Тръмп и Путин се срещат там, където го сториха Горбачов и Буш

Преди 28 години лидерите на Русия и САЩ пак бяха в Хелзинки
15 юли 2018 16:48,
22
Тръмп и Путин се срещат там, където го сториха Горбачов и Буш
Снимкa: Reuters, архив

Доналд Тръмп и Владимир Путин ще се срещнат утре в президентския дворец във финландската столица Хелзинки, където през 1990 г. разговаряха техните предшественици Джордж Х. У. Буш и Михаил Горбачов, предаде Асошиейтед прес.

Тръмп и Путин са се срещали два пъти досега по време на международни форуми, но това ще е първата им самостоятелна среща.

В началото на деня Тръмп и американската първа дама Мелания са поканени на закуска от финландския президент Саули Нинистьо и съпругата му в Мантиниеми - друга президентска резиденция в Хелзинки, където държавният глава и семейството му живеят през по-голямата част от времето.

Още по темата

Нинистьо ще има двустранна среща и с президента Путин.

Наред с двамата държавни глави в президентския дворец, построен през 19-ти век, утре ще имат среща и първите дипломати на Русия и САЩ - Сергей Лавров и Майк Помпейо.

Поради географското си положение и неутралитета си Финландия - страна с население от 5,5 милиона души - има дългогодишен опит като домакин на американско-съветски и американско-руски срещи на върха.
Последната такава среща се състоя през март 1997 г. между президентите Бил Клинтън и Борис Елцин, които тогава обсъдиха контрола над оръжията и разширяването на НАТО.

Президентът Джералд Форд и съветският ръководител Леонид Брежнев се срещнаха във финландската столица през 1975 г., за да подпишат историческото Хелзинкско споразумение, което бележи поврат за мира,
сигурността и човешките права.

Финландия стана член на Европейския съюз през 1995 г., но подобно на съседна Швеция остава извън НАТО като военно необвързана държава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
0
 
! Отговори
Милена преди 5 години
В момента националният дълг на САЩ е над 700 трилиона долара!!! САЩ и Эапада дължат 2 квадрилиона долара на другите!!! Всички сме участници в трилъра - беэкраен ужас на ужасен край!!! Апропо, геноцид, глобална програма эа редуциране на населението на эемята от 8 на 1 милиард съвсем не е иэмислица, а реэултат от действията на либералния капиталиэъм!!! От тук нататък той само ще се свива, а эаедно и с него и ВЪЭМОЖНОСТИТЕ эа живот на хората населяващи планетата!!!
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВИНАГИ НА ТОВА МЯСТО КОГАТО СЕ ЗАДАВАТ СВЕТОВНИ КАРДИНАЛНИ ПРОМЕНИ СА СЕ СРЕЩАЛИ В ТОЗИ ДВОРЕЬЦ В ХЕЛЗИНКИ ЛИДЕРИТЕ НА САЩ И РУСИЯ -ТАМ СА СЕ СРЕЩАЛИ СТАЛИН И РУЗВЕЛТ ,БРЕЖНЕВ И ДЖЕРАЛД ФОРД,РЕЙГЪН И ГОРБАЧОВ,ЕЛЦИН И БИЛ КЛИНТЪН ,А СЕГА ПУТИН И ТРУЪМП ,ЯВНО ПАК СЕ ЗАДАВАТ НОВИ СВЕТОВНИ КАРДИНАЛНИ ПРОМЕНИ В ГЕО-ПОЛИТИЧЕСКАТА ИГРА МЕЖДУ ДВЕТЕ НАЙ ВЕЛИКИ СИЛИ.
20
2
 
2
 
! Отговори
ТАСС Пропустила преди 5 години
НАдо сообщит что после встреча с Буш Наркотизирани и пси препрограмирани от Москва продали без денги вся Восточная Европа в том числе Берлин,Будапеща,Прага,Братислава,София,Букурещ и Белград.Потом разрушили СССР и оставили сотни милиони без денги,работа и родина..
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин е спортист джудист и шахматист. Държи ги в шах. Следва мат. С тръмп ще делнат некоя сделка. Официално ще говорят глупости за жени и водка.
18
3
 
5
 
! Отговори
Навигатор преди 5 години
Понеже всичко се връща и винаги има реванш, време е краварите да изтекът в канала, откъдето са изпълзяли преди смешната им 200 годишна история......
17
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се очаква Русия да последва ссср!Крайно време е!
16
16
 
5
 
! Отговори
извудъ преди 5 години
При Горби се разпадна СССР. Значи при Путин ще ке се разпадне руската империя.
15
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Но с тази разлика Че Путин не е предател като Горбачов! -:)
14
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вън Тръмп от Еврейския съюз. В Единбург многохилядна манифестация срещу посещението на Тръмп в Европа. Издигна се балон в форма на бебе БЕБЕТО ТРЪМП. Какво искат да кажат с това. Ами че този господин по интелект е БЕБЕ. Враг на Европейския съюз и пазар. Враг на Европа. Военнолюбив псих0пат.
13
3
 
8
 
! Отговори
Хм преди 5 години
Май Ротшилд е решил да прекрати експериментите и сдобри слугите си!Щото Сорос* докара нещата твърде далеч,а това стана прекалено опасно за Богоизбраните.*Може да се каже,че Сорос е вече минало-опитът му да завладее Света еднолично претърпя пълен провал
12
3
 
6
 
! Отговори
До 9 преди 5 години
Чул те Господ и 12-те Апостоли!
11
3
 
13
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Време е Путин да поправи ид.ио.тщините на Горбачов!Русия няма какво да губи,но САЩ има!
10
4
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
впк на сащ дьржи на юздите брокера така че не виждам какво ще си говорятс гн путин тука номерата на гмо мозьците не минават
9
5
 
17
 
! Отговори
Както е тръгнало... преди 5 години
Тогава Горбачов разпусна СССР и Варшавския договор.Сега да не стане Тръмп да разпусне САЩ и НАТО.
8
11
 
2
 
! Отговори
Пиринска Македония преди 5 години
Автономия на Пиринска Македония
7
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шорошчетата не отчитат една подробност ,че вместо Горбачов ще е Путин
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лоша поличба носи тази финландска дупка.
5
16
 
3
 
! Отговори
Манолчо преди 5 години
Татко каза че и двамата са за Карлуково. Но Путин е по опасен защото в Америка хората имат права а в Русия хората имат каквото даде Путин.
4
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи ще има нова Перестройка...Путин ще връща Крим и ще изтегли руските войски от Донбас !
3
6
 
18
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Време е за нормализиране на отношенията между двете най-велики сили. От това ще спечелим всички.