Ракети с малък обсег: САЩ ги премахва, Русия – не!

Доналд Тръмп готов да се оттегли от договора
20 ное 2018 13:15,
51
Ракети с малък обсег: САЩ ги премахва, Русия – не!
Снимка: pixabay

САЩ изцяло спазват договора за премахване на ракетите със среден и малък обсег от 1987 г., заяви днес генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг преди участието си в заседание на Съвета на ЕС по външни работи.

"В Европа бяха разположени нови руски, а не американски ракети", добави той.

Още по темата

"Новите руски ракети подкопават договора. Тези ракети бяха изпробвани в продължение на години, те са преносими и могат да носят ядрени бойни глави", уточни Столтенберг.

"Всички трябва да призовем Москва да спазва договора прозрачно и изцяло. Не искаме нова надпревара във въоръжаването", добави генералният секретар на Алианса.

Неотдавна президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази готовността на Вашингтон да се оттегли от договора заради поведението на Москва.

Междувременно Русия съобщи за въоръжаването си с нови далекобойни ракети, способни да преодолеят всякакъв противоракетен щит.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бяха се засилили към Крим западащите, но те затова са и западащи, де. Смятат накриво. Много се опияниха от Майдана. Иначе, всяко зло за добро.... Ин принципио ерат Сценариот и Сценариот бе 6+. Ми това е положението.
42
0
 
6
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
До Боби: Какво мога да ти кажа освен,че едни от най-големите БЪЛГАРИ: Вазов,Ботев,Левски,Димитър Талев са против РУСИЯ !!! "И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ..." - Д. Талев.
41
2
 
2
 
! Отговори
До Боби преди 5 години
Taя червена и русофилска пропаганда...Как не ти писна да пишеш само долни и лъжливи мантри бе ,лuлuпут ?
40
2
 
6
 
! Отговори
Глупости! преди 5 години
Защо са им на САЩ ракети с малък обхват? Канада (в по-голяма степен) и Мексико (в по-малка) са им васали. Русия си има реални врагове на близка дистанция.
39
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква е читанката на SOPOL POWER. ясно. Пише ли там за НАТО след разпускането на Варшавския...?
38
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ масово използва бойни дронове, което напрактика си е ракета с какъвто искаш обхват, базирана където си искат. Правят го от поне десетилетие. Това си е явно нарушение на споразумението.
37
6
 
6
 
! Отговори
муспи преди 5 години
До Solar PowerТова че Путин е евреин го казват тези дето казват че и Хитлер и Христос са евреи! За разлика от Хитлер и Христос които са чистокръвни бели, Путин е полуевреин по майчина линия, но такива са биле и Ленин, Сталин, а Русия все си стои. Това огорчава евреите, защото провеждат 5 хиляди години геноцид над България, а тя все си стои?! Невъзможното за дявола е възможно за Бога.
36
6
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Нека се въоражават това е целта :) Какво каза Рейгън ? Как да фалирам Русия ? Накарайте ги да се въоражават (звездни войни), накарайте ги да строят Буран (1 трилион долара), не им продавайте технология за вадене на петрол от кладенците, свалете цената на петрола и всички видяхме какво се случи след 1985-та :)
35
2
 
6
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Боби отново явно си чел само руска пропаганда. Аз за разлика от теб чета всякаква и събирам 2+2 за да получа 4.Та в този ред на мисли ! Русия се съгласява да пази и поддържа цялостта на Украйна като държава в замяна на това Украйна да предаде ядрените ракети останали от СССР.Простичко и ясно :)
34
4
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Муспи той Путин е еврейн батка :)Плащат ти копейки ама поне вкарай малко логика и размисъл :)
33
3
 
3
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Не може Русия да се откаже от тези ракети, защото са много подходящи за изсраел!
32
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българи и руснаци сме братя................България е напоена с кръвта на руските офицери и войници!!!
31
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия е велика сила , Крим е руски завинаги, кога ще го разберат западните лицемери????
30
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сащ не спазват никакви договори .Затова накрая ги чака большая ядерная .
29
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дали си ядреното оръжие иправят майдан срещу Москва .Наистина са много зле .
28
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Статията е фейк-нюз .Трябва да се търси отговорност от автора йЦветелин Димитров .
27
7
 
13
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До ЗапознатФормално РФ не е нарушила договораРЕАЛНО с помощта на целокупния запад става ВЪОРЪЖЕН ПРЕВРАТ в УКРАЙНАПо времето когато НЯМА ЛЕГИТИМНА ВЛАСТ редовно избраните местни власти на КРИМ правят РЕФЕРЕНДУМ и КРИМ ОБЯВЯВА НЕЗАВИСИМОСТСлед това по КАЗУСА ФРГ-ГДР с решение на властите РФ и Крим се обединяватДонбас от друга страна тръгва по курса на гражданска война след като местните власти са превзети от НАЦ БАТальоните но това е месеци след Крим
26
17
 
8
 
! Отговори
Запознат преди 5 години
До въпрос--18;САЩ са единствени които спазват договора с Украйна от 1994 г. САЩ,.Англия и Русия подписаха в Будапеща договор гарантиращ териториалната цялост и независимост на Украйна затова че си даде ЯДРЕНОТО ОРЪЖИЕ на Русия.Русия го наруши. САЩ и Англия го спазват, затова са в Черно море.
25
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТази извадка на последнота част от речта на Бисмарк относно Русия .която тъй усърдно преповтаряте с костомолски плам вече става не жалка ами ....хайде да не казвам каква.Всеки нормален човек може да провери въпросната реч ,обаче цялата и да види какво всъщност е казал Бисмарк - не се е....й с Русия иначе лошо.
24
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес гледах по К1 срещата в Сочи на Путин с военните. Русия усилено ще се превъоръжава, виждайки как се затяга примката около нея. За много милиарди. С огромния си интелектуален потенциал, с нагласата на цялото общество да се опълчи на наглия агресивен Запад, резултатът е ясен! Крым наш! Мы столько крови пролили! Какво, да дадат на факаните *** Севастопол? НЕ НАМЪ, НЕ НАМЪ, А ИМЕНИ ТВОЕГО, ГОСПОДИ! Слава на Русия, на нейната армия и флот!