Путин пожали кренвирша: Без данък за колбасите

Русия се размина с нов "здравословен данък"
19 ное 2018 16:30,
45
Путин пожали кренвирша: Без данък за колбасите
Снимка: Reuters

Министерството на земеделието в Русия не поддържа инициативата за облагане с по-висок данък на колбасите – бекона, кренвиршите и надениците, съобщава ТАСС. 

По-рано през деня стана ясно, че Министерството на здравеопазването в страната е предложило да се въведе подобен данък, с който да се стимулира намаляването на консумацията на този вид продукти.

Още по темата

"Не считаме инициативата за целесъобразна. Тя не е обоснована и няма да получи желаните ефекти", смятат от земеделското министерство.

От там настояват, че изработката на месни продукти е законосъобразно и одобрено с международни норми, следящи за високото качеството на продукцията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Кремльовецът пожалил преди 5 години
Мужиците ?Брех каква новина ?!Ако не беше пожалил кремвишите щяха са му ядат бахура!Венсеремос
33
0
 
1
 
! Отговори
към 26 преди 5 години
"Аууууу, колко е добър бащицата.... Скапан ***, с тая тактика може да го изкарат най-големия човеколюбец в историята"------------------------Черно по бяло е написано, че министерството на земеделието в Русия не поддържа инициативата на министерството на здравеопазването за облагане с по-висок данък на колбасите. Министерства = правителство. Шеф на правителството е Медведев. Президентът на РФ е употребен в заглавието с провокативна цел и ти, пешкир, си се окачил като шaрaн на кука.
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хвали ли се или се оплаква популярната в РФ новосибирска поетеса и блогърка Сола Монова като заявява, че маломощността на нейния приятел е равностойна на 26 см.
31
1
 
2
 
! Отговори
(*_*) преди 5 години
В контекста на маломощноста на руските мъже , руските жени си отдъхнаха от тази новина.
30
2
 
2
 
! Отговори
не може да бъде! преди 5 години
Следя какво става в Русия и не мога да разбера откъде изкопаха тази новина!?Може би е имало такова обсъждане от някакви експерти от ниските нива ,привърженици на здравословното хранене!?Руското м-во на земеделието дава допълнително финансиране на животновъдството чрез различни програми-кредите ,заеми субсидии -сума от порядъка на 12 млрд USD и налагането на подобни данъци е просто нелогично!?
29
0
 
2
 
! Отговори
Грузинецът преди 5 години
А я хочу со сиски*! Не хочу сразу**!------* сосиски - кренвирши** зрази - нещо като кюфтета с пълнежДано разберете и оцените този каламбур!
28
1
 
6
 
! Отговори
Що не ни е премиер?? преди 5 години
Що Путин не беше българин??? Не ще да умори народът си от глад за разлика от Бойко.
27
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руските колбаси са по-натурални и чисти от нашите. Контролът е свиреп. Не зная дали още внасят месо, но от техния Онищенко (вай, каква украинска фамилия!) и Грибаускайте (тази пък - с литовска!) трепереха търговци и цели правителства. Като шефове на "Сельхознадзор" от тях зависеше дали ще мине някаква храна от вън! Русия има най-добрите лаборатории за изследван на храните в света и само по хормоните, с което е тъпкано животното, определяха произхода му. А ние ядеме това, което в ЕС не ядат!
26
0
 
4
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 5 години
Ox! Олекна ми.
25
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аууууу, колко е добър бащицата.... Скапан ***, с тая тактика може да го изкарат най-големия човеколюбец в историята на ***. Всеки ден може да си измислят, че цените на нещо си ще ги увеличават, а той после великодушно ще заявява, че няма.... Свинските оченца трябва да го линчува собственото му стадо, дотогава ще живеят мизерно.
24
6
 
3
 
! Отговори
Ами преди 5 години
Голям кеф е да пиеш ракия с руска салата и после една цепната наденица с кашкавал на скара плюс кетчуп,горчица,маьонеза и 1 2....бири.Ама не разчитай да минеш 60г.
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Велик, велик е Путин даже и кремвирши дава.
22
0
 
4
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
"Путин пожали кренвирша....""Министерството на земеделието в Русия не поддържа инициативата за облагане с по-висок данък на колбасите."
21
7
 
12
 
! Отговори
Дери Путя, данъци до преди 5 години
спукване - руснаците разбират само от терор и натиск отгоре , данъци и тирания от векове, и така ще е и в бъдеще
20
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво ни интерсува това нас нормалните хора ?
19
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин пожали кренвиршите, но не пожали децата в Сирия и Украйна.
18
7
 
16
 
! Отговори
До 19 преди 5 години
БСП никога не е вдигала заплатите, освен своите и на ДПС
17
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП ВДИГА ЗАПЛАТИТЕЕИ стопява бюджета за отрицателно време! А после?
16
13
 
6
 
! Отговори
ак-47 преди 5 години
У нас кренвиршите (Леки,Браво...) са доста назад по-качество и вкус от руските КРЕНВИРШИ(там цената им е 10-15 лв) ,но руснаците искат -искали да махнат колбасите-кренвиршите,а какво ще каже бай Ти *** по нашите колбаси и кренвирши ?
15
7
 
12
 
! Отговори
БСП ВДИГА ЗАПЛАТИТЕЕ преди 5 години
избирайте бесепе да млатите само кренвирши и хляб а портокали за нова година кой завари