В Русия чакат "с удоволствие" да приемат Бойко Борисов

Радев и Путин обсъдиха икономическото сътрудничество
Обновена: 22 май 2018 15:13 | 22 май 2018 14:45, Елка Василева
308

Снимка: Президентство

 

След няколко дни Русия "ще има удоволствието да приеме премиера на България". Това заяви руският президент Владимир Путин на срещата си с българския държавен глава Румен Радев в резиденцията "Бочаров ручей" в Сочи.

Путин и Радев обсъдиха възможностите за задълбочаване на икономическото сътрудничество, предаде ТАСС.

"Сега няма да се впускам във въпросите от икономически характер, ще отбележа само, че през миналата година наблюдавахме ръст на стокообмена, което не може да не ни радва – каза Путин в началото на срещата. - Но възможностите ни са много по-големи".

Още по темата

Той отбеляза, че тези дискусии ще продължат и след няколко дни, когато премиерът Бойко Борисов отиде на посещение в Русия.

Темата на посещението на Бойко Борисов в Русия по информация на bTV ще бъдат енергийните проекти. По неофициална информация визитата вероятно ще бъде на 29-30 май.

По-рано днес стана ясно, че българското министерство на енергетиката трябва да представи до края на юни на руската страна различни варианти за използване на произведеното руско оборудване за АЕЦ Белене, включително за рестартиране на проекта. Това се казва в документи за днешната среща на руския президент Владимир Путин с българския държавен глава Румен Радев.

"Целта на визитата ми е да възстановим политическия диалог на най-високо ниво след дългогодишно прекъсване, защото този диалог е важен за успешно сътрудничество във всички области от взаимен интерес", каза от своя страна президентът Румен Радев в началото на срещата си с руския президент.

Приветствайки Радев в Сочи, Путин припомни, че българският лидер е на визита в Русия във връзка със 140-годишнината от освобождението на България от османско иго. По думите му това е само едно от събитията от общата история.

"Но с това нещата не се ограничават, имаме много неща, които ни обединяват – подчерта руският президент. - Вдругиден ще отбележим Дните на славянската писменост".

Путин каза също така, че е информиран за посетените от Радев културни мероприятия в Москва и че през есента в България ще се състоят аналогични културни събития. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
260
0
 
4
 
! Отговори
ехо преди 5 години
ПУТИН ЧАКАЙ ГО ЩЕ ТИ ДОНЕСЕ БАШ СУДЖУЦИ ДОБРИ СА
259
4
 
3
 
! Отговори
Я гледай.... преди 5 години
Ей този Путин..Четвърти мандат президент и не порасна поне малко. И онзи Медведев е същата ниска стока. Виж Мъдурко и Ердоган изглеждат като " голямата стъпка" пред тях. Смешно.
258
3
 
5
 
! Отговори
НОЙ преди 5 години
АМИ ДОБРЕ ЩЕ Е ТОВА ДА СЕ СЛУЧИ НО НИЕ МАЙ ИМАМЕ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКА ОРИЕНТАЦИЯ КЪМ ЛЕСБ.ИЙКИ БАБИ И РАЗНИ МЛАДОЦИ НАЛИТАЩИ НА ПО-ВИСНАЛА ПЛЪТ...
257
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ББ - първо Китайруснаците ще те изпържат, ако могат!
256
1
 
4
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Официалните посещения са едно театрално представление за простолюдието. Ако управляващият Русия (Путин) и управляващият България (Борисов) имат нещо да си кажат, те си го казват по телефона.
255
3
 
4
 
! Отговори
досада преди 5 години
абе тоя е по-изкуфял и от Първанов
254
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защото НРБ няма нужда от никакви централи за следващите 15-20години, още по-малко пък от ядрени централи. А след това може да се дострои и развие АЕЦ-Козлодуй, Но сега няма нужда нито от 7 блок в АЕЦ-Козлодуй, нито от АЕЦ-белене. Нито от руски , нито от китайски, американски и френски реактори, през следващите 15-20 години.А сега да повторим , пак, че на 1 май 2018г. 50% от електроенергията в Германия е била генерирана от ВЕИ-та
253
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А това означава, че всички други електроцентрали трябва да разчитат само на ПОЛОВИНАТА от сегашните си приходи, за следващите 30 години.А през тези 30 години ще има много нови и десетки пъти по-ЕВТИНИ алтернативи от беленският гьол. Ще се почиши много по-бързо и енергийната ефективност. Но мутровождь винету и порционните му коалиции ще обрекат НЕК и останалите електроцентрали на фалит ,за да може да усвоят милиардите от непотребният и корупционен АЕЦ-белене.
252
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освен това за да може АЕЦ-белене да си връща задълженията през първите 20 години , тя трябва да има приходи, ЧИСТИ приходи , близо 2 милиарда лева, всяка година.А днешният пазар на електроенергията в НРБ е 4-5 милиарда лева., което показва АЕЦ-белене трябва да получи 40-50% от целият пазар на електроенергията в НРБ ,за да може да си връща заемите, лихвите към тях , свързването към електромрежата и за ежегодните ремонти ,за гориво и консумативиТ.е. със ЛИХВИТЕ и допълнителните разходи АЕЦ-белене ще струва 40-50 милиарда , през първите 30 години , докато се строи , и се изплати.
251
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А като се вземе предвид ,че АЕЦ-белене ще строи 5-10 години, а освен това и за изплащането на ръждивите руски ламарини ще отидат най-малкото още 20 години, то се получава ,че НРБ НЯМА да получи НИКАКЪВ приход АЕЦ-белене през следващите над 30 години. А досега са прахосани вече над 4 милиарда, колкото са ВСИЧКИ задължения на НЕК, и за това НЕК е пред фалит. А ако се започне АЕЦ-белене , това окончателно ще фалира НЕК.
250
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А реално погледнато АЕЦ-белене ще конкурира със своята излишна електроенергия дори АЕЦ-Козлодуй , ТЕЦ-Марица-Изток1,2,3. Вместо да се вложат тези 30 милиарда в българската икономика мутровождь винету ,и неговите мутрокалинки и мутрошамани от ГЕРБ иска да ги дадат на путеристките бандити и олигарси?!?!?Да припомним ,че НРБ досега е получила от ЕС ,за последните 10(ДЕСЕТ!!!) години, точно 30 милиарда. А сега муровождь винету иска да ги даде ВСИЧКИТЕ тези пари от еврофондовете , получени за последните 10 години, на ***, който да ги открадне ,или да ги даде за военните агресии в Украйна и Сир
249
2
 
4
 
! Отговори
СтефоР преди 5 години
А колкото до АЕЦ-белене, то трябва да се припомним ,че НЕК има дълг от над 4 милиарда. А сега нека си припомним колко са заровени в беленският гьол. ДОСЕГА???Ясно се вижда ,че ВСИЧКИ заеми на НЕК се ДЪЛЖАТ само на гьола в Белене. Без АЕЦ-белене, НЕК нямаше да има НИКАКВИ заеми и задължения, и НЕК щеше да е на печалба, най-малкото..А сега нека си припомним ,че на 1 май 2018г. в Германия ПОЛОВИНАТА електроенергия е била от ВЕИ-та.Да повторим ,че на 1 май 2018г. в Германия 50% от еленергията е произведена от слънчеви и вятърни централи. Ето това е истината.А реално погледнато АЕЦ-белене
248
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До С--5Всички фили сложиха каруцата пред коня - ДА ВИДИМ !!! Правите ли разлика между очаквания и резултати и реалности, а ???
247
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименКогато Б. Борисов (анатема за това дяволско изчадие и неговото поколениеЕто това сте вие - ***...... КАК СПИШ с тази злоба, а ??? Анатема !!!! Можеш ли да мислиш с това, което се предполага че е глава на раменете. СРАМ
246
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименКакво ще ни прощава Русия бе - тя има да иска мнооооого прошка от нас. Ясно !!!
245
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименОт български русофоб по-гнусно същество няма - добре поне че са за еднократна употреба и след това $$$$$$$$$$$$$$СЛЕД ТОВА КАКВО ??? Гнуслярче малко недорасло
244
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименПиздуйте, прямо обратно на родину, в Турцию!Ердоган вас ждет, встретит как родных,Нищеброды продажные! __________________Я ПИШИ НА БЪЛГАРСКИ БЕ - или толкова си влюбен в руския, че забрави български, а
243
5
 
8
 
! Отговори
Сериозно преди 5 години
Стига сте насаждали омраза на тема русофили срещу русофоби! Ако толкова "милееше" за България баце, за 9 г. да беше направил България независима от руския газ и бензин - да беше добил газ от Ч. море, построил тръба до Дания и Холандия и от там "партньорите" ни от Шотландия и Норвегия да ни го продават "по-евтино" от руския!? Що не напправите тръба до Сев. море бе, евроатлантици... Що Германия не прави тръба до там, а доставя по няколко тръби чак от Русия?
242
12
 
15
 
! Отговори
Спиди преди 5 години
куриерчето Радев подготвя срещата между Путин и Бойко
241
12
 
16
 
! Отговори
ogin преди 5 години
Трябва да сме със баба меца а не със сащ и нато!