Боен призив в Русия: Православие или смърт!

Съюзът на православните знаменосци иска връщане на царизма
21 авг 2018 22:15, Елка Василева
411

Те си искат царя

Леонид Симонович-Никшиш е председател на руския Съюз на православните знаменосци. Тази националистическа групировка е за връщането на царизма. Тя пропагандира своите възгледи с всевъзможни шествия и акции. Не се притеснява и да гори книги. Снимка: Reuters

"Православие или смърт!" – е бойният призив на Съюза на православните знаменосци. Националистите са за връщането на царизма. Те са убедени, че светската държава не е подходяща за Русия, пише Дойче веле


 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


411
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
254
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До факти" Никой не е давал титлата ЦАР на московитските князе, те са пълни самозванци, факт! Както си присвоиха името РУСия от Киевската Рус , така се самонакичиха и с титлата цар ! Впрочем, след Петър 1 всички до един от т.н. Романови са етнически германци без никакво изключение , четете бе !"Вярно е, че царският род Романови има повече немска кръв, но не съм съгласен, че са самозванци. И в последният руски цар - имератор Николай Втори и децата му имат жилката и кръвта на Михаил Романов.
253
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
путин- руски и световен император;АМИН ДА БЪДЕ
252
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
соросо краварите се ***=акаха от страх.да живее русия
251
3
 
8
 
! Отговори
Rock of ages преди 5 години
Православното християнство ще спаси света! Това е посланието.
250
4
 
4
 
! Отговори
позитано 20 преди 5 години
До Анонимен 276 Господ никога нищо не е казвал.
249
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
" Боен призив в Русия: Православие или смърт!" До тук , написаното от мене, мога да заключа, че макар и страховито да изглеждат тези хора, с черни тениски с черепи, мога да кажа, че те не биха убили и един човек, както и няма и призиви за насилие от тяхна страна. С други думи, макар и да ни изглеждат страховито,хората от Съюза на православните знаменосци, не изглеждат опасни за руското общесто и хората. Като цяло Руската Държава се ограничава и не одобрява религиозният фундаментализъм.
248
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ислямският фундаментализъм и фанатизъм е най- опасен. Няма по- гну/сна религия от исляма.
247
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И още цитати: " Още през миналата година патриарх Кирил призова в своя проповед хората да се опасяват от използващите подобен лозунг, като го определи като противоречив.Господ никога не е казвал: Моето учение или смърт!. Нито един апостол не е провъзгласил: Православие или смърт!, подчерта патриархът. "
246
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И още цитати:" Съюзът на православните хоругвоносци, който обединява радикално настроени православни, е организирал масово производство на дрехи с подобни лозунги"" Самият патриарх Кирил обаче нарече вълци в *** кожи привържениците на лозунга Православие или смърт! и призова хората да не се доверяват на подобни борци за чистота на вярата. "
245
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цитирам важни неща по темата от минали статии в днес. бгДевизът "Православие или смърт!" в РусияЕпископ е за, патриарх Кирил противЕто и най- важните цитати, които показват що за хора са тези от съюза на православните знаменосци." Преди дни прокуратурата в Москва внесе съдебен иск за това тениската с надпис Православие или смърт! и с изображение на православна символика с черепи да бъде обявена за екстремистка."
244
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
кога беха ленинисти, кога станаха вярващи войни на Христа. Бог да пази от руско празноглавие...
243
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В православната джамахирия съвсем изтрещяха
242
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредните руски кукундели. Още си държат сифилитичната мумия на антихриста ленин, а за православие дрънкат.
241
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С други думи мога да заключа, като изключа техните призиви ( за съжаление по насилствен начин) за връщане на царската власт ( в това няма нищо лошо, но стига да е умерено, а не фанатизирано),както и за Светото Православие ( в което подкрепям, стига да няма насилие), всичко останало в този съюз на православните знаменосци... нямам думи.
240
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руската църква има много красиви икони / изображения на Господ Бог Ииисус Христос, на пресвета Богородица и Дева Мария , на светиите, включително и на светото царско семейство. Друг е въпросът, че този просволут Съюз на православните знаменосци, че имат много лош вкус, и нямат усет към красивото, дори и в църковната канонична иконописна гледна точка.
239
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
" А църковните принадлежности - в противовес на канона" Исках да кажа ,че не ми харесват онези църковни принадлежности в снимките номер: 1, 3,4, 5 (снимка номер 5- направо съм ужасен: черно знаме с черепи и лошо послание, което хули нашата Християнска Православна Вяра), снимка номер 9 - долу-горе, снимки 11 и 12 (църковните хоругви/знамена са в против канона), снимка номер 13 (Иконата на Казанската Божия Майка е в канона, но да носиш икона на гърбът си е НЕУВАЖЕНИЕ към святото изображение)
238
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тея що са се облекли като рибари?
237
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като цяло Русия, в лицето на властта ( било то царска/ съвременна) и Православната Църква, е успяла да се издигне на много добро и високо ниво. На всякъде по света има много Руски Православни Църкви, храмове и манастири, както и руски центрове. В една държава като Филипините например, където повечето са католици ( над 80%), има и православни християни. Руската църковна мисия в Филипините е била през 1930 г. в Манила, а през 21 век, РПЦ има мисии Минданао.
236
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
руската федерация има достатъчен брой религии. целта на статията е явна пропаганда. утре ще ума статия за исляма в Русия пак с негативен отенък сякаш в ЕС няма, а вдругиден за будизма как завладявал , повдругиден за низвергнати гейове и ала бала. Тъпо и плоско Бедров Барух Генов и т.н.
235
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смешници! Някакви бивши партийци, дърти *** се облякли като рамбовци, а в ръцете им кръстове. Тия съвсем деградираха с тоя боярашник, кукувици.