17 пострадали при пожари в Забалкайския край в Русия

Пламъците се разпространяват бързо заради силния вятър
20 апр 2019 10:36, Елка Василева
12
17 пострадали при пожари в Забалкайския край в Русия
Снимка: архив, Reuters

Седемнадесет души пострадаха при горски и степни пожари в Забалкайския край в Русия, предаде ТАСС, като се позова на местните власти.

Двама човека са в тежко състояние, а четирима - в средно тежко. Общо осем от 17-те пострадали са настанени в болница.

По данни на руското министерство на извънредните ситуации при пожарите са били засегнати 14 населени пункта и 130 сгради, 87 от които жилищни. Над 100 души са били евакуирани, пише БТА.

Президентът Владимир Путин изслуша по телефона доклад на министъра на извънредните ситуации Евгений Зиничев за мерките, предприети за борба с пожарите в Забалкайския край, Източен Сибир, и разпореди да бъде засилената групировката, която се бори с природните бедствия, както и да бъдат евакуирани навреме живеещите в засегнатите райони.

Пламъците се разпространяват бързо заради силния вятър. Пожарите вероятно са тръгнали от степите в съседна Монголия, предаде ДПА, като се позова на руски медии.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Гледна точкаГоVньо, не ги жали, загинали НЯМА! Десетки загинаха в Калифорния, изгорени в градчето Парадайз! Хем го гасиха с всичката си налична техника. Горя и Таузенд Оукс, съвсем до Малибу!Самолетите на МЧС за един ден угасиха 81 пожара! Пращаха преди години амфибиите Бе-200 да гасят пожари в Португалия, Испания, Италия. Загрбват 12 т вода, срещу 6 на Бомбардие и са много по-бързи.
11
1
 
0
 
! Отговори
ВЫЖЖЕННАЯ ЗЕМЛЯ ДЛЯ преди 4 години
Китайски агенти ходят по Сибир и палят! Всичко до Урал го смятат за собственост и се готвят да си го вземат обратно. Руснаци ги хващат на местопрестъплението, снимат ги с номерата на колите им, но полицията бездейства. Такива са инструкциите на Путин и сие, които са изтъргували с Китай начин да си спасят парите; след тях пожар или потоп...не им пука.ВЫЖЖЕННАЯ ЗЕМЛЯ ДЛЯ КИТАЯ! на youtube каналът на Волхонский ЛАЙВ
10
4
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 8 преди 4 години
Не са полели този пожар, защото е безсмислено да се гасят треви в рехава тундрова горица, където всяка година стават такива пожари и това е част от природния цикъл. Вероятно са гасили други пожари в Забайкалието и Приморския край.Отминавай драсканиците на злобния тъъъпунгер, който не е и помирисвал Германия и лъже, че пише от там. Не знае и дума немски, дефектна глава!Пожари стават навсякъде, където се появят условия - в Гърция, Италия, Испания, Португалия. В Пирин горя няколко дни! Страшно!
9
5
 
3
 
! Отговори
Аз съм №6 преди 4 години
До привет от Германия (продълж.)Шмуциге Шайссе, връщам се на темета, зачекната от теб.През декември 2018 в Калифорния изгоря напълно градчето с хубавото име Парадайз. Изгоряха хиляди постройки, загинаха неустановен брой хора, но от порядъка на десетки. Изгоряха 251610 хектара прекрасна гора. Горя и Таузенд Оукс, близо до Малибу, NW от LA. Та не ми говори за цивилизовани страни, Шайссе!Пиша това, защото когато ставаха тези нещастия НИТО ЕДИН ПОРЯДЪЧЕН ЧОВЕК НЕ СЕ ЗАРАДВА! А ти си гнъс!
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 6Е защо не са ги поляли пожарите тогава?
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тъмна губерния е там. По нищо не може да се сравни с цивилизована Европа.
6
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До привет от ГерманияШмуциге Шайссе! Па се изказа неподготвен! Служба като руското МЧС няма никъде по света, така организирана, екипирана и ефективна! Организира я Сергей Шойгу. Поливат пожарите с хеликоптери Ми-8, Ми-26, самолети Бе-200, два пъти по ефективен от Бомбардие, а и по-бръз. Глисира над река или езеро, загребва 12 тона вода и действа. Ползват и Ил-76.Миналата година в Калифорния изгоря цяло градче, загинаха доста хора, изгоряха гори, а не треви, като в тундрата в Магаданска област.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Над 340 души са признати за потърпевши, сред които - 53 деца, съобщи пресслужбата на МЧС РФ.
4
5
 
4
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Пожари има на всякъде по света у, но в нормалните държави пращат хеликоптери и самолети да гасят пожарите ! В руската *** много рядко пращат някой хеликоптер да гаси пожар , причините са ясни , няма пари ! Преди един месец изгоряха хиляди хектари тайга на 200 км. от град Магадан , а руските некадърници казаха ,че не могат да пратят хеликоптери понеже пожарът бил много далече от най-близкия град Магадан , " прекалено далече цели 200 км " !
3
3
 
4
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
Аз като ви казвам че руснаците имат огромна територия и нямат население за да я покрият и всъщност не управляват по-голямата част от територията си и скоро ще я изгубят!
2
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русофили радвайте се !...президентът Путин изслуша по телефона !!!
1
7
 
6
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Това е там където не го гасиха. То беше далеко иго оставиха да изгаснел сам??500км по права линия и един час със самолет. руските управници пак акъла ги биee биee у главите.Жалко за хората!