Оздравително! Нов данък за саламите в Русия?

Така ще борят консумацията на вредни храни
19 ное 2018 11:15,
38
Оздравително! Нов данък за саламите в Русия?
Снимка: Reuters

Саламите, кренвиршите и беконът може силно да поскъпнат в Русия, пише "Известия" - ресорните ведомства обмислят законопроект за по-висок акциз върху продуктите от червено месо: над 160 рубли за килограм. Това разказват пред вестника инициаторите за облагане на тази продукция от правителствения Експертен съвет. В крайна сметка цената на колбасите може да нарасне почти с 30 на сто.

Още по темата

Според Експертния съвет със средствата от новия акциз трябва да бъдат субсидирани производителите на най-полезните хранителни изделия.

Например да се премахне или свали ДДС върху ядките, бобовите храни, пресните зеленчуци и плодове, зехтина и др. Защото според официалната статистика потреблението на плодове и зеленчуци в Русия намалява.

Новата мярка се очаква да съдейства за оздравяване на руската нация, за увеличаване на продължителността на живота, посочват експертите.

Здравното министерство в Москва подкрепя вдигането на акциза и напомня, че СЗО препоръчва тези мерки като ефикасно средство за борба с неинфекциозните заболявания. Месопроизводителите обаче са против използването на данъчни инструменти за тази цел. А според шефа на руското им национално сдружение Сергей Юшин "трябва да се отчете и това, че не всички граждани имат готовност да минат на салата".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дръжте се братушки...Онзи ден в Папуа-Нова Гвинея Медведев се срещна на четири очи със Шиндзо Абе и според руската преса са договаряли предаването на Южните Курилски острови. Явно рашките ще трябва да се бръкнат и за към 50 години експлоатация на чужда територия.Да не си мисли някой че Дерипаска или друг олигарх ще плати?
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая новина е за хвърляне на прах в очите, за да не се повдига въпросът - какво е носил Путин, след като го прекараха през металдетектора в Сингапур и той писна. Старичок?
28
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руски учени предупреждават да не се яде океанска и морска риба защото океаните били заразени с руски о.ткачалки ! - японците ядат океанска риба всеки ден и по три пъти на ден и са най-дълголетната нация в света.Слушайте руските простотии и яжте пълните с антибиотици пилета.
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
зарязвайте всички зърнени култури и рибата !"рибата"? Рибата е сравнявана погрешно с пилешкото! Водните басейни (реки, морета, океани) са събирателен център на всички отпадъци които се изхвърлят в тях, плюс замръсените води породени от валежи. Не напразно на запад, ловят "за спорта", а ядът от развъдник! Но у нас, още по-малко в Русия няма такава култура!От ВСВ до днес в Тихи океан са произведени 2500 опита с ядрено оръжие, регистрирани са и такива с водородни бомби!
26
1
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Много ядене месо не е полезно...
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавата си пази народа,Тъй, тъй за това е абдикирала от контрола по пътищата и по тях патрулират Тимурови команди и най - често се саморазправят с нарушителите, които нямат никакъв респект към тях. Вадят пистолети, бухалки, боксове, ножове и тоя дето снима, най-често обира парсата!
24
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е безмислено. Много малко руснаци могат да си позволят салами. Те ядат главно картофи и пият битова химия от бедност.
23
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавата си пази народа,а нашите гледат да ни,унищо-жат.Да му мислим ние
22
2
 
1
 
! Отговори
Рамбо с босилека преди 5 години
Масква не верит,салзльом
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АМ. пропагадна
20
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Саламите са вредни !Правилно !Гледам коментари от нация която измира от сърдечни удари на 35-40 години !Продължавайте да се храните с салами круасани, вафли,зарязвайте всички зърнени култури и рибата !Яжте само свинско по три пъти на ден !Българино .........
19
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ядки, бобови, зехтин...Не знаех, че веганския фундаментализъм настъпва и в Русия. Млякото и млечните продукти и те ли са вредни? Според веганите - да!А водката вредна ли е? Според веганите - не!
18
5
 
15
 
! Отговори
Ало,ало преди 5 години
Вчера гледах материал на известния руски блогър Камикадзе.Работнички от птицеферма изхвърляха излюпени пиленца на ***,в снега,жените плачеха,явно няма храна за животинките...Не са никак наред нещата там,вече и пропагандата не успява да баламосва народа им
17
4
 
11
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Ясно е, ще ядат на Дед Мороз дедовия!
16
3
 
11
 
! Отговори
Крим не е руски преди 5 години
Отвратително! Откриха следи от човешко месо в колбаси(затова )Лабораторен анализ откри следи от човешко ДНК в два вида руски колбаси, производство на компания Мортадел, пише в. . Става дума за колбаса Кралски и за зърнестия сух салам.На необичайната находка се натъкнали специалисти от Федералния изследователски център за хранене по време на експертиза на хранителните продукти. Не си спомням да сме имали подобни случаи в последно време, сподели служител на центъра пред изданието.
15
5
 
7
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До до шматкаАко аз съм вдлъбнат ти трябва да си направо хлътналКато те интересуват колбасите в Бг ще пишеш под статия за Бг.Тази е за Русия.М.урзилските ви интерпретации край нямат.
14
10
 
5
 
! Отговори
noFreeman преди 5 години
нищо верно в горенаписаното... има да стигате руските стандарти... но преди това четете, гледайте и контактувайте с руснаци а не да перефразирате една тема на както е угодно на незнам кой си...
13
4
 
11
 
! Отговори
шматка преди 5 години
М.урзилките са в шах.Чудят се горките какво да напишат в защита на Императора и като истински червеноармейци пак започнаха да плюят Бг и ЕСХаха........по делата им ще ги познаете....
12
1
 
9
 
! Отговори
Жожо преди 5 години
Здравеопазване чрез дране на кожи ..... ! Само дето не са се сетили да вдигнат данъците на старите автомобили.
11
3
 
16
 
! Отговори
Бай Митьо преди 5 години
Ако човек трябваше да е тревопасен щеше да има сложен стомах и да преживя. Ние имаме кучешки зъби, яка захапка и ловуваме за месо. Веганите са обречени на изчезване като слабо звено в еволюцията. Я си представете веган да сцепи 10 куб. дърва примерно, ще колабира и трябва да му преливат кръв от нормален човек.