Русия отговори на Корея: Вие извършвате опасни маневри

Руските машини летяли в неутрални води
23 юли 2019 15:44,
40
Русия отговори на Корея: Вие извършвате опасни маневри
Снимка: Reuters

Руското министерство на отбраната отрече негови стратегически бомбардировачи да са нарушавали южнокорейското въздушно пространство и отправи на свой ред обвинение, че военни самолети на Сеул са извършили опасни маневри, застрашили руските летателни машини, съобщи Ройтерс.

Според руското министерство обаче самолетите са летели над "неутрални води" в акваторията на Японско море.

Още по темата

Южнокорейските самолети са дали 360 предупредителни изстрела по руските самолети, съобщи агенция Йонхап, позовавайки се на Комитета на началник-щабовете на въоръжените сили на Южна Корея.

Инцидентът стана в района на островите Токто (Такешима), разположени източно от южната част на Корейския полуостров, отбеляза ТАСС.

"Никакъв "предупредителен огън" не е имало от страна на южнокорейските изтребители. "Ако руските пилоти бяха почувствали заплаха за сигурността, щеше да последва отговор", каза руското министерство, цитирано от БТА.

Ведомството също така отбеляза, че южнокорейците нееднократно са се опитвали да възпрепятстват руски самолети, позовавайки се на произволно установена от тяхна страна опознавателна зона за противовъздушна отбрана.

То обаче поясни, че подобна зона не е предвидена в международното право и следователно не се признава от Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според анкетите на Менса-България българите с русофилски уклон имат по-нискък коефициент на интелигентност. Нито един от членовете на Менса-България не е русофил.Като чета коментарите тук се убеждавам ,че са прави.
27
3
 
24
 
! Отговори
До 27 преди 4 години
Чудиш се какво са последствията за Турция, че свали су24. Ами покупка на с400 и почти пълно отричане от НАТО.
26
33
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АлкашаНатиска докато не му отлепиш един шамар (справка сваленото от турците Су-24). Но те обикновено не го приемат лично и най-много да ти забранят да внасяш домати за 1-2 години.
25
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, ако двете Кореи се обединят, става страшно - появява се мощен икономически и военен тигър! Всички ще се съобразяват с него. Островните макаци ще отидат назад в класацията. Какво ли няма даправят те и окупаторите им, за да не се случи това...
24
2
 
15
 
! Отговори
наблюдаващ преди 4 години
Пред външното министерство (Южна Кореа) южно корейски журналисти се опитали да вземат интервю от двама представители на РФ(офицери-военни аташета).Руснаците мълчейки са влезли във министерството.След това,те изчакват военното аташе на Китай-Хуа Чунин.Той лаконично заявява:" Зоната за опознаване на ПВО, не се явява териториално въздушно пространсво!".Този случай си е откровенна провокация!Сега са замесени и ВВС на Китай.Последствията за Ю. Корея, тепъва ще видим.Може би,натиск за обединение?
23
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руските машини летяли в неутрални води.....ЛетЕли, рожбо недоучена, НАД неутрални води! Едно заглавие имаш да напишеш, ама и това не можеш!Щяха да летят в неутрални води, ако бяха докарали екраноплани като "Каспийский монстр" и "Орленок".
22
12
 
23
 
! Отговори
До Анонимен 6 преди 4 години
В самолетите руснаците пият от най-съвременни водкопроводи, кристалните рюмки трябва да ги броят, а така - колкото душа иска! Значи, дръпват поллитра и влизат в "Кобрата на Пугачов" или "Камбана"! И в по-сложни маневри. Могат го, правят го! А не като онези с Юрофайтърите, дето се блъскат в ясно небе!Руснаците са пичове!Руснаците са бойци!Русия е велика!Русия е по-малката сестричка на България, само че пораснала много, голяма, силна, умна и красива! Да живеят Русия и България!
21
9
 
31
 
! Отговори
наблюдаващ преди 4 години
Някой надъхва южнокорейските военни,както преди турските.Резултата вече е налице.Турски специалисти от ПВО ще се обучават в РФ за обслужването на C-400.А,след като свалиха руският самолет в сирийска територия,турските ВВС дълго време не смеяха да летят.Шойго даде кратко интервю:"...за тридесет минути Турция ще се превърне във разтопено стъкло!".Преди няколко дни външният турски министър,заяви:...няма да пзволим на САЩ да се бъркат в нашата политика...Следващият удар ще Инджерлик.
20
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От грамотността и правописа на съвременните журналисти може да ти заври мозъка. Руснаците може някога да го направят, но все още не са направили самолет, който лети във водата.
19
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако са били в неутрални зони,кой решава чия маневра е опасна?
18
15
 
11
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
От заглавието останах с впечатление, че Ким Чен Ьiн е заплашил самодържеца Володя.
17
6
 
6
 
! Отговори
До 9 преди 4 години
Ха....хааа.... Е ти току що им го забрани да летят извън Русив
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Корейците са се опитали да попречат да стокова ето на китайските и руски самолети. Но нещата не вървят на добре, такова стокова е в близост до потенциалния противник не вещае нищо добро
15
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Де факто нямаме нарушаване на южнокорейското въздушно пространство. Руските стратегически бомбардировачи са летели над неутрални води, които корейците произволно са наричали опознавателна зона за противовъздушна отбрана, настоявали са да им се иска разрешение, да им се съобщава маршрута и целта на полета.
14
16
 
47
 
! Отговори
НАТО ВЪН преди 4 години
поредната краварска провокация и лъжа!
13
20
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Русия са пичове,браво
12
15
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 9И кой ще забрани на руснаците да летят извън Русия? Ти чуваш ли се? Толкова инфантилно, толкова глуупаво писание!Это Россия, детька!
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
един и същи човек/бот през 2-3 минути пълни коментарите с крайно противоположни мнения, в които русия един път се демонизира после възхвалява.това ли е движещата сила в коментарите на статиите?
10
3
 
0
 
! Отговори
Всичко идва преди 4 години
От мойте кутии на Пандора, моля каквото имате от мен в този свят изгорете го .....
9
57
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
според руснаците южнокорейците имали произволно установена опознавателна зона на ПРО, мухахахаха. И не я признавали. Ами летете пак близо до нея и ще видите кон боб яде ли. Много бързо ще се опознаете с едни ракети земя въздух, ама после да не хленчите пак кой ви удари ръждивото корито?!? Много им порасна работата на ***, че взеха да летят по цялото кълбо над "международни" води. Трябва да им се забрани да летят извън Раша.