Спасен е екипажът на единия от сблъскалите се руски Су-34

Няма информация за съдбата на другия екипаж и машината
18 яну 2019 14:37, Елка Василева
59
Спасен е екипажът на единия от сблъскалите се руски Су-34
Снимка: архив, Reuters

Екипажът на единия от двата руски изтребителя, сблъскали се днес в руския Далечен изток, беше спасен, след като катапултира успешно, съобщи министерството на отбраната в Москва, цитирано от Асошиейтед прес.

Няма информация за съдбата на другия екипаж и машината.

Още по темата

Двата самолета Су-34 са извършвали учебно-тренировъчен полет, когато се сблъскали на около 35 км от бреговете на Японско море, съобщи руското военно ведомство.

Единият от самолетите паднал в морето. Няколко часа по-късно било установено местоположението на един пилот. Той бил на надуваем сал в морето. Спасителната акция била затруднена от силни мразовити ветрове, но хеликоптер успял да изтегли пилота. След това бил спасен вторият пилот, който също е открит на сал.

И двамата пилоти са в добро състояние.

Другият екипаж също е катапултирал, но не е открит, няма и информация за съдбата на изтребителя.

Военното министерство съобщи, че двата самолета не са носели ракети.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Два Су-34 са се удариле. На единия не му работели стоповете:)))))))))))
47
7
 
10
 
! Отговори
тялото преди 5 години
руско инфоДва руски изтребителя Су-34 се удариха над Японско мореСъстоянието на пилотите е задоволително!!!и по долу:В Татарския проток е открито тялото на загиналия пилот Су-34, съобщава РИА "Новости" Съдбата на още двама пилоти остава неизвестна.всяка смърт е тъжна. но са загинали хора, които щяха да убиват и Българи, що да ги жалим много?
46
0
 
2
 
! Отговори
до 34 преди 5 години
А колко умен трябва да си, да ги обичаш.
45
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците загубиха 2 самолета и половина плюс 3 пилота а е едва средата на Януари. Старите хора казват както ти започне годината така и ще завърши. Но като се замисля за Магнитогорск може би по-вярното е както завърши старата така ще започне и новата.
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
21:10. Кораб, задействан в спасителната операция в Татарския проток, намери и вдигна на борда индивидуален спасителен сал с тялото на летец на Су-34. Пилотът е загинал. Продължава търсенето на още двама - летец и щурман.
43
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На кратко че от петокласните журналисти в днес еди разбери какво станало.....Два су 34 на дъното и Трети Су 34 кацнал с повреди и спрели двигатели. От пилотите намерени 3 други 3 в неизвесност най вероятно мъртви
42
1
 
3
 
! Отговори
dddd преди 5 години
А може и да са летяли много наблизо за да изглеждат на радара като един самолет
41
4
 
4
 
! Отговори
dddd преди 5 години
Стига плюли бе стига плюли - едните плюят руските, другите американските - ние сме българи и нашата държава е най - важна. Колкото до катастрофата съм сто процента сигурен че са правили маневра на разминаване с висока скорост един срещу друг (виждал съм го на авиошоу в youtube) - само руснаците го правят - висш пилотаж се нарича - според мен чисто самоубийство, но всеки си знае!
40
0
 
6
 
! Отговори
- C2H5OH - преди 5 години
Които го могат си го могат.
39
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Измисли нещо друго и ще заслужиш +!
38
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ден Първи: Два Су34 само са се "докоснали" със 1800 км/час но не е имало сблъскване. Единия Су34 е паднал, другия е успял да кацне с повреден двигател. Можеше да е по-лошо така, че това е нещо като хепи енд. Молодци!Ден Втори: За съжаление и двата Су34 са паднали но ВСИЧКИ пилоти са спасени. Няма проблем важни са пилотите, ще направим нови самолети. Молодци! Ден Трети: За съжаление и двата Су34 ги няма и пилотите загинаха. Дерзай!Прочети още на: https://dnes.bg/rusia/2019/01/18/dva-rus
37
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
WOW! Каква жътва, колко злоба ще изпикаят русомразците! Какви умни мисли ще потекат! И задължителното - пияни, пияници, алкохолици! Не видях за бояришник, ама не четох всичките гоVнени творби. Леко бе ентусиасти, ще разорите чичко Цороц!Знайте от мен: сред летците има поверие, което наричат "Закон за чифтните случаи", накратко -това което се е случило еди къде-си, НЕПРЕМЕННО ще се случи другаде. Примери - бол!На "Кузя" се удавя самолет, до Филипините на един факан кериър - другУтре - в USAF!
36
7
 
12
 
! Отговори
Рашо преди 5 години
Два Москвича са се ударили, кво толко?!!
35
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голямо навигационно майсторство трябва да имаш за да сблъскаш два самолета в оная пустош. А предполагам че и радарите им са като техните коли, телефони, компютри и т.н.Жалко за пилотите.
34
16
 
19
 
! Отговори
Ф16 преди 5 години
Над 280 инцидента с Ф16, *** тях не ги пишете.Колко *** трябва си да се радваш на загинал пилот!Само краварски слуги$наж може да се радва на нещастието на другите!
33
0
 
15
 
! Отговори
ВКС преди 5 години
Най-накрая истината взе да изплува. В инцидента са участвали ТРИ руски самолета а не два както беше съобщено по-рано. Два падат във водата а третия едвам едвам на един двигател успява да се приземи в базата. Щурмана на единия от падналите самолети е спасен, но издирването на другия щурман и пилоти продължава. Нощ, 4 бала вълнение, силен вятър а водата е едва 2 градуса целзий. Едва ли има шанс но стискаме палци.
32
14
 
10
 
! Отговори
Мдаа преди 5 години
Колко *** трябва да си, за да мразиш руснаците!
31
2
 
6
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
До Анонимен 17 Сигурно ще им ги доставят с влакова композиция.Ако съм на сърбите ще искам да прелетят до Сърбия,преди да ги плащам.
30
0
 
6
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
До ВКС Ти да не се връзваш на измислиците на интелекта ***?
29
3
 
11
 
! Отговори
ВКС преди 5 години
Момент, нали ВКС по-рано съобщиха че единия самолет е кацнал със повреден двигател а пилотите на падналия самолет са спасени. Май се оплетоха в лъжите.