Учителка, майка на четири деца и... втората жена милиардер в Русия

Какъв е пътят към успеха, разказва Татяна Бакалчук
22 фев 2019 21:15, Петя Славова
60

Бивша учителка и майка на четири деца е втората жена - милиардер в Русия. Бизнес дамата ръководи онлайн компания и в банковата си сметка разполага с над милиард и 200 милиона долара.

Татяна Бакалчук влезе в списъка на "Форбс" като втopaтa жeнa милиapдep в Русия. Тя е cъздaтeл нa eдин oт нaй-гoлeмитe oнлaйн мaгaзини в страната, предаде Bulgaria ON AIR.

През 2004 година основава компания за продажба на дрехи, обувки и стоки за дома по интернет. Благодарение на нея тя се нарежда на 165-то място сред най-богатите руснаци.

Основава компанията в апартамента си в Москва докато е в отпуск по майчинство. И като всяко начало е било много трудно. "Не мога да кажа, че идеята ме е озарила в един ден. Помня момента, когато се роди детето и реших да създам фирма за жени като мен - майки с ограничен бюджет и време за пазаруване", споделя Татяна.

B нaчaлoтo е пpaвила всичко сама, от събирането на стоките до доставките, пътувайки в метрото. Бързото разрастване на компанията я превръща в най-голямата за онлайн търговия в страната. Така Татяна е в пряка конкуренция по богатство с Елена Батурина - съпругата на бившия кмет на Москва Юрий Лужков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
4
 
2
 
! Отговори
Джукър преди 5 години
Тези защо си измерват богатството в долари? По-патриотично би било да рабитя с тонове рубли. Да не си изпратят децата в Ню Йорк, или да купят имоти в Лондон?!
39
4
 
9
 
! Отговори
Много странно преди 5 години
събирала стоки с куфари и ги карала до потребителите с метрото? Така се правеше търгоеия 80 те години за някой лев! Успяла е по друг начин!
38
4
 
7
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 5 години
САЩ от Държава в Неограничените Възможности се превърна в СССР , СССР се превърна в Русия - Държавата с Неограничените Възножности . Та не се чудете че всички искат да откъснат парче от Русия .
37
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поръчана статия.Русия все още е дива азиатска страна,в която няма правила,корумпирана и контролирана от върха,администрация.Впрочем,в Русия всичко се контролира,дори и рапърите,икономиката й е криминална.
36
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОВА СЕ НАРИЧА ЯКО ИЗПИРАНЕ- АКО ПОГЛЕДНЕМ КОЛКО МНОГО БГ КОМСОМОЛСКИ СЕКРЕТАРИ ЗАВЪРШИЛИ АОНСУ/ВИЖ В ГУГЪЛ КАКВО Е АОНСУ/, БОРЦИ И ПР ГУМЕНИ ГЛАВИ ОТ СОЦА ПРИВАТИЗИРАХА ИКОНОМИКА И ФИНАНСИ, А ПОСЛЕ ФАЛИРАХА И РАЗКОСТИХА.
35
0
 
0
 
! Отговори
z-rock преди 5 години
До Анонимен 37: МОЛ-а не забравяй МОООЛ-а!!!
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Родните капацитети пак са на линия да ни обясняват как реално стават нещата и кой какъв бил :)
33
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Управа жена и яка майка.
32
14
 
8
 
! Отговори
АБС преди 5 години
един рабодател от пазарджик терсеше имено рускини работнички ими каза че са много отговорни. като бях 3 м. в русия и се убедих рускнията чуждо дете я гледа като на своя.а работи като чели работи за себе си. те затова американци и европейци си търсят жени имено от русия.които не вярва да иде в русия да се убеди
31
4
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Чак пък толкоз...
30
2
 
18
 
! Отговори
дрън дрън преди 5 години
то и при нас е пълно с такива милиардери - сервитьор бил,шофьор бил,овчар .......всичките потомствени ДС
29
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-добре ни разкажете за Евгения Юриевна Радионова, собственик на тъй наречените американски централи в България чрез руската офшорка регистрирана в САЩ. България вече е платила на тази ошфорка няколко милиарда. Би трябвало поне да имаме шанса да научим нещо повече за тази успешна бизнес дама успяла да развие толкова успешен бизнес в българската енергетика. Наскоро съдбата ни срещна с друг виден енергетик: Гинка от Пазарджик, но г-жа Радионова е с десетки пъти по-по-най от Гинка.
28
0
 
11
 
! Отговори
Сандо преди 5 години
няма нищо случайно на тоя свят
27
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако е собственик на ошфорка, имащ бизнес в българската енергетика скоро ще е и мултимилиардер.
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До бг смешкиКажи ти за какво ставаш сополивецо?
25
6
 
3
 
! Отговори
до 29 преди 5 години
Не можеш да си представиш с колко хора общувам. И с колко националности. Всеки ден. Почти де. Единствения по - интелигентен човек, смятащ се за турчин, беше един мой университетски преподавател по френски, който беше с баща французин, роден и израснал във Франция, но живеещ в Канада. Но за мен, пък и за никой друг, този човек практически не беше турчин. Въпреки,ч е имаше турски черти. Много умен мъж. Нищо общо с турците от турция.
24
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По претенции туркиня от Турция с университетско турско образование не може да бъде сравнена с канадска жена, завършила канадски университет от топ 10 на световната класация. По амбиции също. Но по способности и красота не може да има никакво сравнение естествено в полза на канадките. Турска туркиня с университет има интелектуалното ниво на българка с техникум от областен град. Потърсете в гугъл за :"iq by country map" и ще видите, че не говоря празни приказки. Това е статистика.
23
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 26Бряяяяя-бря-бря-бря. Ти само с абсолютни Tъпаци общуваш, а?Смени средата малко!
22
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТурчинДоган е човек на Кремъл, това и децата го знаят.Но не знам защо мислиш, че българите могат да влияят на това, кого ще си избирате за лидер. като цяло, българите имат добро мнение за работливите, възпитани турци и признават моралните им качества. Когато обаче си правите партия, вие избирате кой да е в ръководството.
21
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По интелигентност турчин с университет може да бъде сравнен с алжирец със средно специално техническо. Постигат еднакви резултати в училищата и учат с еднаква скорост.