Руски изтребител МиГ-31БМ полетя в близкия Космос

Самолета е нов и модернизиран
19 авг 2019 08:44, Нели Христова
484
Руски изтребител МиГ-31БМ полетя в близкия Космос
Снимка: РИА Новости

На повече от 20 хил. метра, със скорост от 2500 км/ч, руският изтребител МиГ-31БМ направи първия си полет в близкия Космос, съобщиха от РИА Новости, цитирани от агенция "Фокус".

Телевизионният канал "Звезда“ публикува видео от учебен полет на височинен изтребител МиГ-31БМот морската авиация на Тихоокеанския флот в близкия комсос.

"За първи път във въздушни боеве на практически таван участваха нови модернизирани височинни изтребители-прехващачи МиГ-31БМ“, отбелязаха от пресслужбата на Източния военен окръг.

Полетът е осъществен на височина повече от 20 хиляди метра със скорост 2500 км/ч. Екипажът е провеждал търсене на условен противник без привличане на наземните средства за противовъздушна отбрана.

МиГ-31 е двуместен свръхзвуков изтребител-прехващач с голям радиус на действие, който може да оперира във всякакво време. Предназначен е за прехващане и унищожаване на въздушни цели на пределно малки, малки, средни и големи височини, в прости и сложни метеорологични условия, когато противникът използва активни и пасивни радиолокационни смущения.

МиГ-31БМ е модернизирана версия на самолета, получила нова система за управление на въоръжението и по-съвременен радиолокатор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


484
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
398
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Къде е курск ??????Абе шмугльо, къде е "Курск" всички знаем. А "Наутилус" и "Скорпион" не знаем! Правят страшни бойни коли, превъзхождащи Хъмви, Ивеко, Шерпа. Съчленени всъдеходи за Арктика, постоянно побеждават на "Дакар". Произвеждат стотици хиляди Мерседес, BMW, Субару, Рено, КИА и разни други. Не внасят издухани трошки втора-трета употреба като бедните нашенци! Смешен и жалък си, след като това ти е критерият!Да направиш авиодвигател като "изделие 30" е 70 пъти по-трудно от Ферари!
397
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Като си помисля,че и у нас имахме Миг-25-първообраза на Миг-31,и ми става едно хубаво,направо натовски хубаво....
396
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЩирлицСъгласен съм, В-17 е основният им бомбер. Грешка моя!
395
0
 
0
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
До ДО asdСтава дума за Авиа В-135.Таванът й е 9500м.Доколкото съм запознат,са ни бомбардирали Б-17 и Б-29. Иначе съм съгласен с всичко долунаписано.
394
0
 
2
 
! Отговори
ДО asd преди 4 години
Пише се бомбаРдираха.През нощта основно са бомбардирали нисколетящите британски "Ланкастър", от около 3500 м, където нашите "Шкода", купени от мошеника-рушветчия ген. Луков (същия, когото семките на фашагите се опитват да изкарат национален герой!) не можели да достигнат. През деня са "работели" американските високолетящи В-26 и В-29 "Летяща крепост" и единственото, което сме можели да изкараме срещу тях са били два орляка Ме-109 G и малко Девоатени. Но са били мъжки момчета и отлични пилоти!
393
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Върнал се е как, при фобос грунта е, изследват дъното на океана.
392
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече е кацнал на Луната.
391
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До експертанормално да е руски, американските са за страни от 3я свят като България!така е - кой купува руски бoклyци?
390
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Самолета е нов и модернизиранмда, боядисали са го в цветовете на дъгата, ама се е поопушил от кюмура :)
389
3
 
11
 
! Отговори
експерта преди 4 години
нормално да е руски, американските са за страни от 3я свят като България!
388
3
 
9
 
! Отговори
Боби преди 4 години
ЕТО ГИ ПАК И ОТНОВО ОПОРНО ТОЧКОВИ ЛОЗУНГОВИДо Къде е курск?"Пияниците една кола не могат да направят ще ми се хвалят със таралясници самолети хо хо хо"До москвич бракма"Защо всичко руско става само и единствено за СКРАП"100 рубли = 1 долар"Ако ЕС спре да копува газ и нефт от пияниците няма ли пак да станат канибали"Ако ЕС спре да купува газ и нефт от РФ ще фалира целокупно за 3 месеца максРФ е най-големия износител на зърнени храни в светаАко ти стиска нарежи на скрап Козлодуй лично
387
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Та да обесня и на кой колко му е голем .... радара.Радарите на американците са смятани да излезат напред и може би с цената на един самолет да изяснят картината на останалите."Запознати сме с мрежово центричната теория. За това и САЩ разработи прословутия Линк 16. Някакъв род и вид еквивалент на това имат собствени разработки и СССР/РФ, Индия, Китай и Израел (тези са сигурни притежатели на такава технология)
386
2
 
5
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Диаметара на антената на радарите от 1941 примерно е и по 4 метра и какво. ..А ре стига ватнически опорки бобенце За *** руснаци може и да стават евентуално но Тук не вървят"Ех експерте ПФАР и АФАР радарите са изградени от множество модули(неофициално ги наричат PEN - писалка защото са с подобен размер - на луксозна писалка). Тези модули работят успоредно като всеки модул има доста малка мощност(няколко десетки вата) но когато стотици модули работят едновременно се получава.
385
10
 
6
 
! Отговори
България е във НАТО преди 4 години
Полятял е пияния мозък на ушанките пак са били пияни до козирката
384
9
 
4
 
! Отговори
100 рубли = 1 ДОЛАР преди 4 години
Ако ЕС спре да копува газ и нефт от пияниците няма ли пак да станат канибали ??????
383
9
 
4
 
! Отговори
москвич бракма преди 4 години
Защо всичко руско става само и единствено за СКРАП ????!
382
8
 
3
 
! Отговори
Къде е курск ?????? преди 4 години
Пияниците една кола не могат да направят ще ми се хвалят със таралясници самолети хо хо хо
381
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Космос с кислород и под 75000 :))) мда на северойсток пак са пили одеколон
380
0
 
4
 
! Отговори
Журналист от Днес бг преди 4 години
Пак съм на минимална заплата и пиян на работа
379
1
 
4
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Незнам за самолета но коментарите стигнаха далечния космосДНЕСа се кефи