Парламентът на Русия организира конкурс за рап песен

Отменени прояви на рапъри – популяризирали погрешни ценности
14 дек 2018 13:23, Елка Василева
12
Парламентът на Русия организира конкурс за рап песен
Снимка: архив, Reuters

Руският парламент обяви конкурс за рап песен, предаде Асошиейтед прес. Новината дойде в момент, в който спектаклите на дузина рапъри бяха отменени след предупреждения от властите, че тяхната музика популяризира "погрешни ценности". Освен това най-малко трима музиканти в Русия бяха арестувани.

Като символичен жест на помирение Държавната Дума обяви, че ще проведе конкурс за най-добра рап песен, но темата на песента трябва да бъде за пътуване из Русия. Победителят според депутата Михаил Дегтярев ще спечели обиколка из руски градове.

"Искаме да предоставим платформа за открита дискусия и да подчертаем както предимствата, така и недостатъците на този или онзи град", допълни той. "Ако например има лош път близо до дадена туристическа атракция, трябва да има и видео за това", допълни той.

Рапът се превърна в един от най-популярните музикални жанрове сред руската младеж и мишена за руските власти благодарение на открития начин, по който той обрисува ежедневната реалност и заради унищожителната критика към правителството.

Миналият месец рапърът Хъски, чиито видеоклипове бяха гледани 6 милиона пъти в YouTube, беше арестуван заради импровизиран пърформанс, след като шоуто му бе спряно в град Краснодар. Съдът постанови Хъски да остане 12 дни в затвора по обвинения в хулиганство, но той беше пуснат четири дни по-късно, няколко часа преди популярни хип-хоп изпълнителни да проведат концерт в негова подкрепа в Москва, пише БТА.

За да не си навлекат гнева на народа, висши руски представители в последните дни предприеха стъпки да се дистанцират от онези, които анулираха концертите на рапърите и постановиха арестите на музикантите. Държавната дума миналата седмица бе домакин на кръгла маса, на която присъстваха някои от най-популярните руски изпълнители. Президентският омбудсман пък каза, че Владимир Путин е поръчал да се разследва защо концерти на музиканти са били анулирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И само България ли е предателка ???
10
0
 
5
 
! Отговори
смях преди 5 години
уж мразят западната култура а се правят на Американци да си слушат Калинка и да си играят казачока
9
4
 
4
 
! Отговори
петичкин преди 5 години
Гледа ли клиповете как амер. Фъшаги и амер. Христиански фундаменталисти агитираха за тръти? И той се заобиколи с ционистки фъшаги-истинното лице на америка. Вие там в швабия сте им васали, та знаете.
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 6Да это наш популярный рэпер Тимати, зовут Тимур
7
3
 
0
 
! Отговори
5ти преди 5 години
Ще ти платя днешната доза. Само вземи нещи скоро, че искам на спокойствие да се насладя на думите от песента "*** your mother and your brother, grab your ***.......... produlzava *** it duck it hard. Може би са инспирирани, имам предвид черната анер *** от българските селскостопански работници спасили жанра от комунизма и го отнесли в гррмания
6
0
 
7
 
! Отговори
Бож. преди 5 години
Рапърът не е интересен - вижте един от еврейските съветници в руския парламент отляво зад Путин, не е ли екзотичен с тази равинска шапка?
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този до Путин изглежда чистокръвен азиатски руснак
4
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е нормално - в този парламент всичките са шоумени и клоуни на Путин
3
3
 
10
 
! Отговори
Ти да видиш... преди 5 години
Жалко че Муслим Магумаев почина. Щеше да спечили одмах.*** изумява все повече.
2
5
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Всичко се развива точно като през късния соц. Хората го плюват, той се прави, че дъжд вали и си организира казионни сурогати за заместване на неудобните.Путин ще завърши по-зле от Саддам.Може би като Кадафи -с дръжка от кирка в изстиващия му, разстрелян зад ник.
1
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин е номер едно