕВРОГЕЙТАЦИ - ***! След като лъсна осрания *** на западноеврогейците с вашите перверзии, на ваше място бих бил по-тих и от тревата, джендърчета! Не си подлагайте джендърските халки пред руския куряга, щото да не ревете после!
61
6
 
46
 
! Отговори
славянин преди 6 години
Няма как многополово-безполови ***-пендъри да поздравят мужик за победата му!
60
14
 
35
 
! Отговори
До честито преди 6 години
Всички ДИКТАТОРИ печелят с такива проценти- 70,80 ,99% . Но да знаеш това се иска нещо което ти го нямаш.
59
3
 
44
 
! Отговори
Страхуват ли Бойко преди 6 години
А нашият бай Бойко - Банкянския очевидно много го е страх преди евро-лидерите да изпрати поздравления на преизбраният президент на Русия. Призовавам Бойко да събере кураж и да поздрави Путин . А на следващите избори и Борисов да вземе такъв резултат?
58
28
 
39
 
! Отговори
Русия в изолация преди 6 години
Никой не се съобразява с Русия, защото тя е военен колос на глинени крака, тъй като е икономическо джудже.
57
21
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Общо взето поздравили са го хора които нямат много общо с модерния свят или са откровени диктатори като Иран, Венецуела, Боливия, Еквадор, България, Азърбайджан, Казахстан и Китай. Предполагам че Ким Чен Ун е поздравил първи Путин, но вродената скромност на рустаците не им позволява да се изфукат с това. Японеца е говорил по съвсем други теми, шведите направо казват че избора на Путин е незаконен. С една дума позорна картинка представяна от пропутинските ни медии като голям успех за Русия.
56
4
 
61
 
! Отговори
ЧЕСТИТО преди 6 години
Дъртата Мей пак злобей !!! Оня ТръмПАНАР си глътна езика като видя процентите!!! Той за такива неможе и да сънува. А за купуване на гласове трябва да си голям *** да си го помислиш,при тези проценти.
55
2
 
36
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
Честитка и от бай ви Стамат :-)
54
3
 
44
 
! Отговори
Бай-Кольо преди 6 години
"Когато фактите говорят...и Боговете мълчат" ..другото е приказки за пазара. Не съм фен на "Гутен ***"...ама това е реалността. Хубава вечер на всички...спете спокойно деца ! ;)
53
26
 
37
 
! Отговори
Различни светове ... преди 6 години
Хората в нормалния свят мислят и говорят за полети до Марс...В Русия Путин се опитва да ограничи пиенето на лосион и антифриз със закони ...Различни светове ...
52
17
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оставаме без руска православна газ. Ужас !
51
2
 
49
 
! Отговори
мдаааа преди 6 години
До Анонимен 40 Доколкото успях да разбера , не е спрян ТП , нещо спират работата по втората тръба , която трябваше да замести ЮП / нали ББ ще строи някакво хъбче , и мислеше оттам да взима газта /Та с две думи - газ за Турция ще има , газ за Германия и сие / СП 2 ще има / , само ние тука заради изключителния слугинаж на политиците ни / в частност на ББ /, няма да имаме нищо . Чета украйна прибирала по едни 5 млрд долата транзитни такси На нас излишни ли ни бяха такива пари ???