Доказателството: Пейката, на която откриха Скрипал

Съоръжението бе демонтирано от британската полиция
24 мар 2018 10:00, Петя Славова
210
Доказателството: Пейката, на която откриха Скрипал
Снимка: Reuters

Британската полиция демонтира пейката пред търговския център "Молтингс" в Солсбъри, на която бяха открити в безсъзнание бившият разузнавач Сергей Скрипал и 33-годишната му дъщеря Юлия. Пейката ще бъде съхранявана като "потенциално веществено доказателство за престъплението", пише британският вестник "Гардиън", като се позова на Скотланд ярд.

Още по темата

По данни на изданието полицейски служители, облечени в защитно облекло, първо направили снимки на пейката, а след това я демонтирали. След това те я натоварили в бял бус и я откарали. Руският посланик във Великобритания Александър Яковенко изпрати писмо до британския полицай Ник Бейли, също пострадал след отравянето на Скрипал в Солсбъри, в което го уверява, че Русия няма нищо общо със случилото се, предаде ТАСС.

В него дипломатът допълва, че е изпитал облекчение, когато научил, че Бейли вече е изписан от болницата и се е прибрал при семейството си. Яковенко му изказва и благодарност за това, че е проявил смелост при предприетите от него действия след нападението, пише БТА.

По данни на британските власти Бейли е бил първият полицай, пристигнал на пейката в Солсбъри, на която бяха открити в безсъзнание Скрипал и дъщеря му, и е пострадал при контакт с отровното вещество. След това беше настанен в болница, а в четвъртък главният лекар на окръжната болница в Солсбъри Кара Чарлз-Баркс съобщи, че той е изписан и че състоянието му се е подобрило, но не даде подробности. Самият полицай разпространи обръщение към медиите, в което написа, че е възможно животът му вече никога да не е същият. Той не поясни какво има предвид, но помоли журналистите да уважат правото му на лична неприкосновеност и личен живот и подчерта, че няма да дава интервюта.

Говорителка на Държавния департамент на САЩ заяви за кореспондент на ТАСС, че Вашингтон все още обмисля няколко варианта за мерки срещу Москва заради отравянето на Скрипал и дъщеря му. Коментирайки информация на Си Ен Ен за възможно експулсиране на руски дипломати, тя каза, че към момента не може да съобщи нищо за мерки срещу Русия. "Но когато предприемем мерки, задължително ще ви уведомим", заяви тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
1
 
3
 
! Отговори
тя преди 6 години
Скотланд ярд разигра тази комедия ,за да се отклони вниманието от дневния ред и да има повод отново да се напада Русия!
170
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кой има полза от този скандал?В навечерието на изборите и предстоящото световно в Русия,най-малко Путин има полза.Но омразата на Англия и САЩ,нямат граници.Това ми напомня 11 сеп.когато САЩ извършиха терористичен акт убивайки стотици невинни американци и обвинявайки Бин Ладен.САЩ бойкотираха олимпиадата в Москва 1980.Сега може и да бойкотират световното.Но Путин го избраха 60 милиона руснаци.А Мей нека си бръмчи с метлата.
169
3
 
7
 
! Отговори
Рус Иван преди 6 години
Историята с тази опърдяна пейка не може да послужи за нищо друго освен за доказателство, че британците пият много повече от руснаците ама не го умеят. Излишни напъни, тъй като такива доказателства ние имаме от години с поведението им в Слънчев бряг. Пък за пияни руснаци на Слънчев бряг някой да е чувал? Истерясалата баба май е по-зле и от германката или е откачила от признанието на американските генерали, че Путин не им е пускал анимационни филмчета ами им е говорил истини за новите си оръжия.
168
2
 
22
 
! Отговори
стига преди 6 години
Стига са занимавали обществеността с един двоен продажник. Такива като Скрипал никой не ги обича. Щом един път е предал Родината си, лесно би продал и втората си родина. Що не жалят за хилядите загинали от натовските бомбандировки в Сърбия. Заради един продажник колко бели и простотии могат да станат.
167
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очакваме съобщението за разкриването на отровата "Дурачок" с която Русия трови Борис Джонсън.
166
2
 
20
 
! Отговори
Тоз преди 6 години
Тия незнам защо си мислят че хората трева пасат аре стига банални станаха никой не им вярва взеха ги на подбив вече.
165
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пейката е много важто доказателство. Трябва да се съхранява под ключ в Тауър, в сейфовете , където се пази короната на музейния експонат Лизка.Но според мен, трябва да се отреже и дървото над пейката и да се прибере, защото то е видяуло всичко.
164
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това да не е дето го гледах преди малко: двама космонавта увиваха с найлон една пейка, а един гълъб им се моташе в краката.
163
3
 
20
 
! Отговори
Отеца преди 6 години
Сибирска лешникотрошачка е пренесла семката на руски кедров бор в Англия. От него е била направена пейката в Солсбъри. Неоспоримите доказателства за руската намеса са иззети и консервирани. Престъплението е доказано. Случаят е приключен.
162
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Амнести търнъщъонал протестира срещу зверските методи на разпит в Англия! Там в тъмния Албион заплашили личния путински агент Бор/ис/ Пейката с рязане с трион и дялане с тесла!
161
1
 
18
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Истински герой! - отсече разплаканата Тр. Мей присъстваща на жестоките разпити на руският агент майор Пейка! - Ако, не беше руски агент, щях да се влюбя в него и да се разведа с моя му---льо! Не, г-жа Мей - с треперещ от вълнение глас тихо промълви Борис Джонсън - аз съм готов да сменя своя пол, за да бъда с другаря Пейка, дори и като руски агент! Като едни "Ромео и Жулиета" на 21 век! - каза Джонсън не в състояние повече да сдържи сълзите си. - Пейка, Пейка -успя да изрече той и се разрида
160
0
 
4
 
! Отговори
От крайния квартал преди 6 години
Немските предатели бяха разселени из джунглата или из малки селца.Тоя в центара на Лондон джиткаше не става така.Тука нашите братя Галеви сателит не ги лови тоя на пъпа на Света бръмчи.
159
1
 
17
 
! Отговори
"-" преди 6 години
дребноБританците арестуваха агента на КГБ извършил нападението срещу Скрипал и дъщеря му - другарят *** майор Пейката!!!!дребноБританските секретни служби Ми-5 и Ми-6 са шокирани от стойкоста на руския агент майор Пейка, който продължава упорито да мълчи въпреки усърдно провежданите разпити граничещи с тези на средновековната Инквизиция!!!!Въпреки старанието и усилията прилагани от най-добрите специалисти на подобни разпити в Ми-5, Ми-6, ЦРУ и Мосад майр Пейка не е издал нито звук!!!!
158
0
 
3
 
! Отговори
Ко заза ко преди 6 години
До КакваЖив е и ако не се държи в мекакаментозна кома ще умре от болки.
157
12
 
3
 
! Отговори
И тия не са цвете преди 6 години
До АМАН от диверсииГеорги Марков го убиха нашите комунисти с банална отрова използвана още в Рим .Дата беше нагласена да съвпадне с ЧРД то на Тодор Живков...
156
1
 
21
 
! Отговори
Каква преди 6 години
Смърт за предателя !?? Той е още жив ! Ако бяха руснаците, предателя щеше да е мъртъв преди 10 години, а дъщеря му щеше да е жива! Русите им го казаха в прав текст !
155
0
 
26
 
! Отговори
АМАН от диверсии преди 6 години
НАвремето подобни нагло престъпни набеждавания нанесоха на БЪлгария щети за десетки милиарди живи долари .Спомнете си случая Георги Марков и наглото набеждаване чрез обемно проникващо обсебена със спец наркотици тип"Американски демон" Клеър Стърлинг която изобрети БЪлгарска връзка в сатанинската стрелба срещу папата в РИМ/БЪлгария да поиска срочно от НАТО да се разсекретят спец диверсиите срещу Нея..Сега сме пълноправен член и сме нагло ограбвани през подставени на власт
154
5
 
11
 
! Отговори
Докога ? преди 6 години
Пак наказаха бедната Путинова Русия...Докога ?
153
5
 
25
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Подобни доказателства са предназначени за наивици, меко казано!Първо - за да излекуват някого отровен с бинарно химическо бойно-отровно вещество е нужен.... Антидот!Второ - за да разполагате с антидот е нужно да разполагате с отровното хим. в-во.Тоест англичаните разполагат с Новичок и антидота.Трето Англия е осеена с видеокамери, сигурен съм че разполагат с видео, тогава защо не го покажат. Четвърто - Защо не предоставят образци от хим. в-воЗащото сами са "скалъпели" отравянетето!
152
2
 
18
 
! Отговори
Боко Асфалтов преди 6 години
В асфалта е истината.Асфалта от алеите в градинката да се съхрани като доказателство.Ако няма къде Фандъкова ще му намери място.