От Русия питат: Защо Радев благодари на португалците за 3 март?

Кой чия история се опитва да пренаписва?
Обновена: 20 мар 2018 14:45 | 20 мар 2018 13:00, Елка Василева
708
От Русия питат: Защо Радев благодари на португалците за 3 март?
Румен Радев и руският патриарх Кирил. Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

Българският президент Румен Радев бил благодарил на германци, французи, португалци за освобождението на страната ни от турско робство. Това твърди Владимир Бичков в материал, публикуван в РИА Новости под заглавие: "Гневът на Русия, британското предателство и "Стоте дни" на Бонапарт".

Думите на Радев са определени като една "от последните антируски политически акции".

"Президентът на България Румен Радев благодари на страни от ЕС за помощта им при освобождението на страната от петвековното османско иго, станало на 3 март 1878 г. в резултат на разгрома на турските войски от руската армия. "Ние няма да забравим тази помощ, която ни оказаха германци, французи, португалци, холандци, финландци, латвийци, литовци и естонци. Този празник е не само за България, но и за целия ЕС и НАТО", бил заявил Радев според публикацията.

Още по темата

"Какви финландци, прибалтийци?! Те дори не са имали тогава своя независима държавност. А как са се оказали португалците в този списък – за мен е неразбираемо", пише авторът.

По думите му тази "изцепка" на Радев щеше да е просто куриоз, ако нямаше едно "но". Продължава целенасоченото пренаписване на историята, продължава информационната война срещу Русия", заключава авторът.

На нас, българите ни е кристално ясно, че Румен Радев не е благодарил на никакви германци, французи, португалци, холандци за освобождението ни от османско иго. Кому е нужно тогава измислянето и слагането на думи в устата му?

Колкото до пренаписването на историята, би било добре да си припомним само как говорителката на руското външно министерство Мария Захарова се опита преди няма и половин година да убеди някого, че "предотвратяването на депортирането на евреите от България и спасяването по този начин на 50 000 души от неминуема гибел били станало благодарение на съветските воини". И ако това не е опит за пренаписване на историята - не българският народ, църква, парламентаристи, общественици са спасили 48 000 български евреи, а армията на СССР.

Преди това пък руският президент Владимир Путин заяви на среща с македонския държавен глава Георге Иванов, че кирилицата била дошла в Русия от македонските земи.

Върви ни на нас, българите, да се опитват да пренаписват историята ни – до сравнително неотдавна от Македония се опитваха да изкривяват миналото ни. Дали пък сега Русия не се е захванала с това?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


708
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
579
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На кои ще благодарим си е наша работа и на които му не харесва да си еб.......
578
3
 
2
 
! Отговори
РОССИЯ преди 6 години
р.радев благодари на литовци латиши естонци фини поляци и на целият ес и нато .историята няма да прости на р.радев уважавах го уважението му падне много ниско не само пред моите очи мисля че на всеки един достоен българин
577
2
 
4
 
! Отговори
... преди 6 години
Ние няма да забравим тази помощ, която ни оказаха германци, французи, португалци, холандци, финландци, латвийци, литовци и естонци. Този празник е не само за България, но и за целия ЕС и НАТО"Ако това са думи на президента, то това е истински позор!Не ме интересува, кой-кого обича, историята си е история.Ако искате да благодарим и на Антантата за Ньойският договор.И най-вече на НАТО хахахахах
576
2
 
2
 
! Отговори
ЗАЩО преди 6 години
Най - важното : защо държат ве4е 100 години в центъра на Москва Гея в Мавзолея .
575
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ние питаме ,защо : Русия забрави от къде и е азбуката , защо Русия се гаври с българският народ по спасяването на българските евреи , защо Русия изсели татари , българи и гърци от Крим , засели го "руснаци" и сега го анексира , защо Русия влезе в Донбас , стрляха по жилищни квартали за да се настроят населението против " фашистите от Киев ".Има още много "ЗАЩО" .
574
5
 
2
 
! Отговори
тя преди 6 години
Р. Радев прави реверанс кам европейските г.....! Грешка , Румене!
573
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 92Кога най-сетне ще възстановим името Св.Св. Кирил и Методий на българския храм-паметник зад Народното събрание !---Имаш предвид византийските мисионери Константин-Кирил Философ и брат му Методий, онзи, дето беше затворник на фрицовете в Елванген ли? Нали ги откраднахме и ги обявихме за българи, както много още неща! За онзи храм, построен от руски архитекти, изографисан и от велики руски художници, с куполи, покрити с подарено руско злато? Няма да стане твоето! Помни ми думата!
572
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 606-Ще дойде време,когато такива като теб ще ревът...!!
571
1
 
0
 
! Отговори
Света Елена на фотот преди 6 години
НА снимката Света ЕЛЕНА зад Радев подава този сега Румен РАдев е бил равин не е стока внимавайте..
570
3
 
1
 
! Отговори
АМАН От ПИАР преди 6 години
НЕ БЕШЕ редно да с е тиражират думи на Важен ПАтриарх провеждащ въспоменателни ритуали с Патриарх БЪлгарски НЕофит.Срещата се е водила пред камери с пси активатори ,пси блокатори и активно сканиращ софтуерно хардуерен холограмно обсебен комплекс..Жертвите с а подържани в особенно състояние с цел широко тиражиране на конфронтации и последвала НАГЛА ПИАР АГИТАЦИЯ
569
3
 
0
 
! Отговори
ИМА ГЕНОЦИД преди 6 години
Станахме свидетели на НАГЛО АНти БЪлгарско и АНтируско пси активно мероприятие с участието на Патриахр КИРИЛА с часовник с пси активатори вградени на <Радев и на Валери СИмеонов..Това на фона на НАГЪЛ ГЕНОЦИД Срещу НАРода БЪЛГАРСКИ провеждан от Доказано престъпни групировки маскирани като ПАРТИИ
568
4
 
2
 
! Отговори
Цецо преди 6 години
Причината за всички войни е икономическа, включително и руско-турската, която ние сме нарекли освободителна. Във всяка война освен редовните военни части на страните участнички воюват и доброволни наемни сформирования, включващи бойци от най-различни народности. С изключение на нашите опълченци, може би, всички останали са участвали заради парите, а не заради обичта към народа и земята ни. Не виждам смисъл да се говори за това кой кого е споменал и кого е пропуснал...
567
2
 
3
 
! Отговори
психология преди 6 години
Има един филм: Петдесет нюанса сиво.Всъщност не зная как точно е преведен на български.Навремето в училищата се наблягаше на покорството, послушанието и въобще неособено мъжкото поведение. Очевидно Радев е такъв психологически профил.Това се вижда без оптически уреди.Вижда се и от коментарите. Някои се възмущават, други търсят някой да им "натисне главата" и не се уморяват докато не им отговорят подобаващо.Този профил се култивира в България от стотици години и някои го приемат за естествен
566
4
 
7
 
! Отговори
Жени преди 6 години
Защото Радев има изразен мазохизъм.Трабва да си поръчва строга господарка.Патриарха го усети и затова го натисна. Всъщност Радев това си търсеше. Някой да му натисне главата надоло.
565
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СатаНАТОСъгласен съм с вас. Проблемът Русия за нас е вътрешен. Проблемът е в тези русофилски "полезни" *** (Ленин) с които ни е наказал господ. Да бъдат проклети тези убийци на българския род. А те са известни, като се започне от цялата плеада БКП/БСП *** и техните отрочета и стигнем до болен, неграмотните атакисти и определени *** във форума.
564
0
 
8
 
! Отговори
Айде пътеката! преди 6 години
Ние ме благодарни на всички.На някои като идват - на други като си отиват.
563
2
 
6
 
! Отговори
помнещ преди 6 години
До Анонимен 593 : "...глейте си работата, не се занимавайте с България, не идвайте в България и ще сме ви вечно благодарни." Ами това е, но това угро-финско/монголско диво племе познато в миналото като московити не могат така. Те са *** могат да съществуват само за сметка на други народи. Те не са в състояние да направят нещо ако не крадат било пари, ресурси, култура и история. Така че те не могат да разберат това което сте написали трябва да бъдат принудени.
562
4
 
7
 
! Отговори
чекист преди 6 години
Не усещате ли как си противоречите? Територията на Македония в онова време е в състава на България. България на практика е империя-тоест мулти етническа държава с един център на властта. Макар и правилна географски , вметката на Путин е погрешна като внушение защото не е имало държава Македония .Не имало и Финландия, Полша, Грузия.... по време на Руско турската а Руска империяСъщият казус като Македония. По тази логика и финландци ни окупират, доколкото имаме министри и премиер фини
561
0
 
0
 
! Отговори
ДО 594 преди 6 години
До Анонимен 594 ....пишеш , говориш, плюеш...но никога не си последен....често се случва да си предпоследен..........и
560
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
600 коментара за копиран Текст от други сайтове , после що ви е такава Държавата ми вие по същия начин си избирате Управляващите , като кон с капаци