САЩ извършват наблюдателен полет над Русия

Той е по силата на договора за "Открито небе"
22 фев 2019 08:20, Елка Василева
71
САЩ извършват наблюдателен полет над Русия
Снимка: архив, Reuters

Пентагонът съобщи, че извършва наблюдателен полет над Русия, за да направи оценка на състоянието и на дейностите на руските въоръжени сили, съгласно международния договор за "Открито небе", предаде Франс прес.

Този договор, подписан през 1992 г. в Хелзинки и влязъл в сила през 2002 г., позволява на всяка от 34-те страни по него да извършва наблюдателни полети над териториите на останалите, за да събира информация за въоръжените сили и контрола на въоръженията, пише БТА.

Това е първият такъв полет на САЩ над територията на Русия от ноември 2017 г., съобщи говорител на американското министерство на отбраната.

На борда на американския самолет има шестима руски наблюдатели.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: Открито небеСАЩРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
2
 
! Отговори
Ахмет преди 5 години
До Анонимен Много добре знам,,кое как е,бъди сигурен в това .Да че бяха изгонени от Грузинец е вярно, и този грузинец беше Сталин, малко се върнаха но не всички, още има много да се връщат, и и сегашният им вожд е Мустафа , който се бори за завръщането. Не съм и за Германия и за Хитлер и той беше луд, но знай приятел, че командващ в Русия беше също този грузинец . Можем ли да кажем ,че той спаси Русия от ГерманияАз не мога да кажа защото не мога да пренебрегна един народ ,който беше руски, ама
57
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АхметИмах по-добро мнение за ***. Ти си ужасно невеж! Кримските татари се върнаха в Крим, а бяха изселени от един грузинец, който не си поплюваше и преселваше цели народи. А кримските татари застанаха на страната на немците и им помагаха. Кримските татари нямат НИЩО ОБЩО с булгарите от Татарстан! Нито с ногайските, нито с литовските! Трябва да знаеш, че по османския закон ВСИЧКИ валиде-султанки са били от други народи - българка, гъркини, украинка, сръбкиня, арменки и т.н.
56
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обявил съм черпня с добър френски коняк на този, който ми намери правилна снимка на самолет в този сайт.Гъsко, как ще се вместят шестима руски наблюдатели + екипажа в този F-18?
55
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците трябва да бъдат наблюдавани и да знаят че са наблюдавани.Иначе може да направят някоя пакост.
54
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
договор за "Открито небе" - по тоя дето лани хамериканците не пуснаха руснаците ли?
53
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонименнаблюдателен полет над Бьлгария да се извьрши, за да се види как вьрви разпада !какъв разпад бе каскет - БВП за последните 3 години се е увеличил от 100 на 120 млрд лева.
52
0
 
1
 
! Отговори
теменужка перуникова преди 5 години
само че ,Анонимен,огледалната действителногт,в която са те накарали да повярваш ,не е истинската.А както се оказва,по-опасно е да се вярва в нещо ,което прилича на истина ,но не е ,отколкото да се вярва на нагла и разпознаваема отдалеч лъжа!
51
0
 
1
 
! Отговори
теменужка перуникова преди 5 години
Анонимен-н якой ти е пипнал чарковете в мозъка,сменил е посоката на въртене и на двете зъбни колела и сега пак можеш да мислиш.но тъй като колелата се въртят наобратно и твойте умозаключения са обратни.Уж е така,ама не е така-като в огледало.Като застанеш пред огледалото-пак е твоя образ,само дясната ти половина е отляво,а лявата отдясно,а иначе изглеждсаш като истински!
50
12
 
3
 
! Отговори
Ахмет преди 5 години
До СТРАНДЖАТАКрим нито е на Украйна нито е на Русия.Крим е Татарска и е на Татаристан, и на Турция, защото даже съпругата на Султан Селим е от там и е майка на Великия султан Сюлейман. Да Путин един ден ще викне ама не на Украйна ама е на Татаристан по точно на Турция, и по споразумение е на Турция и казвате че руснаците не са унищожили никого а Избиха Татарите и ги прокудиха в далечната Руска степ. Това го знайте,,,!! М
49
1
 
2
 
! Отговори
До Опс преди 5 години
Ние сме аз и ти, барабар с жените и децата ни.
48
4
 
4
 
! Отговори
до 48 преди 5 години
И крави си имат и самолети, споко. Ти си го отнесъл всекък.
47
6
 
1
 
! Отговори
ОПС преди 5 години
До Анонимен 48Кои сте вие?
46
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До иНедейте бе хора, нима не знаете ,че никой никого не освобождава без интереси, нима не знаете прикаката" ДАЖЕ И МАМА НЕ ДАВА НА ТАТЕ БЕЗ ИНТЕРЕС"
45
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много им се иска война на краварите, но ние ще го отнесем.
44
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СТРАНДЖАТА 46Ха-ха-ха................да, да , ама не...........Всъщност, може само и да добави...........А украина Е РОСИЯ!!! ТАКАВА, КАКВАТО Е БИЛА ВИНАГИ - В РУСКАТА ИМПЕРИЯ!!!! БЕЗ НЕЯ усраината е КРЪГЛА НУЛА!!!! Както и ние сега, без руските евтини ресурси и техническа помощ СЕГА СМЕ ПЪЛНА НУЛА!!!!
43
46
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Наближава денят, когато в една ранна утрин таварисшч Путин ще излезе на Красная плосшчад, ще се качи на трибуната на мавзалея и ще се провикне с гръмовен глас:"Крим е на Украйнаааааааа"...
42
7
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
наблюдателен полет над Бьлгария да се извьрши, за да се види как вьрви разпада !
41
20
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ЗА ТАЗИ ГОДИНА СА ПЛАНИРАНИ ПО-ГРАФИК ВЕНЕЦУЕЛА И ИРАН!КАТО БОНУС МОЖЕ ДА ИМАМЕ И РАЗПАД НА ОБЕДИНЕНОТО КРАЛСТВО ВЕЛИКОБРИТАНИЯ И СЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ!!! ШОТЛАНДИЯ И СЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ ИСКАТ ДА СА В ЕС А АНГЛИЯ НЕ ИСКА ДА Е В ЕС! И НАЙ-ДОБРЕ АНГЛИЯ ИЗОБЩО НИКОГА ПОВЕЧЕ ДА НЕ Е В ЕС!!! НАЙ-ГОЛЯМОТО ЗЛО НА ЗЕМЯТА БКП РУСИЯ ПОДКРЕПЯЩА ВСИЧКИ ИСЛЯМСКИ РЕЖИМИ ЩЕ ДОЙДЕ НА ДНЕВЕН РЕД СЛЕД ИЗБОРИТЕ В САЩ ПРЕЗ 2020-ТА ГОДИНА!
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Гледна точкаМоже би ;д а пред 2019 ? Какво са писали в списанията ?
39
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще спретнат някой конфликт или война в Европа.Не искаме провокации и войни!Водете ги някъде извън Европа!И защо изобщо провокирате непрекъснато Русия,после се чудите защо реагират така!