Арест за шефове на "Роскосмос" – търгували секретни данни

Предали на западни служби проекти на хиперзвукови оръжия
Обновена: 21 авг 2018 11:20 | 21 авг 2018 11:15, Петя Славова
32

Трима висши ръководители на компания "Енергия", която проектира и произвежда руските космически кораби "Съюз" и "Прогрес", са арестувани за корупция.

Повдигнати са им обвинения в опит за измама, съобщи Bulgaria ON AIR.

Според местни медии задържаните са заподозрени, че са предали на западни тайни служби секретна информация за проекти на руски хиперзвукови оръжия.

Арестите са извършени в рамките на разследване, водено от Федералната служба за сигурност.

В края на миналия месец службата проведе няколко обиска в различни звена на руската космическа агенция "Роскосмос".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Poznavacha преди 5 години
Pishete palni gluposti Amerika ima letqshti chinii sled Rozuel ,skoro pokazaha letqshta kola bratushkite karadat ama nema veche
21
0
 
1
 
! Отговори
Poznavacha преди 5 години
S tazgodishniq budjet n.a. centereuto shte znaqt daje kakvo e pikal Vovka
20
1
 
1
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ЗА НЕЗНАЕЩИТЕ : САЩ КУПУВА РАКЕТНИ ДВИГАТЕЛИ ОТ РУСИЯ !?!?!?
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малко е известно, че голяма част от конструирането и изработката на Боинг и Еърбъс се прави в дизайн центровете BDC и ECAR в Русия от стотици руски инженери и учени. Почти няма модел на Боинг или Еърбъс, който да не са проектирали основни компоненти като крила, фюзелаж, системи и т н. Включително и новия Дриймлайнер и А300.Освен това правят титаниевите елементи в 2-та завода в титаниевата долина с общо участие на Боинг.
18
1
 
2
 
! Отговори
мен преди 5 години
До 20Може и да са феик обаче как разбира че са феик .Аз се опитам да слушам и двете пропаганди внимателно и пак не мога да преценя без факти. А двете страни са станали може би до съвършенство в манипулирането
17
0
 
4
 
! Отговори
мен преди 5 години
Скоро бях в британския музей на науката има секция за ракетите и една стена само за съветската космонавтика. Не знам кои от къде взима копира или просто краде но в три неща е написано че са първите. Отделно имаше за аполо. Не знам откъде черните информация. Но ако нямаше паритет какво ли щеше да има сега от земята
16
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПътешественикАбсолютно не си наясно какво е Мах и колко е скоростта на звука. Скрий се. Всички новини за нови руски оръжия са пълен фейк. Тези глупости се анонсират, защото в САЩ вървят подобни разработки и сега кремлевския карлик ще кажете ми откраднаха плановете. Пропаганда за полуграмотни се ляни.
15
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците още нямат свръхзвукова ракета въздух-въздух, каквато имат французите. Но затова пък имат един куп разработки, които утре ще влязат на въоръжение и ще обърнат света. Азиатски дъбили... САЩ вече тестваха космически самолет, година и половина стоя на орбита, след това сам се прибра и кацна.
14
1
 
6
 
! Отговори
Пътешественик преди 5 години
До Щом за глупости 12Умник знаеш ли какво е Мах 18....С тази скорост летателния апарат превишава звуковата скорост 18 пъти..а звъковата скорост средно е приета са 1000км в час. а сметни с колко щв се движи хамериканския летателен апарат при Мах 18...и ни сподели кой е той ..
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 10Всичките западни разработки са на базата на руски разработки.я цитирай поне една такава
12
4
 
12
 
! Отговори
Патриот преди 5 години
а наште натовски предатели кога?
11
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МИ ТО ТОВА СТАНА ПРЕДИ ДВА МЕСЕЦА, НОВИНАТА Е ДОБРЕ ОТЛЕЖАЛА, ЧЕ ЧАК ВТАСАЛА.Но, сетих се. Сега по план трябва да има подобни новини от Русия.Очаквам и някакви особени снимки с куриози, както е обичайно за сайта.
10
18
 
11
 
! Отговори
Щом за глупости преди 5 години
САЩ имат ракети на Мах 18 от поне десет години;)Рашките както обикновено копират от тяхА Тези са продали нещо си на чайниците Доларето не миришат, особено ако са в офшорни сметки по примерсна Бащицата им
9
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички нещастия на една държава идват от предателите - ако в България нямаше предатели тогава - приватизации за 1лв. , Концесии като Челопеч , Договора с Марица Изток.. Нямаше да бъдат възможни.. Затова Велика е онази нация , държава и народ която убива предателите.. За предателя няма място по-света къде да се скрие , рано или късно ще бъде убит.. Така прави САЩ , така прави и Русия.
8
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия е много по-напред при хиперзвуковите скорости. Всичките западни разработки са на базата на руски разработки.
7
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евреите най-много мразят държави които убиват предателите - ако предателите се убиват по-много жесток начин , тогава евреите не могат да купят предателите.. Днес Северна Корея следва примера на Чингис хан - Предателя се убива , а смейството му в трудов лагер до живот..
6
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Русия най-много мразят предателите .. Наледство от Чингис Хан - предателите и страхливците се убиват него и семейството му жената и децата..
5
3
 
5
 
! Отговори
Кривондел преди 5 години
Нали арестуваха един, дето казал, че такива няма...
4
15
 
11
 
! Отговори
xaxa преди 5 години
Издали са на запада какво е реалното положение в Русия !
3
19
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предали са какви головодници са