Путин: Разположат ли САЩ ракети в Европа, Русия ще отговори!

Някои ракети може да достигнат Москва за 10-12 минути
20 фев 2019 14:25, Елка Василева
411
Путин: Разположат ли САЩ ракети в Европа, Русия ще отговори!
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Русия ще предвиди огледални и асиметрични мерки, ако САЩ разположат в Европа ракети със среден и малък обсег. Това заяви руският президент Владимир Путин в годишното си послание към Федералното събрание, предаде ТАСС.

"Вече съм казвал и искам да повторя, Русия няма намерение, това е много важно и го повтарям специално, Русия няма намерение първа да разполага подобни ракети в Европа. Ако пък те наистина бъдат произведени и доставени на европейския континент, а САЩ имат такива планове, поне не сме чули изявления в обратния смисъл, това рязко ще изостри ситуацията в сферата на международната сигурност, ще създаде сериозни заплахи за Русия. Защото за някои класове от тези ракети времето, за което биха долетели до Москва, може да достигне 10-12 минути. Точно това е много сериозната заплаха за нас. В такъм случай ще бъдем принудени, искам да подчертая - именно принудени, да предвидим огледални и асиметрични действия", каза Путин.

Още по темата

Икономиката и социалните въпроси са във фокуса на годишното обръщение на руския президент.

Семействата с три и повече деца в Русия ще могат да получават от федералния бюджет по 450 хиляди рубли за погасяване на ипотечен кредит, заяви Путин, цитиран от ТАСС и БТА.

Тази допълнителна мярка в подкрепа на многодетните семейства ще бъде въведена с оглед стабилната макроикономическа ситуация в Русия и нарастващите доходи на държавата, отбеляза Путин.

"Хората не можеш ги излъга, те остро усещат лицемерието, неуважението към себе си и всяка несправедливост. За хората е от значение какво се прави реално и как това подобрява живота им, живота на семействата им, и то не след време, а сега", заяви държавният глава.

Путин подчерта: "Не бива да повтаряме грешките от минали десетилетия и да чакаме пришествието на комунизма, трябва сега да променяме ситуацията към по-добро". Дейността на изпълнителната власт на всички равнища трябва да бъде добре съгласувана, съдържателна, енергична - и руското правителство трябва да дава тон, добави президентът.

Руският лидер предложи от 1 януари 2020 г. помощите за първо и второ дете да бъдат увеличени, като достигнат двойния размер на жизнения минимум. Той изрази убеденост, че през 2023-2024 г. в страната ще бъде възстановен естественият прираст на населението.

Държавните и общинските служители, заети в социалната сфера, не бива "никога да допускат високомерно отношение, неуважение към гражданите - нито с думи, нито с действия", подчерта в посланието си Владимир Путин.

Това е 15-ото годишно обръщение на Владимир Путин. За втора поредна година то не е в Кремъл, този път темите не бяха обявени предварително.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


411
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
269
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еи бая армий са Били и в Москва поляците на пример Два пъти и а и си спомняме как завърши ПСВ с капитолация на русия и пред България ((((
268
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
РУСКАТА АРМИЯ Е БИЛА И В БЕРЛИН, И В ПАРИЖ.РУСИЯ НИКОГА НЕ Е ЗАПОЧВАЛА ВОЙНА, НО ВИНАГИ Я Е ЗАВЪРШВАЛА В СТОЛИЦАТА НА НАПАДАТЕЛЯ СИ.
267
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 275Лъжеш! Те и Калибрите "падаха" в иранските планини! Първата реакция на уплашения е лъжата.
266
1
 
5
 
! Отговори
До ветеран преди 5 години
Човече, те наистина ме разплака! Целувам ти ръка! Всички ще си отидем, но някои с чувството за изпълнен човешки дълг, а други - със спомена за лъскавите железарии, купени с нечисти пари.Завиждам ти със светла завист!
265
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да купим... да ги насочим...С какво ще купуваш, шушлоп? С въшки ли?Насочването става с акъл и можене, които не са прерогатива на еднокнижните тикволандци. Ти калинке, ще станеш жертва на "Хибини" и за голямо учудване на квадратната ти лейка, насочената от теб БЧ ще се обърне и ще те удари като бумеранг.
264
15
 
3
 
! Отговори
Трябва да купим преди 5 години
Ракети със среден обсег и да ги насочим към расииката !Да им е ясно че не сме село без кучета!
263
3
 
15
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
За нас е важно да не ставаме мишени на ракетите със среден обсег, защото за тях няма време за предупреждение и за контакти по телефона между Тръмп и Путин. Изстрелят ли едните, ще изстрелят и другите. Така че никакви американски ракети на наша територия. Това, че сме се съгласили да сме членове на НАТО не значи че трябва да се съгласяваме с всичко.
262
2
 
12
 
! Отговори
ветеран преди 5 години
....като заключение за думите ми!Недейте искайте война, даже не е за гледане.Не е никак хубаво в окопа до теб мина да разчлени другарката ти и майка на децата ти! Не е красиво да виждаш бягащи хора или деца да идват и да вземат сатъри и да убиват сатрапите, които също са хора и родители.Не е хубаво да се делите на десни, червени, янки и сурикати. Не е!Скоро оня ще ме прибере, а правнуците ще размятат ордените и медалите из детските площадки без да знаят прабаба им как е умряла за да ги има т
261
5
 
15
 
! Отговори
ветеран преди 5 години
Момчета, чели сте ама не сте го живели байно!По време на ВСВ - САЩ се включват когато виждат как палачинката се обръща и как Руската военна машина с цената на много жертви тръгва и мачка, а вие си спорете кой на каква установка е монтирал "Катюшите" или кой какво и откъде е копирал.Срам ме е, че скоро ще си отида от този свят и виждам как пропагандата на запад променя историята.Не съм комунист, но воювах за идеала и за един по-добър свят, но уви ....Аз и моите другари сме и ще бъдем забравен
260
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Драги БОБИ,ИЗвинявай - сбърках типа реактивните установкиСледва:КАТО ЗНАЕШ МНОГО ДОБРЕ ЗА КВО ГОВОРИМ,ЩО НАЛИВАШ ВОДА В МЕЛНИЦАТА НА РУСКАТА ПРОПАГАНДАТова че все пак и в момента Русия произвежда КАЧЕСТВЕНО ОРЪЖИЕ,АЗ не го оспорвам! Амбицията на другаря Путин е друга история
259
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голям праз Жужи вари да си поставиш някой вибратор с ядрена батерия в задния двор на кремъл
258
13
 
6
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"Германия буквално изтиква руснаците от половин Русия до Ленингради САМО американската военна помощ им помага да се справятНАПРАВИЛИ БМ21 върху камион STUDEBAKER...Руснаците ми се правят на военни гении, ама иначе всичко от американци и германци крадено"1. не БМ-21 а БМ-13 Катюша монтирана е по време на войната от судебейкър през Форд, Трактори, Танкове, Катери и до ГАЗ камиони2. Още преди войната Немците имат РСЗО но са от различен вид от БМ-133. СССР ползват на 3 000 РСЗО
257
6
 
8
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Зозо"А как беше съчленена Югославия?Просто народите поискаха независимостта си и я извоюваха."Словения как се отдели - мирно нали?Македония и Черна гора също.Защо Босна и Хърватия водиха войни? Нали можеха да минат през политически реформи. Ама не нали?
256
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В чест на Руските военни действия през ВСВ ще отбелжимче се все пак са загубили близо 20 000 000 душии Сталин сам си е виновен като съюзник на ХитлерТака че комита анти- САЩ пропагандата ви няма да мине!
255
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германия буквално изтиква руснаците от половин Русия до Ленингради САМО американската военна помощ им помага да се справятНАПРАВИЛИ БМ21 върху камион STUDEBAKER...Руснаците ми се правят на военни гении, ама иначе всичко от американци и германци крадено
254
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
280 ти мога ти отговоря само така:ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАНОМЕРА ти с коми пропагандата няма да стане!Както АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ ЗНАЯТ (БЕЗ ТЕБ МОЖЕ БИ) ХОДА НА ВСВ ГО ОБРЪЩА САЩ ! САМО И ЕДНИСТВЕНО САЩ
253
8
 
6
 
! Отговори
към неразбралите преди 5 години
Ръководството на севроатлантическия военен блик нарече думите на президента на РФ Владимир Путин в годишното му послание към Федералното събрание "неприемливи".Мария Захарова се обърна към тях с думите: отново и отново повтаряме, че това е отговор на агресия, а вие изведнъж "разбрахте какво има в обектива" и даже започнахте да се "досещате към какво е прикрепен". Нима мислехте, че ние ще си правим селфи с вас след разширението на отан и излизането ви от ПРО?
252
12
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Къде беше ООН когато НАТО разчлени Сърбия и Югославия?---------------------------------------------------------------------------------Алооо, другарю ***. А как беше съчленена Югославия?Просто народите поискаха независимостта си и я извоюваха. Сърбия остана последната руска дупка на Балканите, за което ще си плати скъпо!!!
251
6
 
12
 
! Отговори
До Фейк Комуниста преди 5 години
Ашколсум,Половината от обещаната помощ от САЩ така и не пристига в СССР, на 30% от помощта се оказва дефектна. Предвидените от Рузвелт финансови помощи за СССР след ВСВ не са отпуснати от САЩ, поради *** му.Вторият фронт е открит едва 6 месеца преди краят на войната, когато Сталин печели победа след победа, а не при Сталинград.ВСВ е спечелена изцяло от СССР, без чужда помощ, когато цяла Европа е победена от Хитлер.Приносът на САЩ и Британия е нищожно смешен, да не пиша жалък.
250
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЕ Е ХУБАВО ОТКРОВЕННО, ДА ЛЪЖЕТЕ!АБСОЛЮТНО НИКОГА И ПО НИКАКЪВ ПОВОД, САЩ НЕ СА БИЛИ КАКЪВТО Й ДА БИЛО ГАРАНТ НА "СВЕТОВНИЯ МИР"!!!ТОЧНО ОБРАТНОТО!!!----------------FAKE NEWS И КОМУНИСТИЧЕСКА ПРОПАГАНДА. САЩ Е СТАВА ГАРАНТ ОЩЕ С ПЛАНА МАРШАЛ И ПО ИСКАНЕ НА ЧЪРЧИЛ. САЩ БЕШЕ ПРИЧИНАТА ФАШИСТИТЕ ДА ЗАГУБЯТ ВСВ И РУСИЯ Я ИМА В БЛАГОДАРЕНИЕ НА АМЕРИКАНСКАТА ПОМОЩ И ВОЕННА НАМЕСА ТОГАВА