Меркел към Тръмп: Германия взима независими решения!

Канцлерът припомни младежките си години в Източна Германия
11 юли 2018 17:00, Елка Василева
57
Меркел към Тръмп: Германия взима независими решения!
Ангела Меркел. Снимка: Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел не закъсня с отговора си на критиките на президента на САЩ Доналд Тръмп, че страната й е "изцяло под контрола на Русия", предаде Ройтерс.

Още по темата

Само три часа след тирадата на Тръмп за германския внос на газ от Русия и мудното увеличаване на военните разходи - при пристигането си за срещата на върха на НАТО, Меркел припомни пред репортери в Брюксел младежките си години в доминираната от Съветския съюз Източна Германия: "Аз лично съм изпитала как една част от Германия беше контролирана от Съветския съюз. Много съм щастлива, че днес ние, Федерална република Германия, сме свободно обединени. Заради това можем да кажем, че провеждаме своя независима политика и вземаме независими решения. Това е много добре, особено за хората в Източна Германия," каза канцлерът.

Меркел защити също така приноса на Германия за западния алианс, който според Тръмп е наложил твърде голямо бреме на американските данъкоплатци. "Германия прави много за НАТО, - каза тя. - Германия е втора по брой на войниците си (в алианса), по-голямата част от нашия военен капацитет е поставен на разположение на НАТО и към този момент изпълняваме силен ангажимент в Афганистан. Така ние защитаваме също интересите и на САЩ."
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
5
 
! Отговори
Коко преди 5 години
В Европа никой не взема самостоятелно и независимо решения от ВТ. св.война.
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предаде Ройтер с копирано от сайта на БТА ...........типично за тоа сайт
46
4
 
4
 
! Отговори
Тръмп ще спре преди 5 години
Тръмп ще спре Северен поток и всякакви умилквания около Русия.
45
1
 
4
 
! Отговори
да паднеш от смях преди 5 години
Значи,бивш офицер от Щази,презавербуван от ЦРУ,взима НЕЗАВИСИМИ решения,така ли!?А за "канцлер-акта" пък изобщо да не говорим!
44
1
 
0
 
! Отговори
До 42 преди 5 години
Ехе, точно Блитца ще цитираш!!!Направо паднах от смях
43
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмпе, Тръмпе, дежа ву. Той и Рейгън се опита преди 40г да спре тръбите по абсолютно същия начин и със същите доводи, ама не стана неговата работа.Лесно беше да се спре Южен поток, те пък направиха Турски поток, че сега и този.
42
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Документа се именува " Канцлер акт " и е засекретен . Благодарение на бившия шеф на разузнаването Герд Комоса и неговата книга " Германската карта " става ясно кой е кум и кой е сват и защо Щатите не връщат германското злато , заложено във Федералната еврейска измама - резерв !Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/politika/merkel-km-trmp-germaniya-ima-svoya-nezavisima-politika_news612954.html
41
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Hafen die WahrheitПак ли изпълзя, бе хафене! Не се изказвай неподготвен, бе! Прегледай си падежите в немския, пък тогава давай акъл на американците. Пък, вземи си смени лузърнейма с нещо "по-така". Иначе, тоя хафен много "така", бе! :)
40
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Меркел към Тръмп: Германия взима независими решения!"---Айде, бе! Това ми звучи като:"Боко към Меркел: България взима независими решения!" (Хи-хи!)
39
8
 
10
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Тръмпела иска НЕЗАБАВНО изплащане на 2%-та вноска и забележете УВЕЛИЧЕНИЕТО и до 4%!!Дали чавка не му изпила мозъка?
38
7
 
16
 
! Отговори
да бе преди 5 години
Меркел: "Германия взима независими решения! Какво ще наредите,господин Тръмп?"
37
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хехехе-Германия вземала независими решения-и колко независима може да е една Германия като хамериканците забравиха да се изтеглят от там след Втората световна война и сега имат там около има няма 180 военни бази.А и всичкия златен резерв на независимата Германия и отвъд океана ,при бай Тръмпи
36
4
 
17
 
! Отговори
27 преди 5 години
Припомни ми историята по поръчка на Шопорош. "Германия на Червения площад?" Имаше такова нещо май. Руснаците си направиха барбекю от знамената на фъшагите. Стойте си в Европата. На изток не поглеждайте. И запомнете," Който нас ни мрази, под нас ще лази!".
35
2
 
11
 
! Отговори
Кико преди 5 години
Слава на Бога, Тръмп следва в голяма степен политиките и ценностната система на Фюрера!
34
5
 
20
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Крайно време е Тръмп да закрие НАТО-ОТАН и да спре безплатната военна отбрана на неблагодарниците от Западна Европа, които вместо да дадат пари за отбраната им, пропорционална на бюджетите им ги харчат за промоция на педерacтия, джендерство, глобален мултикултурализъм, ислямизация и неомарксистки пропаганди! Drain The Swamp! MAGA2020
33
8
 
14
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Тръмпела да разтуря НАТО! Но той осъзнава, че НАТО е форма за изнудване на по-малките партньори.Ако НАТО се разпадне, това ще ускори процеса на изграждане на обща армия на ЕС. А Тръмпела се страхува от силен ЕС и постепенно търси начин да го обезкърви! Заедно Франция и Германия са непробиваеми! Когато те са силни, целият ЕС е силен!
32
3
 
14
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Анонимен 30: Бившият канцлер Хелмут Кол е вече покойник. Сигурно имаш предвид Герхард Шрьодер. Но по принцип си прав - в Европа политическите елити са свързани. Няма как да е не е така. И знаят м'утренското минало на наш Бойко, но се прегръщат с него - това е политиката.
31
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркел е слугиня на масоните тя лично е изпитала какво е да си в Източна Германия, а защо фюрера нападна Русия и Германския халифат се разпадна.
30
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно време не така отдавна един с малки мустаци взе независимо решение и взе та нападна Русия ! Та така с дойчланд решенията каквото и да вземат все на камьк
29
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бившият канцлер хелмзут кол е с огромна заплата в Газпром като "консултант".И канцлерината там ще се кротне като я натирят.