"Ню Йорк таймс" скочи на Тръмп: Застана зад Путин!

Поставил под въпрос разследването за руска намеса на изборите
17 юли 2018 12:30,
60
"Ню Йорк таймс" скочи на Тръмп: Застана зад Путин!
Снимка: Reuters

Американският президент Доналд Тръмп застана до руския президент Владимир Путин след срещата им в Хелзинки и открито оспори заключението на разузнавателните служби на собствената си страна, че Москва се е намесила в президентските избори в САЩ през 2016 г., пише в. "Ню Йорк таймс".

Тръмп определи срещата с Путин като "много продуктивна" и показа извънредно доверие към руския лидер, който е обвиняван, че атакува американската демокрация, отбелязва изданието.

На удивителна пресконференция след срещата Тръмп не посочи нищо, за което би трябвало да се потърси отговорност на Путин. Вместо това американският президент запази най-острите си критики за САЩ и разследването на специалния прокурор Робърт Мълър за намеса в изборите, което определи като "нелепо" и "лов на вещици" и което според него отдалечава двете страни една от друга.

Тръмп дори постави под въпрос заключенията на служителите от американското разузнаване, че Русия се е намесила в изборите.

"Те казаха, че мислят, че е Русия", заяви той. "При мен е президентът Путин; той току-що каза, че не е Русия", продължи Тръмп.

Малко преди това руският президент призна, че искал Тръмп да спечели изборите заради обещанията му за затопляне на отношенията с Москва.

"Ето какво ще кажа: Не виждам никаква причина защо" Русия да бъде отговорна за хакерските действия срещу изборите. Президентът Путин изключително твърдо и решително отрече подобна намеса", заяви той.

Пресконференцията, продължила 45 минути, предложи спектакъл, на който и американският, и руския президент отхвърлиха идеята за намеса на Москва в изборите - Путин искаше доказателства за нещо, което според него така и не е било доказано, а Тръмп, изглежда, се съгласяваше.

Когато директно беше попитан дали вярва на Путин, или на разузнавателните служби на собствената си страна за намесата в изборите, Тръмп отговори, че съществуват "две виждания" по въпроса: Едното, което е поддържано от американски служители като директора на Националното разузнаване на САЩ Дан Коутс и според което е имало намеса на Русия, и другото - на Путин, който отрича подобно нещо.

"Аз имам доверие и на двете страни", каза Тръмп и смени темата, като поиска да разбере защо ФБР така и не е проверило атакуваните от хакери компютърни сървъри на Националния комитет на демократите и попита къде са имейлите, липсващи от сървъра на неговата съперничка на изборите през 2016 г. Хилари Клинтън.

Поведението на Тръмп предизвика силни критики от демократите и някои републиканци, а бившият директор на ЦРУ Джон Бренан намекна, че изказванията на президента са основание за импийчмънт, отбелязва "Ню Йорк таймс".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
1
 
! Отговори
ЕЛИ преди 5 години
РУСИЯ СЕ НАМЕСИЛА В ИЗБОРИТЕ , КАК ,КАК, КАК Е СТАНАЛО ТОВА НАМЕСВАНЕ КАК??ЧРЕЗ БРОЕНЕ НА БЮЛЕТИНИТЕЧРЕЗ РУСКИТЕ ВЕСТНИЦИ КАК РУСНАЦИТЕ МАНИПУЛИРАХА З00 000 000 И КОСУР АМЕРИКАНЦИ???ДО СЕГА НИЩО НЕ СЪМ РАЗБРАЛА-АКО НЯКОЙ ЗНАЯ МНОГО МОЛЯ ДА МИ ГО ОБЯСНИ
55
1
 
0
 
! Отговори
келеЖите несвършват преди 5 години
До Слава Украйна номер 55ти написа: Тръмп е руски шпионин само куршум ще го управинезнам кой какъв шпионин е ама тебе тексаски уйшум ще те изсуджучо ахнално и едва след това за дояждане ще ти заустят за да си диядес от собственния кехлибарен синжир.не си мисли че като оЗираш нашия премиер, че ти е позволено да се гавриш с хора от други държави.
54
0
 
4
 
! Отговори
ФОСТАТА БОКЛИЦИ преди 5 години
Квиченето на смачканите шорошшоиди не спира. Девета симфония+Ода на радостта две федно!
53
12
 
1
 
! Отговори
Слава Украйна преди 5 години
Тръмп е руски шпионин само куршум ще го управи
52
13
 
6
 
! Отговори
Слава Украйна преди 5 години
Където е стъпил пиян руснак и трева не никне
51
7
 
4
 
! Отговори
Слава Украйна преди 5 години
Пияна *** руска нищо добро не чакайте от алкашите
50
5
 
3
 
! Отговори
рубла - капут преди 5 години
Елцин и Тръм срам и позор
49
7
 
3
 
! Отговори
москвич бракма преди 5 години
До сега великите САЩ са нямали чучало за президент но и това доживяхме да видим жалко много жалко за тази велика страна
48
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама нали си давате сметка,че Тръмп не го казал това просто ей тъй на ,какво ще говори е отигравано поне 100 пъти,много добре си е давал сметка какъв вой и помия ще се излеят срещу него,което говори че за момента е взел инициативата от Deep State.
47
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно пък Сащ да говорят за намеса в избори,егати наглите.
46
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп казал: "Президентът Путин каза, че те не са се месили в изборите за президент в Америка!"А, не бе! Фафла! Ти какво очакваш да ти каже бе, тръмпак смотaн?! Няма по-голям комплексар и клоун от Тръмп! Той е просто много глyпав човек. Нещата трябва да му се обясняват по 80-90 пъти, докато ги разбере. И като ги разбере, ако не му харесват, тропа с краче и се налага като малко дете. Не случайно в Лондон му направиха балон с формата на бебе Тръмп!
45
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп ще управлява още един мандат, защото се харесва на евреите. Те пък управляват Америка.
44
2
 
36
 
! Отговори
НЕ ИМ ВЯРВАЙТЕ! преди 5 години
САМО ДА НАПОМНИМ, ЧЕ АМЕРИКАНСКИТЕ РАЗУЗНАВАТЕЛНИ СЛУЖБИ ИЗЛЪГАХА СВЕТА, ЧЕ САДАМ ХЮСЕИН ИМА ХИМИЧЕСКО ОРЪЖИЕ.ТЕ НОСЯТ ВИНАТА ЗА РАЗОРЯВАНЕТО НА ЦЕЛИЯ БЛИЗЪК ИЗТОК.
43
9
 
10
 
! Отговори
Алексей Воробьов преди 5 години
До ПознайтеГласувам с - за импийчмънт през 2019г защото вече няма време за тази година.Междинните избори за Конгрес са на 6 ноември. Знам, че новия Конгрес встъпва в длъжност на 3 януари. Така че най-рано в края на февруари или началото на март ще има импийчмънт.
42
1
 
14
 
! Отговори
Милко Кличкото преди 5 години
Нали се сещате, че ако Тръмп си отиде с импийчмънт някъде между март-ноември 2019г президент ще стане вицепрезидента му Майкъл Ричард Пенс. Същият този Майк Пенс ще бъде още по-опасен и от Тръмп, защото е религиозен консерватор в стил Ердоган, само че в евангело-католически вариант. Ако целта е Майк Пенс да стане президент е то защото знаят че такъв човек в САЩ е на практика неизбираем. Той ще бъде втори Линдън Джонсън или втори Джералд Форд. Зависи от ситуацията как ще си тръгне Тръмп.
41
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ах, какъв Путин, Каква Руска намеса. Защо все забравяте Фейсбук и британската фирма, която наистина се е възползвала от профилите на милиони хора? Защо все забравяте за спаружената Мей и нейните велики битанци? Или те не се намесват в изборите? Те ли са вода ненапита?Има намеса в изборите, но тя е британска!!! Запомнете това!!!
40
6
 
6
 
! Отговори
ПОЗНАЙТЕ преди 5 години
ИМПИЧМЪНТ през 2018 г. - гласуваъте с. +. или през 2019 г. с - !
39
3
 
44
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
САМО ЩЕ ВИ НАПОМНЯ ,ЧЕ ДЕМОКРАТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ НА САЩ НИ ЛИШИ ОТ "ЮЖЕН ПОТОК " !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре де сървър та сървър как практически става това,сървъра е един сервиз от сервир,който преподнася като услуга определено уточнен продукт в случая е само заведена обработена опредлена преди туй информация по преброяването на бюлетините като данни за бърза информация запечатана на памет за разпечатки-следващи обработки за конкретни разпространителски цели и услуги или предхождащи разпечатки за въвеждане за по обобщени данни от блок в блок по подадени бюлетини по начин на приемане,време,райони.
37
1
 
4
 
! Отговори
Миро преди 5 години
До ТургайНамерих го случайно. После за да го намеря пак написах: Five former presidents meets secret. И така попаднах на тази информация.