Русия ще отговори, ако в Европа се появят забранени US ракети!

Според Лавров, не може да не се разбира заплахата за европейците
30 дек 2018 18:30,
79
Русия ще отговори, ако в Европа се появят забранени US ракети!
Снимка: Reuters

Русия ще предприеме ответни мерки, в случай, че в Европа се появят американски ракети, забранени от Договора за ликвидация на ракетите със среден и малък обсег (ДРСМО), заяви министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров, предава ТАСС.

"За съжаление, нашите европейски колеги, чиято самостоятелност бихме искали да видим на практика, засега не са достатъчно готови за нея и се водят по САЩ даже и в случаите, когато това явно противоречи на техните интереси", отбеляза Лавров. "Ще дам пример: гласуването по руските резолюции в подкрепа на запазването на ДРСМО".

"Най-много вълнения по повод решението на САЩ да излязат едностранно от този Договор, чухме в Европа", обърна внимание министърът, предава "Фокус". "Но целият Европейски съюз гласува против нашето предложение, т.е., на практика, за това ДРСМО да спре да съществува и над Европа отново да надвисне заплаха от разполагане на американски ракети, забранени от този Договор".

"Следващият ход, разбира се, ще бъдат ответни мерки на Руската Федерация", заяви руският дипломат. "Ние не сме избирали това, но в европейските столици, вероятно, не може да не разбират заплахата за самите европейци".

По неговите думи, не е възможно да се обясни гласуването на страните от ЕС против предложението на Русия по друг начин, освен като "криво разбрана солидарност".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
3
 
2
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 5 години
.... И как ше отговори.... На арабски ли?
41
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изявленията на Лавров са за вътрешна употреба!
40
0
 
1
 
! Отговори
До Гошу преди 5 години
Ба кога се промени историята вече ? Кажи къде да прочета за това xD
39
4
 
1
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
НЕ МОЖЕ ДА СТИСКАШ НЯКОЯ ЗАПАДАЩА ДЪРЖАВА /ИЛИ СИСТЕМА / ЗА ГУШАТА И ДА КАЗВАШ : " ГОТОВИ СМЕ ЗА ДИАЛОГ " !?!?!? ОСОБЕННО ,КОГАТО ЦРУ- ВЕЧЕ НЯМА ДОСТАТЪЧНО ЕВРЕЙСКИ- ПИЛИГРИМСКИ- СЕМИТСКИ ДОЛАРИ ЗА ВЪЗДЕСТВИЕ-ЗА ПРЕВРАТИ И "ЦВЕТНИ ... "??? КОЙ Е СОБСТВЕНИКЪТ НА ЕКВИВАЛЕНТА НА ЧОВЕШКИЯ ТРУД -ПАРИТЕ ПО СВЕТА ??? СМЪРТ НА ЧАСТНИТЕ БАНКИ И ЧНГ !!!
38
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази година рублата и следователно доходите на тролчетата паднаха с 20 процента. Затова ги е яд толкова
37
8
 
7
 
! Отговори
хора бдете! преди 5 години
Нарязаха нашите ракети защото Русия не искала въоръжени источно европейци до своите граници. Сега разположиха в Крим ракетите че и изнудват ние да не приемаме американски.Докато се водим по акъла им един ден може БСП да победи с решаващата помощ на Руската Пидерация
36
9
 
8
 
! Отговори
(*_*) преди 5 години
В интерес на Европа е да има силен съюзник срещу агресивните руснаци.Познайте защо русия се наakва от яд всеки път щом обранителни оръжия биват разпложени в Европа - защото и става все по-трудно да изнудва европейските държави.
35
4
 
17
 
! Отговори
Бънди преди 5 години
Верно ли, американците спасиха Русия през ВСВ? А цяла Европа, кой я спаси? Май, май руските мужици. Не мога да разбера, САЩ, Европа могат да си защитават интересите, а Русия -не. Що тъй?
34
22
 
10
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Втората Световна САЩ ви спасиха гъ*а, неблагодарници, ама сега ще ядете хурката
33
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С какво ще отговориш бе Лавров? Ще пуснеш бомба върху главата на сина ти в Лондон ли? ***
32
5
 
22
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До ХА,ХА,ХААААААААА....: И като не си купувал рубли, какво от това. За руснаците им е все едно дали ще купиш десетина рубли или не. Те на нас газта и нефта ни го продават за долари, не за рубли.. Няма вече СИВ и нафта за осем стотинки литъра.
31
28
 
10
 
! Отговори
ХА,ХА,ХААААААААА.... преди 5 години
Аз дори , в най-червения Социализъм , не съм купувал и не знам какво е това "рубла"..ха,ха,хааааааааааааа....ТА СЕГА ЛИ..??!ВИЖ ..АКО МИ СВЪРШИ ТОАЛЕТНАТА ХАРТИЯ ...МОЖЕ И ДА РАЗМИСЛЯ!!!!
30
7
 
8
 
! Отговори
РАША преди 5 години
ДГД!
29
8
 
45
 
! Отговори
бг преди 5 години
Русия е единствената причина Новия Световен Ред на Илюминатите-сатанисти да не е все още наложен. Руския мечок е все още твърде силен за западните хиени.
28
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 27Абе как ви ги ражадат празните кратуни тези глупости не знам ? Нали Ким беше този който показа среден пръст на сащ, и им каза да го духат и няма да се съобразява с краварника.--Какъв "пръст" е показало това шишкаво момче, бе? Всичко което искаше е да намери начин "да излезе" от капана изолацията и всичко започна с поканата към Денис Родмън да гостува ... още тогава стана ясна реалният курс ... все пак ким-чо учи не къде да е, а в швейцария, т.е. брат-чет е със сигурност!
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЯстребЛогиката ти е желязна, но едно нещо забравяш. Кого ще въоръжиш в изброените от теб страни?
26
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен до 26 преди 5 години
Абе как ви ги ражадат празните кратуни тези глупости не знам ? Нали Ким беше този който показа среден пръст на сащ, и им каза да го духат и няма да се съобразява с краварника.
25
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 20РУСИЯ ОТНОВО ЗАПЛАШВА НАСЕЛЕНИЕТО НА ЕС МОМЕНТАЛНО ДА СЕ ВЪВЕДАТ НОВИ САНКЦИИ!!!!--Отдавна заприлича на Ким, който вадеше "големите" ракети, "плашеше", за да бъде в края на краищата погален по главицата "на червеното килимче" и по този начин "признат за равен"Но бай Дончо публично му издърпа ушите пред цял свят ("хулиган си,момче'"), като неглежирано отмени чрез туитче среща, подготвяна в течение на 5 месеца, 5 часа преди срещата, докато си вземаше освежаващо душче на борда Еър Форс 1
24
3
 
25
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Отдавна казвам че ЕК, ЕП са агентура. Децата им са в Америка и какво ще стане с България или друга Европейска държава им е все тая.
23
5
 
4
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
в лада не съм спал... Пусто вино и дебело мезе, не го намира бутончетата :-)