Тръмп стопира новите санкции срещу Русия. Защо?

Неразбориите в американската администрация не секват
17 апр 2018 10:30,
77
Тръмп стопира новите санкции срещу Русия. Защо?
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е решил да спре въвеждането на санкции срещу Русия заради подкрепата й за сирийския президент Башар Асад, пише британският в. "Гардиън", подчертавайки, че с това той противоречи на изявлението от неделя на американската постоянна представителка в ООН Ники Хейли, че ще бъдат наложени санкции.

Вчера обаче говорителката на Белия дом Сара Сандърс заяви само, че администрацията обмисля такава мярка.

Тръмп лично е спрял налагането на санкциите след разговори със съветниците си по националната сигурност, пред които е изразил недоволство от обявяването им, преди да е убеден, че са необходими, съобщава в. "Вашингтон пост".

Още по темата

Представители на администрацията заявяват, че икономическите санкции и други възможни мерки срещу Русия са подложени на сериозен анализ, но президентът на САЩ не е дал разрешение за въвеждането им. Според тях е малко вероятно той да одобри нови санкции без други действия от руска страна, които да го подтикнат.

Представители на администрацията са на различно мнение дали Хейли наистина е прибързала с изявлението си. Някои от тях отбелязват, че тя е сред най-предпазливите служители на администрацията и обикновено предварително сверява изявленията си с Тръмп, преди да даде интервю за телевизия.

Поради липсата на постоянно действащ държавен секретар на САЩ Хейли на практика е лицето на американската дипломация, отбелязва изданието.

Вчера сутринта представител на администрацията е потвърдил пред вестника, че в администрацията е имало объркване относно плановете за санкции срещу Русия.

В същото време инспекторите на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) чакат в Дамаск вече два дни, без да бъдат допуснати до град Дума, отбелязва в. "Вашингтон пост" в друга статия и припомня, че американският представител в ОЗХО Кенет Уорд изразява опасения, че Русия може да се е опитала да прикрие следите от химическо нападение, което се твърди, че е било извършено там.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
Вътрешен човек преди 5 години
Нищо не е стопирал , напротив подписа ги и са ужасяващи , даже игла няма да се купува и продава на Русия от никого , подкрепят ги дори Нова Зеландия , Австралия , Кнада и Япония плюс Всички Европейски страни , даже Унгария , Австрия и Италия ......нашите вождове знаят и мълчат ....не смеят да се обадят на теб се надяваме г-н Президенте снощи бяхте прав , СПЕШНИ КОНТИТУЦИОННИ РЕФОРМИ !
50
1
 
2
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 6 години
До РОССИЯБългария не е разделена на две!Това е желанието на мафиотския ни елит!България я няма вече ,че да е разделена!Ако имаше държава България ,всички тези псевдо елити до сега трябваше да ги няма и физически!
49
1
 
8
 
! Отговори
Изтрит коментар преди 6 години
Външен дълг на САЩ - 20 ТРИЛИОНА долара.... Факт. Това е 110 % от БВП на дъравата. Факт.
48
6
 
6
 
! Отговори
ГЕРБ forever преди 6 години
Българите харесват Тръмп,но обичта им към русите е генетично безусловна!
47
1
 
5
 
! Отговори
Чичо преди 6 години
Искам да питам по-компетентните от вас ако някъде се случи,,хипотетично,,сухопътен сблъсък между американски и руски войници какъв би бил изхода от сблъсъка.
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма да стопира.За яде Руския дебел
45
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп първи сви вайряка. Защото знае какъв ще го яде ако още се кокошини. А папагалът макарон ще си хапе ***, че се поведе по островната вещица.Накрая всички ще ходят в Москва да се молят за мир....на колене.
44
9
 
38
 
! Отговори
РОССИЯ преди 6 години
и пак ги защитавате хейли е пребързала с изявлението си.що за народ сте вие .нашата българия е разделена на две части ..за сащ нато и ес.---втората част са за русия.обичта на българина никой не може да отнеме за русия .ако че посолът на сащ в бг ви натисна на ъгла да се препише историята и с пропагандска литература да отне ме тази обич на бг към русия увас няма да се получи шипка стои на местото си и постояно напоменява че руският народ сме братя альоша е на върха в пловдив пази ни историята от
43
8
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин ми харесва повече от Тръмп.
42
1
 
13
 
! Отговори
ПЕНКО преди 6 години
" КАКВО ЛИ СИ МИСЛЯТ КОСМОНАВТИТЕ И АСТРОНАВТИТЕ В МКС -ИСС / Инт.Сп. Ст./"!!!
41
3
 
38
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Ястребите във Вашингтон ще му намерят причина за нови санкции, а и да няма, ще ги измислят. Въпроса е докога Тръмп ще им се води по акъла. Както изглежда вече започва да се замисля струва ли си.
40
1
 
46
 
! Отговори
.... преди 6 години
Само безумец може да иска трета световна. Дано никой не се запознае лично с ужаса на войната...
39
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледам много пишещи не харесват, Тръмп! Добре, не е може би най-добрия избор, но вярвайте ми, не се радвайте ако скоро бъде сменен, защото войната ще дойде по-бързо отколкото очаквате! Проблема на хората и в частност на политиците, е че доста време е изминало от световните войни, и не са били свитедели на трагедията тогава, и поради това са арогантни в държанието си! Пък и то си личи и от нас, пишещите тук, които раздаваме акъл на световни лидери, а тайничко май някои искат наистина голяма война
38
7
 
27
 
! Отговори
АНАЛизатор преди 6 години
,,Тръмп стопира новите санкции срещу Русия. Защо ли?" Ами защото Путин държи здраво Тръмпи за топките! Американчето е толкова грешно пред Господ,че за него трябва отделно пространство в АДА! Остави проститутките,изневярите,бизнеса с дрога и т.н. Дони за пари е готов на всичко! За него няма род и родина има само интереси! Явно Русия е наясно с това,все пак КГБ е велико!
37
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха-хаааа... Русия изостанала, а...Даже тромпета сви шатрата и подви опашка.Още ще видите...
36
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плащат им да са слепи.
35
45
 
8
 
! Отговори
Русия е изостанала преди 6 години
Русия е много изостанала, икономически е като Нигерия, само че със сняг!
34
6
 
17
 
! Отговори
11 преди 6 години
Види се, че Дончо Тромпета се учи от наш Боко.
33
42
 
5
 
! Отговори
Русия в изолация преди 6 години
Никой не се съобразява с Русия, защото тя е военен колос на глинени крака, тъй като е икономическо джудже, а и джудже и е президент...
32
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...платени кьопеци.