Москва за US докладите за намеса във вота: Необосновани!

"Нямаме нищо общо с някаква намеса във вътрешните работи"
18 дек 2018 22:03, Елка Василева
73
Москва за US докладите за намеса във вота: Необосновани!
Снимка: архив, Reuters

Кремъл днес отхвърли като необосновани двата нови американски доклада, в които се твърди, че е имало руска политическа дезинформационна кампания в социалните медии, свързана с президентските избори в САЩ, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

В докладите, разпространени вчера от сенатската комисия по разузнаването, се казва, че опитите на Москва да помогне на Доналд Тръмп в кандидат-президентската му кампания през 2016 г. през социалните медии са били по-широко разпространени, отколкото се мислеше по-рано.

Организирани групи от руски тролове са работили, за да откажат чернокожи гласоподаватели, които традиционно гласуват за демократите, от участие в изборите и да "размият границите между истина и измислица", предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

В докладите на частни експерти се твърди, че намесата на Москва в изборите чрез социалните медии е включвала опити за разделяне на американците по расов и идеологически признак, предаде Ройтерс.

Кремъл многократно отрече всякаква намеса в политиката на САЩ, твърдейки, че обвиненията са част от политически мотивирана антируска кампания.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза пред журналисти, че не разбира какво се има предвид в доклада, защото в него има "общи претенции, обвинения, някои от които са ни напълно непонятни", предаде ТАСС, цитирана от БТА. "Смятаме, че това са напълно необосновани твърдения", заяви Песков. Той подчерта, че руската държава, руското правителство не е имало и няма нищо общо с някаква намеса във вътрешните работи на други държави, още повече с такива абстрактно описани".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците: "Нямаме нищо общо с нищо на света".
35
0
 
4
 
! Отговори
и да се знае преди 5 години
Болшевик виновен няма виновни са САЩ ЕСи НАТО
34
6
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 години
"Организирани групи от руски *** са работили, за да откажат чернокожи гласоподаватели, които традиционно гласуват за демократите, от участие в изборите и да "размият границите между истина и измислица"След като прочетох това !!!Руски *** трябва да знаят сленгът на афро и латино американците - ТОЕСТ НЯКОЙ ТРЯБВА ПРЕДИ ТОВА ДЕЙСТВИЕ НА МЯСТО В САЩ ДА Е ИЗУЧИЛ ВЪПРОСНИЯ СЛЕНГ - ГОДИНИ РАБОТА, А понеже сленгът се променя непрекъснато - да поддържа ниво.Сама за предаването ПЪЛЕН АБСУРД
33
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Краварите са слабоумни и си го заслужават, президента.
32
12
 
8
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Ха-ха-ха-ха....:)))))))) Умрях си от смях. Има си хас и да си признаят. Единственото признание досега е, че след като година отричаха, че са завоювали Крим със сила, след това, съвсем неочаквано Жужо Путиk сам си пусна документален филм, в който казва: "Господа, време е да си върнем Крим". Това засега е единственото признание от 2014 - Украйнската криза, когато целия ЦИВИЛИЗОВАН свят намрази ***, та до сега
31
5
 
8
 
! Отговори
se преди 5 години
На американците и ,,демократичния" запад им трябва ВРАГ.Тяхната икономическа система не може да съществува ако не се обработва обществото за лошия , грубия, недодялан ,,съсед" от изтока.Именно така се харчат милиарди за да може партийните мафии да си пълни джобовете.Жалко ,че двуполюсния модел падна защото сега се търси отново всячески той да се възстанови и целта е да се ограби и разруши великата руска,, империя".Докато го има Путин това няма да се случи.
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глейте ся :) всеки който си мисли, че двете страни не си правят номера постоянно е просто наивен :)
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е то пък остана да кажат че са обосновани :) егати новината :)
28
1
 
4
 
! Отговори
Ура! преди 5 години
Макс Планк пише една дума "савършенно" с две правописни грешки. Но това е без значение, тъй като "Квантова физика и изкуствен интелект , плюс савършенно инжинерство" ще съдействат на родната кайинка да литне в стратосферата. Ура!
27
1
 
5
 
! Отговори
хохолите капут! преди 5 години
До Колко ощене се пртиеснявайте моля....
26
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нас какво ни интересува тая работа?Истината е ,че самите групи се борят помежду си вътре в самите щати,но нас това не ни засяга.
25
12
 
2
 
! Отговори
Макс Планк преди 5 години
Скоро Германия ще преобрази света и добре , че сме техни любимци , та и ние да повдигнем бради.Квантова физика и изкуствен интелект , плюс савършенно инжинерство е пътя към успеха.Само сравнете немските коли с другите по света и ще разберете , колко са напред.
24
14
 
8
 
! Отговори
Мъка ниска преди 5 години
Първо спечелиха руснаците , но после разбраха , че на грешния кон са заложили.Просто съдба и то руска.Винаги да гладуваш , но никога смислено.Само руснаците , когато сринат цялата си страна не построяват по хубава от преди.Вижте Япония , Корея , Германия какво построиха , а после сравнете с Русия.Мъка и срам , това Путин донесе.
23
6
 
5
 
! Отговори
Колко още преди 5 години
Санкции ги чакатббядистанци чак не е истина простоШе ядат нефт намазан на прикладиА девочките им ще минядат дедовия Велик е ***!
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ключа отдавна е у Китай. Русия само отвлича вниманието.
21
7
 
5
 
! Отговори
За 52 преди 5 години
Какво е важното та да гледаме?Ще връща откраднатия Крим ли?Или ще признае за пътническия салолет който пияната му армия свали?
20
4
 
5
 
! Отговори
Към всички! преди 5 години
Застанете пред телевизорите на 20.12 в 11 ч. и гледайте руския Канал 1! Пресконференция на Президента на РФ В.В.Путин.После коментирайте!
19
9
 
3
 
! Отговори
Путкин е духал преди 5 години
На Тръмп в МоскваСкрипал ги е снималЗатова се опитаха да го отровят !
18
8
 
3
 
! Отговори
Най- голяма курва преди 5 години
Е ***!Никой не го в виждал с жена от 15 годиниСигурно го смуче на медведя :))
17
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руски ***, тези пaразити са плъзнали навсякъде.