The Guardian: Срещата Тръмп-Путин води към по-мрачен свят

Пред очите ни се случват опасни неща, коментира изданието
Обновена: 17 юли 2018 16:08 | 17 юли 2018 07:30,
144
The Guardian: Срещата Тръмп-Путин води към по-мрачен свят
Снимка: Reuters

Доналд Тръмп разбива съюзите си с демокрациите, докато се сприятелява с диктатори. Срещата между него и руския президент Владимир Путин представлява хлъзгав склон към един по-мрачен свят. Пред очите ни се случват опасни неща, коментира британското издание The Guardian, цитирано от "Фокус".

Още по темата
Външната политика се движи бавно, като последствията от нея често се виждат години по-късно: когато САЩ помогнаха на южновиетнамското правителство през 50-те години, малцина предвиждаха 58 хил. американци загинали във Виетнамската война. САЩ помогнаха за свалянето на демократичното правителство на Мосадек в Иран през 1953 г. и тогава трудно се виждаше, че заради това днес Техеран е основният враг на Америка в Близкия изток. През 2003 г. малцина смятаха, че инвазията на САЩ в Ирак ще взриви региона.

Тръмп твърди, че Крим принадлежи на Русия и че Русия трябва да бъде върната в Г-7. Опитва се да попречи на правителството си да наложи санкции спрямо Русия за намесата на изборите. Въпреки руската агресия срещу САЩ и Европа, Тръмп постоянно застава на страната на Путин срещу собствените интереси на Америка и на нейните съюзници. 

От Европа в Азия, Тръмп унищожава съюзи с демокрации, като се сприятелява с авторитарни лидери. Той изпраща сигнали до съюзниците на САЩ, че не могат да се доверят на Америка и че Вашингтон няма да се противопостави на техните противници. Тръмп разкри какво мисли, след като нарече Европейския съюз "враг" тази седмица, а Путин "добър конкурент".

Помислете, преди да наречете това няколко дипломатически гафа. Резултат от този хлъзгав склон ще бъде по-насилствен и тъмен свят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
3
 
0
 
! Отговори
сс преди 5 години
до142 ИндияСамо ако знаеш какви глупости си написал. Типично за русофил.
123
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя английски аврор се е почерпил с Новичок плеади да започне да пише статията. Симптомите са на лице - конвулсивно треперене, пяна на устата и т.н.
122
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страх, малее, страх
121
0
 
8
 
! Отговори
Анон преди 5 години
Guardian са възможно най-лявата медия в Англия. Който им вярва е абсолютен *** или brainwashed лунатик.
120
0
 
6
 
! Отговори
Историк преди 5 години
Статията казва, че последствията от дадена политика сега ще се видят много по-късно и дава няколко примера за традиционната Американска политика довели до катастрофи.Ако традиционната Американска политика е довела до толкова проблеми, защо се приема, че нетрадиционната политика на Тръмп е задължително лоша?!Може точно това да трябва на америка и след време да се окаже, че Тръмп е бил прав.....
119
6
 
8
 
! Отговори
bo преди 5 години
Тръмп си гледа интересите, а Америка е затънала финансово да помага на този и онзи и накрая да им показват среден пръст. По-лесно е да "купиш" една бедна Русия, отколкото да убеждаваш една самодоволна Европа..Лъжа ли е ,че Германия е на каишката на Русия! Китай наема земя за обработване в Русия, защото пияндурите не знаят как да бъдат конкурентноспособни...Защо пък не, янките да направят един по-евтин съюз с Русия срещу жълтурковците и непослушна Европа. Лошо за нас, но какво да се прави!
118
2
 
11
 
! Отговори
Име преди 5 години
срещата тръмп-путин е довела до пълна истерия цялото неолиберал-болшевишко, *** войнство, което като настъпено кученце скимти от ъгъла в който е подритнато... :-)))
117
2
 
10
 
! Отговори
Индия преди 5 години
По голяма *** и империалистически настроена държава от Англия няма и няма да има...толкова хора са избили,толкова държави са поробили като Индия например. Даже до ден днешен има държави дето има плашат данъци... Ето от вас убийци няма по мрачен свят
116
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За лявоекстремисткия *** Гардиън светъл свят означава свят, в който всеки ден има гей-парад, а Великобритания се управлява от крал с възможно по-тъмен цвят на кожата.
115
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Гардиан за какво агитира - за започване на ядрена война?
114
0
 
12
 
! Отговори
Парата владее мира! преди 5 години
Тръмп управлява САЩ, точно както нашите управници България 27 години на принципа "Проба-грешка". Единствената разлика е, че нашите нямат ядрени оръжия. Путин за разлика от Тръмп е военен и олигарх и много добре знае, че парата владее света, а неговите дружки искат да живеят в относителен мир (да си харчат парите спокойно), тоест война, ама далече от Русия. Тръмп е постигнал всичко в живота - милиардер с голямо семейство, целта му беше да влезе в световната история като 45-ят президент на САЩ.
113
2
 
12
 
! Отговори
ммда преди 5 години
Да, не им е угодна дружбата между Путин и Тръмп. Да, готвят се за война срещу някой, който промива мозъците на хората с т.нар. нов световен ред. Хора, чиито глави не са навряни някъде на дълбока знаят какво имам предвид. На всезнаещите хейтъри, извадете си главите, опитайте се да помислите, ако не се получи пробвайте пак. Упорист му е майката!
112
0
 
6
 
! Отговори
Антонимен преди 5 години
До Анонимен 117Кажи, сам ли го измисли тоя коментар, или някой ти помага?
111
2
 
20
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Ауу колко е лошо да развалят хубавата световна война, която всички толкова дружно подготвят!!
110
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мдаа много от коментиращите тук преливат от липса мозак пиите ги тия хапчета
109
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И двамата са ОК. Някой тук да предпочиташе Хилари за президент?
108
3
 
17
 
! Отговори
Анани преди 5 години
Всяка зарязана невеста така пищи срещу бившия си!!!
107
7
 
7
 
! Отговори
Тереза Змей преди 5 години
Айде една ядрена войничка за освежаване...
106
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Папа Дони си знае работата. Тръгнали тия да го критикуват. Да си гледат там брекзита и новичока, че станаха за смях вече.
105
16
 
7
 
! Отговори
demograph преди 5 години
Рано или късно диктаторите се сбиват и потапят света в кръв. Демокрациите, може да не са съвършенни, но търсят диалога и са под някакъв контрол от избирателите. Диктаторите пращат избирателите", които много знаят, в окопите. Тръмп руши контролът върху властта си в рискова игра с Путин. Увеличава военните разходи, готви се за война. Не срещу Русия, твърди. Може би заедно с Русия. Срещу кого?!...