Руски сериен убиец надмина и Чикатило, и Пичушкин – 78 убийства

Михаил Попков получи втора доживотна присъда
11 дек 2018 18:53, Елка Василева
67
Руски сериен убиец надмина и Чикатило, и Пичушкин – 78 убийства
Кадър: YouTube

Бивш руски полицай, който вече беше осъден на доживотен затвор за убийството на 22 жени, беше признат за виновен за още 56 убийства, предаде Франс прес, като се позова на прокуратурата.

Областният съд в сибирския град Иркутск призна Михаил Попков, известен като Ангарския маниак, за виновен в убийството на 56 жени между 1992 и 2007 г. Той бе признат за виновен и за изнасилването на 10 от жертвите си.

Попков е имал "патологична нужда да убива хора", се отбелязва в съобщението на прокуратурата.

Бившият руски полицай вече бе осъден през 2015 г. за изнасилването и убийството на 22 жени. Впоследствие той призна още 56 убийства, но за три от тях полицията не можа да намери доказателства.

Попков убивал жертвите си, след като ги канел на нощна разходка, понякога в полицейска кола и в извънработно време, близо до град Ангарск.

Още по темата

Като служител на реда той участвал в разследването на някои от собствените си престъпления, за да отклони подозрения от себе си, казаха негови колеги.

Попков бил арестуван през 2012 г. във Владивосток, идентифициран след широкомащабно разследване сред 30 000 души и ДНК анализ на местни жители. Тъй като на няколко местопрестъпления са открити следи от гуми на автомобил "Нива", били сравнявани следите от гумите на колите на проверяваните, с тези на местопрестъпленията. Накрая разследващите попаднали на следите на Попков, който през 1998 г. се уволнил от полицията (тогава милицията), посочва ТАСС.

При разследването на второто дело са открити телата на 12 жени, но самоличността на 14 от жертвите му досега не е установена.

С общо 78 убийства 53-годишният Попков счупи "рекорда" на най-известните в Русия други двама серийни убийци.

От другите руски серийни убийци Андрей Чикатило беше екзекутиран през 1994 г. за убийството на 53 възрастни и деца по съветско време. През 2007 г. друг сериен убиец - Александър Пичушкин, беше осъден на доживотен затвор за убийството на 48 души в Москва.

Попков ще излежава присъдите си в колония със строг режим. Той е лишен от званието младши лейтенант от милицията.

Прокурорът Александър Шкинев съобщи, че Попков смята да обжалва присъдата си. Осъденият е недоволен от съдебното решение да бъде лишен от звание, защото това го лишава и от пенсия. Като бивш служител на правоохранителните органи Попков получавал около 24 000 рубли (620 лв.) пенсия.

Тъй като след първата му присъда започва второ разследване, бившият полицай не е бил изпратен да я излежава, а останал в предварителния арест. Той наричал себе си "чистач" и твърдял, че е убивал само жени, които водели разпуснат живот, съобщи "Интерфакс", цитирана от БТА.

Това обаче не отговаря на истината, защото Попков качвал в колата си млади жени, които се връщали късно от работа. Той извършил най-малко три от убийствата по време на дежурство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
3
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Тоз е като близнак на президентина Радев ?!
56
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чикатило е украинец, за сведение на редакцията
55
7
 
15
 
! Отговори
Хачо преди 5 години
Най-много убийства в Русия има другаря Пyтичушкин.
54
6
 
15
 
! Отговори
Тодор преди 5 години
До Анонимен 57 Е, не може да се мери с Путин,но има успехи.И това 'славянска визия"е с путинска визия.Измислица на слугите на Кремъл.
53
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този извратеняк няма славянска визия, кой знае откъде са се домъкнали роднините му, които са подобни на него предполагам. Не минават ли психотест тия полицаи, как никой не го е преценил, че не е наред с главата!?
52
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още колко има с повече убииства но има информационно затъмнение и ги съобщават на малки хапки защото световната общност ще се намеси
51
1
 
10
 
! Отговори
боклуци преди 5 години
***
50
19
 
20
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Православен славянин изповядващ висшите ценности на джуджети Путеk :)))
49
8
 
21
 
! Отговори
наблюдател преди 5 години
Към полицейската професия обичайно се насочват хора склонни към насилие.Те оправдават тази си наклонност като се позовават на това че в детството си са били обект на насилие.По същия начин хората със "социална отговорност" са склонни към финансови злоупотреби. Това е вследствие на извратеното социалистическо разбиране че "който краде - той има", експлоатацията и други насадени идеологеми.
48
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Типичен ушев-тва му пречи онова му пречи.Хафте моралис.Всичко е забранено само неговите свинщини са разрешени.Най-вероятно извратен садист и хомосексуалист.Като му гледам фейса и от ромски произход.
47
4
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
До Анонимен 49СТРЕЛЕЦА ОТ ЛАС ВЕГАС Е ИЗЧАКАЛ ДА СТАНЕ 22 ЧАСА В САЩ ВРЕМЕТО В КОЕТО НЕ СЕ ВДИГА ШУМ ПРЕЗ НОЩА И ГИ Е ПОЧНАЛ!!!БЛАГОДАРЕНИЕ НА СТРЕЛЕЦА ОТ ЛАС ВЕГАС СЕГА В САЩ СЕ ЗАМИСЛЯТ КАКВО МОЖЕ ДА ПОСЛЕДВА АКО ВДИГНАТ НОЩЕН КУПОН С КОЙТО ДА ТОРМОЗЯТ СЪСЕДИТЕ!!
46
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Типичен полуцай всички са изкривени и промити
45
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо се побликува отново и отново тази история? Насъсквате народа ли? Колко гости на концерта изтрепа онзи от прозореца на хотела в Лас Вегас, че забравих
44
28
 
21
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ВИЖТЕ ИМ ПРЕЗИДЕНТА ПУТИН КАК ИЗБИ МАСОВО НАСЕЛЕНИЕТО НА СИРИЯ И ТОВА НА УКРАЙНА ЗА ДА ОКУПИРА И КРАДЕ ЗЕМЯ И НЕ СЕ ЧУДЕТЕ , ЧЕ НАСЕЛЕНИЕТО НА РУСИЯ Е ТАКОВА!
43
24
 
29
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ЦЯЛАТА ПОЛИЦИЯ В РУСИЯ Е 99% АНТИХРИСТИ СЛУЖЕЩИ НА ДЯВОЛА РЕЖИМА!!ЗЛОТО СИ ИМА ИМЕ НА ЗЕМЯТА И ТО Е РУСИЯ!
42
14
 
26
 
! Отговори
Слънчарски преди 5 години
Ако беше в САЩ, *** тука щяха да циврят колко развратна била демокрацията, ама в комунистическите държави е в пъти по-зле. Просто всичко първо минава през ДС на страната и тя не допуска такива новини да се съобщават. В демократичните страни подобен контрол е много по-слаб и дори почти невъзможен.
41
28
 
26
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
РУСИЯ Е СБОРИЩЕТО НА ЗЛОТО И НАЙ-ГОЛЕМИЯ ВРАГ НА ХРИСТИЯНИТЕ !80% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА РУСИЯ СА АНТИХРИСТИ! 10% МЮСЮЛМАНИ И 10% ХРИСТИЯНИ!РУСИЯ ПОДКРЕПЯ ВСИЧКИ ИСЛЯМСКИ РЕЖИМИ КОИТО ЗАПЛАШВАТ ХРИСТИЯНИТЕ!!!
40
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пенсията му е 620 лева! Много зле си живеят в Русия, не им завиждам на горките пенсионери!
39
18
 
29
 
! Отговори
(*_*) преди 5 години
После путинокантропите да разправят какъв розов рай е русия.
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До shitkataНищо няма да му скъсат.Ще резне два-три гръкляна и ще му имат уважението.От горната няма да излезе освен напред с краката