Лондон тласка съюзниците си към конфронтация с Москва!

Все още не виждаме фактите, заяви Сергей Лавров
23 мар 2018 22:22, Елка Василева
190
Лондон тласка съюзниците си към конфронтация с Москва!
Сергей Лавров. Снимка: архив, Reuters

Руският външен министър Сергей Лавров обвини Лондон, че тласка съюзниците си към конфронтация с Москва, след като Европейският съюз реши да отзове посланика си в Русия заради аферата "Скрипал", предаде Франс прес.

Британските власти се стремят трескаво да накарат съюзниците си да вземат мерки, целящи конфронтация с Москва след отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал във Великобритания, каза Лавров, цитиран от руската агенция РИА Новости, по време на посещение във виетнамската столица Ханой.

Още по темата

Всяка страна трябва сама да взема решение за службата на дипломатите си в Русия въз основа на собственото си разбиране за достойнство. Разследването (на случая Скрипал) още не е завършило, а Великобритания се опитва да застави партньорите си да предприемат конфронтационни стъпки, каза министърът, цитиран от ТАСС.

Европейските партньори на Обединеното кралство го подкрепиха единодушно вчера в Брюксел, като заявиха, че е "много вероятно" Москва да стои зад отравянето на Скрипал и решиха да отзоват посланика на ЕС в Москва.

Освен тази мярка някои европейски лидери обмислят да експулсират руски дипломати или да отзоват посланика си, каза за АФП висш европейски представител.

"Все още не виждаме факти, а липсата им ни кара да мислим, че всичко това е само една провокация", каза Лавров, обвинявайки Лондон, че е поел курс към максимално задълбочаване на кризата с Русия.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
1
 
1
 
! Отговори
До 135 преди 6 години
Беше това с въртенето на крачета. Гастарбайтери на острова идва от Финландия и не им пука за колхозната ***.
110
1
 
11
 
! Отговори
АМАН от диверсии преди 6 години
Обсебени с импланти подставени на власт в Лондон се опитват да ударят зверски останалите членки на Европейскяи съюз като ги насъкват срещу Москва.Цел Путин най сетне да обяви ембарго срещу Брюкел и д а им спре подаването на газ.До 2014 година МОсква бе най важния съюзник на НАТО и Европейския съюз.След жестоки удари срещу съюзниците на МОсква в средиземно море вкл Либия,Египет,Йемен,Сирия <Ирак ,турция и Украйна последва нагло набеждаване на МОсква..Която не участваше в диверсиите срещу
109
21
 
10
 
! Отговори
Лавро преди 6 години
Руснаците се чудят как да замажат положението с гафа,но няма да могат. Толкова са некадърни,че не могат едни хора да отровят както трябва! Да ги гонят отвсякъде! Ако ги изгонят оттук,за което се съмнявам,ще ми е кеф да гледам как руските *** се пръскат! Преди симпатизирах на Русия,но заради троловете и и русофилите-предатели,я намразих!
108
6
 
28
 
! Отговори
ТеооГеоо преди 6 години
Задокеанската краварска *** и британския им слугинаж искат освен гейска Европа , Русия и дестабилизация на целия свят.Те отровиха руския изменник за да разиграват долнокачествени циркаджилъци..Не ,че е необичайна практика да се трепят изменници....всички го правят , сега......пиеска.
107
4
 
24
 
! Отговори
Историк преди 6 години
Някой чувал ли е за гладомора, който е устроил Чърчил в Индия, за да регулира прираста на колонията. Няколко милиона умряли от глад и мизерия. Кой му е търсил отговорност? Един двоен агент е объркал дозата -световен скандал!
106
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудя се дали тандема Тереза Мей и Борис Джонсън са по-грозни или по-злобни. Дълго се чудих и установих, че са ....по-глупави, защото ефекта от слугинската им шпионска авантюра скоро ще се насочи срещу тях и срещу и без това противните, нечистоплътни, алкохолизирани и нискоинтелектуални техни сънародници, когато напуснат страната си.
105
1
 
20
 
! Отговори
най виновния преди 6 години
Пътуват ферманец, французин и БАЙ ГАНЪО във едно купе.Влиза и ЛЕЙДИ? Дамата пръднала и французина деликатно се извинил вместо нея.ЛЕЙДИ пръднала втори път.Този път се извинил германеца.БАЙ *** КАЗАЛ- Отивам да пуша ако дамата се на.......ре да знайте че бях АЗ.
104
3
 
22
 
! Отговори
тя преди 6 години
Европа няма изявени честни и умни лидери и от това се възползват Англия и САЩ!
103
2
 
31
 
! Отговори
тя преди 6 години
Лондон хем извън ЕС , хем искат да ни командорят! Е...и , английското самочуствие и нахалство!
102
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не зная защо ,някой си е решил и говори ,че Лондон имал съюзници....Аз от името на България ,изказвам мнение ,че Лондон (Великобритания),никога в историята си не е била заставала на страната на България....винаги е била срещу нея....Аз като българин бих се въздържал ,и не бих заемал страна ,камо ли с Англия..Независимо ,под какъвто и да е натиск, ..
101
3
 
33
 
! Отговори
*/* преди 6 години
То и Садам колко химически оръжия имаше ,пък ни едно не можаха да намерят.Ама си затриха държавицата.С Русия е кофти ..много е силна.Интересно е с какво сравниха пробите от "отровения",след като нямат такова вещество.
100
36
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е нападала без повод България цели 3 пъти !Това ли са ви братушките!И двата пъти сме ги били!
99
22
 
7
 
! Отговори
Фактите преди 6 години
Са в доклада на МИ6 с който са запознати само членовете на КОБРА - звено на британския кабинет , нещо като нашия национален съвет по сигурност С тоз доклад са запознати и съюзниците. Така че Рашките са с двата крака в батака
98
27
 
8
 
! Отговори
До Балканите преди 6 години
Много глуупости говориш. Отивай в Русия като не ти харесва тук. Или във Венецуела.Червен каскетник...
97
21
 
6
 
! Отговори
Путин излезе глупак преди 6 години
Успя да убеди даже евродебилите че рассия е заплаха за Европа
96
6
 
26
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До Анонимен 70: А ти виждал ли си ги фактите? Не пиши г'лупости. Провокациите са изпитан инстрмент в британската външна политика. Това поне е факт.
95
28
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все още не виждаме фактите, заяви Сергей ЛавровТи кога ли си ги виждал фактите?
94
7
 
49
 
! Отговори
Констатиращ преди 6 години
1. Сам Борисов каза, че твърдението на Англия, че Саддам Хюсеин има химическо оръжие е лъжа. Прав е, даже и Блеър се извини. / Но Саддам го убиха де. /2. Обвиниха Русия в манипулиране на изборите в САЩ, а то излезе, че английската Cambridge Analytica е манипулирала. САМО ДВЕ ДОКАЗАНИ ЛЪЖИ ПОСОЧВАМ Сега е наред обвинението за отравяне! П.П. А иначе запада е с претенции за толерантност, почтеност ............. ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА доказва, че са едни най-долни мошеници.
93
27
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Литва и Чехия също гонят руски дипломати.
92
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някъде излезе на размисъл следният логичен въпрос" Как така всички подобни убийства все във Великобритания стават , по един и същ сценарии и момент и как винаги Англия прехвърля вината било на България за убийството на Г.Маарков, така и в много случаи на Русия? Един пък руски опозиционер бе публично разтрелян в Москва в присъствието на приятелката си след като вече бе издоен достатъчно от Запада . Просто методите на ЦРУ дотолкова се изпразниха от съдържание и новаторство , че вече не ловят дикиш