Путин за ракетите и САЩ: Европа ще бъде под опасна заплаха!

Москва готова на ответни реакции, ако Вашингтон разположи ракети в Европа
Обновена: 25 окт 2018 07:31 | 24 окт 2018 22:11, Красимир Ангелов
132
Путин за ракетите и САЩ: Европа ще бъде под опасна заплаха!
Снимка: Reuters

Изтегляне на САЩ от договорите за разоръжаване, като този за ракетите със среден обсег, ще предизвика надпревара във въоръжаването и изключително опасна ситуация, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от Франс прес.

Още по темата
"Ако тези договори бъдат разтрогнати, няма да остане нищо в сферата на ограничаване на оръжията. Тогава ситуацията ще стане според мен изключително опасна. Няма да остане нищо, освен надпревара във въоръжаването", каза Путин на пресконференция с италианския премиер Джузепе Конте.

Ако САЩ разположат ракети със среден и малък обсег в Европа, Русия ще бъде принудена да отговори огледално, каза Путин цитиран от ТАСС.

"Разбира се, главният въпрос е: ако САЩ се изтеглят от този договор, какво ще правят с тези ракети. Ако те бъдат доставени в Европа, естествено, ние ще отговорим огледално", продължи руският президент и предупреди, че Европа трябва да разбере, че ще бъде под заплаха от възможен ответен удар на Русия, ако приеме американски ракети със среден и малък обсег.

Той отхвърли твърдението на Тръмп, че Русия е нарушила договора от 1987 г. и заяви, че САЩ са тези, които го нарушават. Путин каза, че е готов да обсъди с Тръмп въпроса за Договора за ракетите със среден обсег на срещата в Париж на 11 ноември.

По време на пресконференцията италианският премиер Джузепе Конте каза, че санкциите на Европейския съюз срещу Русия трябва да бъдат прекратени, но не отговори дали неговото правителство е готово да наложи вето на удължаването им.

"Правилно е да се поддържат икономическите отношения между Италия и Русия. За Италия санкциите никога не са цел, те са инструмент и трябва да отпаднат възможно най-бързо", посочи Конте.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
1
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Ако в Европа се върнат ракетите с малък и среден обсег светът ще стане много по-опасен. За тях няма време за реакция както за междуконтиненталните ракети, за горещият телефон между Тръмп и Путин просто няма да има време. Започнат ли едните да изстрелват, другите веднага ще им отговорят.Но за Тръмп това може и да не е проблем. Да му мислят европейците.
85
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освен с плашене за унищожение на света за друго не стават руските боклуции.
84
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименДо 83Когато бяхме под руски ботуш и комунизъм, нашето образование беше най-доброто в света. Сега, благодарение на дългогодишните усилия на хуманния и демократичен запад, то е кръгла нула. Не очаквам да го разберете. П.рости.я.т не знае, че е п.ро.с.т.
83
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До За 85До 86Успокой се. Нито Турция, нито Русия ще докопат нашите земи. Те отдавна принадлежат на САЩ.
82
1
 
6
 
! Отговори
За 85 преди 5 години
Нищо не дължим на никого!Турция и Русия са се сбили за едни земи - нашите земи!
81
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 83 според такива като теб е по-добре да сме под гаджалско робство. Неблагодарник безроден! https://youtube/watch?v=h1pLGzx9POI
80
1
 
5
 
! Отговори
Тоз кавал преди 5 години
Ще бъде сред първите опечени в случай на войнаТака че да не се дуе много
79
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
за близо век окупация от руски ботуш и комунизъм какви да сме???
78
3
 
3
 
! Отговори
???? преди 5 години
един от най-простите ... даже сме номер 1... в ЕС със сигурност.
77
4
 
6
 
! Отговори
???? преди 5 години
Скоро "шефа" ни каза да спрем "Белене", "Южен поток" и бате Бойко к'во да прай ... иначе ще изкарат на "светло" некой работи. Ама нищо, стария ни "шеф" - "братушките" си получиха парите (за "Белене")! И ние сега си имаме "паметник" на българския "възход" за 1 000 000 000 ЕВРО! То не беше пирамиди, фалити на банки, парите за пенсии, натурален рекет (мутрите)! Сега ще купуваме изтребители! Аз залагам, че ще са американски, по-малко вероятно е от ЕС. Ние сме един от най-простия народ в момента. :)
76
3
 
4
 
! Отговори
???? преди 5 години
... ние пак сме най- еб. За 60 години, едвам завършихме една "магистрала" (това е по-точно път клас А). Като гледам какви страни имат по хиляди километри магистрали!? Руснаците едно време ни даваха суровини да преработваме, едни от мръсните индустрии... Нищо, че се тровим и тровим децата и внуците си, "важното, е че сме били "велика" соц. "сила". Сега пак сме "велики" демократи и клякаме на "шефа", нищо че изчезваме като нация... Каквото и да стане, ние пак ще ... плащаме сметката!
75
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що не ги обърнат един към друг,имат възможност за среден с малък обсег от крайните северни точки до южни техни де точки на Тихия океан,нали си правят тихоокенски срещи,а гледат на Европа през Украйна как средна с малка дистанция,а там са се наместили едни по споразумение кат Саакашвили дет се направи,че си сдъвчи връзката,вратовръзката дет са му я дали,че е ужким ужким е,а сега гледа отстрани що за лесна задачка му дали,само да прекарва с времето за добри пари,а тия още сучат докато сдъвчат нещо
74
0
 
5
 
! Отговори
МДА преди 5 години
До АнонимеН А Вие имате ли идея какво следва след описаното от вас? Разбира се че имате вижда се по написаното, че имате познания. Освен радиационния фон който е може би непосрестевната заплаха след това идва наистина трудната част. Колапса на обществото и цивилизацията. "Всяка коза за свой крак"... Наистина само човек който не е способен да се замисли истински може да желае да живее в пост апокалиптичен свят...
73
3
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Дядо ПетърДедо понеже си стар и не виждаш само стари истории са ти в главатаРусия вече за коя година е най-големия износител на зърнени храни в световен мащаб да зърното не е толкова качествено както нашето все пак се отглежда по-на север100% се самозадоволява с пилешко месо(заради свръх производство на зърно) даже хората се оплакват че в саламите има повече пилешко от колкото телешко и свинскоТелета и *** 75% и се покачва процента всяка годиназарзават 85%но плодове 25% не виреят там
72
7
 
6
 
! Отговори
Дядо Петър преди 5 години
Тоя лилипут - агресор и окупатор, първо да осигури картошка и капуста на нещастния си народ, а след това да се грижи за Европа.Защото много добре знаем как руската мечка се грижи за жертвите си.
71
4
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До АнонимеНТоя продължава да рупа ли рупаДобре бе остави ЯДРЕНОТО ОРЪЖИЕ НА СТРАНАКолко междудържавни договора от 2007 година до сега е подписал Путин?За колко пари? След като той е ФАЛШИВ защо не се намери един от другата страна на договорите да каже - договорът е невалиден защото не е подписан по правилния начин от правилния човек?За тези 11 години за колко милиарда са подписани договори?2008 година Русия размаза Грузия защо СЕОКАШВИЛИ не извади този ВЕЛИК ФАКТ не може да са го пропусна
70
4
 
5
 
! Отговори
Бонобо преди 5 години
До мазепаИзбрал си много неприятен ник, явно не знаеш история. Колкото до 1943 г., тогава не е имало руснаци и украинци, белоруси, казахи, грузинци.... Имало е СЪВЕТСКИ народ! Харковския завод на Хитлер ли трябваше да оставят? Скоро ще изкараш и Кошкин, и Антонов украинци! А академик Патон е един поробен от лошите москали украинец! Но пък княз Владимир Покръстител е руснак, и ЗАЗ е руска кола, и Чернобил го гръмнаха руснаците! Жалки сте!
69
2
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
До МДАА ТИ ИМАШ ЛИ ПРЕДСТАВА КАКЪВ Е ОБСЕГА НА СВЕТЛИННАТА ВЪЛНА ПРИЧИНЯВАЩА ПОРАЖЕНИЯ НА ЯДРЕНАТА БОМБА!!ДОРИ ЦАР БОМБА 56 МЕГАТОНА Е СЪС РАДИУС НА ПОРАЖЕНИЕ 100 КИЛОМЕТРА!!И КОЗЛОДУЙ ДА ГРЪМНЕ ЩЕ ПОЧУВСТВАМЕ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО СВЕТЛИНАТА И ЗВУКОВАТА ВЪЛНА НО НЯМА ДА ИМА ПОРАЖЕНИЯ ОТ СВЕТЛИННАТА ВЪЛНА В СОФИЯ!НИКОЙ НЯМА ДА СИ ХАБИ ЯДРЕНИТЕ ЗА СОФИЯ ЗА ПРЯК УДАР ИНАЧЕ И 1 КИЛОТОН ЩЕ НИ ЗАЛИЧИ!
68
0
 
10
 
! Отговори
МДА преди 5 години
До всички "военолюбиви драскачи" имате ли идея дори къде е най-близкото до вас ядрено скривалище? Защото функциониращи са единствено тия покрай жълтите павета..
67
6
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До АнонимеН 69И военните в РФ и САЩ и ЕС и Китай ще оставят самозванец да държи ядреното куфарче на страна с втория по големина ЯДРЕН АРСЕНАЛ НА ПЛАНЕТАТА!!!СТАВАШ НАИСТИНА НАИВЕН