19 са жертвите в Крим. Стрелецът използвал ловно оръжие

52 човека са приети за лечение в болница
17 окт 2018 19:07, Петя Славова
44
19 са жертвите в Крим. Стрелецът използвал ловно оръжие
Снимка: Twitter

Броят на жертвите при масовото убийство в техникум в град Керч на Кримския полуостров е 19, съобщиха местни медици, цитирани от ТАСС. 52 човека са приети за лечение в болница, предаде БТА.

Още по темата

По думите Игор Михайличенко, вицепремиер на т. нар. руска Република Крим, извършителят е открил огън след експлозия в сградата. "Стрелбата е била след взрива. Този, който е стрелял, го е правил с ловно оръжие. Мотивите са неизвестни, работят следователи", каза Михайличенко.

По-рано днес ученик от местен техникум откри огън в учебното заведение, след което се самоуби. Първоначално бе заведено наказателно производство по член "Терористичен акт", но впоследствие то бе променено по член "Убийство".

Стрелецът не е попадал досега в полезрението на полицията, не се отличавал с агресивност и е получавал стипендия, каза пред телевизия "Россия-24" ръководителят на Република Крим Сергей Аксьонов.
Всички пострадали при кръвопролитието са жители на Керч и региона, съобщиха руските власти на анексирания украински полуостров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
firebg преди 5 години
Драма!
36
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"..вицепремиер на Т. НАР. руска Република Крим..."---------Не пиши повече така, и без това си печално известна с журналистическото си майсторство, още повече се излагаш, като вземаш отношение. А нямаш това право!Кримската република е пълноправен субект на Руската федерация, запомни!Класически пример на анексия е анексията на Хавайското кралство от САЩ.
35
1
 
2
 
! Отговори
до 39 преди 5 години
Кой да ти каже, пък и смееш ли да питаш? Какви бяха мотивите на Брейвик когато разстреля над 80 човека в Норвегия? При терористичен акт обикновено някоя групировка поема отговорност за него и посочва мотивите си. Тук повече прилича на самодейна провокация с неизяснени мотиви и ако положението в Крим не беше точно такова каквото е никой нямаше да поставя въпросите за терор там. Но то е каквото е.
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мотивите за терористичен акт са предимно идеологически, а за масовото убийство могат да бъдат както идеологически, така и патологично психически, лично отмъщение, битови..., като второто не изключва първото..Нещо не стана ясно съвсем, но кажи тука какви са мотивите тогава след като не е терористичен акт.
33
0
 
3
 
! Отговори
до 38 преди 5 години
Мотивите за терористичен акт са предимно идеологически, а за масовото убийство могат да бъдат както идеологически, така и патологично психически, лично отмъщение, битови..., като второто не изключва първото.
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И разликата между терористичен акт и масово убийство е в мотивите...Дай по-конкретно. Кои мотиви причисляват към едното и кои към другото?
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В специализираните среди на такива като тоя Росяков им казват "спящи клетки". Разбирай "зомби килър".
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И от ТВ Европа току що го съобщиха, явно и на тях им "разрешиха" отгоре!
29
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЩом това, което пишеш за атентатора не е публикувано, ти от състудентите му ли го научи?
28
2
 
5
 
! Отговори
до 30 преди 5 години
Има и други български етноси - не нации. Бесарабските българи, примерно, беломорски, таврийски, волжки... , но историята им е толкова далеч в миналото, че отдавна е замазана и заклепана повече от свещените писания.
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 27Точно така е, много верен коментар!От 20
26
3
 
12
 
! Отговори
Ало Редакторе? преди 5 години
Грозно е да се прехвърлят думи и обиди в които живота на децата е приравнен на отрицателни стойностиСъщите безобразия бяха писани когатао загинаха деца в Аслан, пожари и стрелби по улици други училища и театри.Абе с какво децата са виновни, че така да им мачкат паметта.Редакцията да сложи безкомпромисен филтръ за смеховторносто засягащи загинали хора!
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 25 измислените нации в Русия много станаха бе ние си имаме само една македонците а руснаците са руснаци новоруснаци луганци донеци и белоруси.Предлагам всяка област в Русия вече да има своя нация и прочие.Сега Русия а управлява московската нация.
24
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има другарЮ, има, спред междунардното право и 99% от страните членки на ООН, държавен глава на жителите на град Керч е президента на Украйна и съболезнователни телеграми по случая следва да се пращат до него
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И кой има полза случаят да се представи не като терористичен акт, какъвто видимо е?.Този, чийто представител е терориста. За сега руснаците твърдят, че е масово убийство...защото терористът си е руснак и то правоислямен
22
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 19 и 20 не го публикуват защото не знам как да го кажа България е между два нацистки г.ъза този на Путин и този на Тръмп и полага неймовернк усилия да целуне и двата едновременно или поне да им цуне и двата краставичкока едновременно.За това в българската медия лошо за тоталитарист няма да видите.За религия ясно.Правоверен путкинист.
21
5
 
9
 
! Отговори
до 23 преди 5 години
Няма никакви значение от кого е признат, след като е част от Русия и там живеят само руснаци.
20
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да му е честита на Путинчо новата нация в Русия-новоруснаци) каквото са си посяли това ще жънат
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И кой има полза случаят да се представи не като терористичен акт, какъвто видимо е?
18
8
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ДО МОМЕНТА КРИМ Е ПРИЗНАТ ЗА РУСКИ САМО ОТ СЕВЕРНА КОРЕЯ , ВЕНЕЦУЕЛА И МАЛКИ ДЪРЖАВИ В АФРИКА!