Москва: Опитът на САЩ с крилата ракета предизвиква съжаление

Пекин: Изпитването ще поднови надпреварата във въоръжаването
20 авг 2019 16:45, Елка Василева
142
Москва: Опитът на САЩ с крилата ракета предизвиква съжаление
Снимка: архив, Reuters

Изпитването от САЩ на конвенционална крилата ракета с наземно базиране предизвиква съжаление и показва, че те отдавна са се готвили за оттеглянето си от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег, заяви днес руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

"Всичко това предизвиква съжаление... Не се поддаваме на провокации. Както беше заявено във Франция от президента на Русия (Владимир Путин), ние отново потвърждаваме, че се придържаме към едностранния мораториум за разполагане на наземни ракетни системи със среден обсег, докато подобни системи не бъдат разположени от САЩ, в който и да било район на света", каза руският заместник-външен министър.

Още по темата

"Вероятно не може да има по-ясно и явно потвърждение на това, че разработването на съответните системи се прави в САЩ отдавна и че подготовката за оттеглянето от договора е включвала съответните научно-изследователски и опитно-конструкторски разработки", отбеляза Рябков.

От своя страна китайското правителство заяви, че едностранните действия на САЩ по изпитване на конвенционална крилата ракета със среден обсег ще възобновят надпреварата във въоръжаването. То предупреди за опасност от "ескалация на военните конфронтации", предадоха Франс прес и ТАСС.

Извършеният в неделя край Калифорния тест "ще има тежки отрицателни последици за регионалната и международната сигурност", каза говорителят на китайското външно министерство Гън Шуан.

Ракетното изпитание, извършено по-малко от три седмици след оттеглянето на САЩ от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег, "доказва, че истинската цел на американското изтегляне е била да се напредва безконтролно към разработването на ракета и да се води борба за едностранно военно превъзходство", коментира Гън.

Той предупреди, че "това ще доведе до поредното възобновяване на надпреварата във въоръжаването и до ескалация на военните конфронтации, което ще има тежки отрицателни последици за регионалната и международна сигурност".

Вчера Пентагонът обяви, че е извършил успешно изпитание на конвенционална крилата ракета с наземно базиране с обсег над 500 км, припомня БТА. Това е първият подобен тест, след като САЩ се оттеглиха от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
1
 
! Отговори
ПОЗНАВАЧА преди 4 години
ДО БОБИФАЩ печатат хартиените долари и им е се тая 100 2000 или с хиляда нули , а Русия , Китай и Индия за да направят нещо трябва да бъде изпъшкано и изсмукано от обикновения човек.Сметката неможе да бъде платена , и не може никой с никакви финансови средства да промени това , само с венни . Америка има супер армия , а часния сектор каквото прави е качествено ! Америка превъзхожда технологично всички останали в пъти и предстои да го разберете .
98
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГoшуГошу ***
97
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Индийские истребители Су-30, нсшие ракеты Р-77, участвовали в воздушном бою с пакистанскими самолтами в феврале 2019 года. Как сообщила индийская телекомпания NDTV со ссылкой на источники в ВВС Индии, заявленная дальность пуска ракет Р-77 не подтвердилась, и они не могли быть использованы против целей на расстоянии более чем 80 км, в то время как пакистанцы атаковали индийские самолты ракетами AIM-120 на дальности около 100 км.[
96
6
 
2
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Гoшу"Никакво съжаление не буди. Ще ви прекарат пак със стария номер на Рейгън с надпреварата във въоръжаването..."Гошка, ЕКСПЕРТЕ да те светна за нещо. В РФ и Китай ВПК е собственост на ДЪРЖАВАТА.Вземаме за пример AIM-120 AMMRAM и Р-77 На България Aim-120 го продават по 2 милиона $ парчето :-) купувай ако искаш и можешР-77 за малайзия е по 1 милион $ парчето.Така как смяташ по колко САЩ купува един АИМ-120 и по колко РФ купува Р-77За РФ директно ти казвам Производствена цена +5%
95
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунистите ни лъжеха, че сердите са тракийски народ, като одрисите, бесите, трибалите!-------Така е.А траки, илири, даки и келти са едно и също, или поне - приблизително едно и също. Печенегите са измислица на руските под логи. Впрочем, който се чувства печенег, да си вярва.
94
6
 
5
 
! Отговори
До ГошУ преди 4 години
*** да ги видиш на КК "Оазис" и по цялото Черноморие "бедните" руснаци да ги попиташ лично колко са икономически "задържани", мозък...... А ако искаш и по цялото средиземноморие - пълно е с "бедни" руснаци.... Американците липсват по курортите, щото са "богати"!
93
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Или и кумани не са участвали в нашата етногенеза? ------- Участвали са и кумани, само че не в Шопско.
92
3
 
3
 
! Отговори
До 115 преди 4 години
Що, я ни светни какви "велики" достижения е имала преди "комунизма" Венецуела и как Чавес е попречил на "прогреса"!?
91
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мда.А опитът на руснаците с Буревестник, предизвиква истеричен смях.
90
6
 
9
 
! Отговори
Гoшу преди 4 години
Никакво съжаление не буди. Ще ви прекарат пак със стария номер на Рейгън с надпреварата във въоръжаването. Под ембарго сте, спрени са ви всякакви технологии и системи за военната промишленост, цената на газта и нефта пада, икономиката ви се задъхва, сега и като почнете с американците да се съревновавате кой ще направи повече ракети и съвсем ще издъхнете. Този път *** на кол ще го побие алкашката азиатска cгaH
89
11
 
9
 
! Отговори
Сащ преди 4 години
Се ни е тая пияни руски *** Нашите ракети работят и не се взривяват из тайгата кат ващите недоделки треперете склабаци Му аааа ха ха ха
88
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 106Айде-е, шопите станаха потомци на КЕЛТСКОТО племе серди! Комунистите ни лъжеха, че сердите са тракийски народ, като одрисите, бесите, трибалите!А туй за включване на печенези в тукашния етнос, е приказка не от вчера! Чети!Или и кумани не са участвали в нашата етногенеза? Имаме три велики кумански династии, полу***!Седнал да се надпърда с дяда си попа!
87
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Комунистически Китай е вече първата икономика в света!"Звучиш, като клепоушковците от Априлския пленум.
86
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 108Видяхме комунизма докъде докара Венецуела - 2$ заплата и никакъв ток.Мерси.Или пък един дебел ЦАР Ким и милиони умиращи от глад севернокорейци.Това е то комунизма.
85
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И САЩ, и Русия трябва да подновят въоръжаването си, щото иначе Китай скоро ще ги мачка и двете.
84
9
 
13
 
! Отговори
Българин! преди 4 години
Абе не знам кое предизвиква повече съжаление - опитът на САЩ с крилатата ракета или провалът на Русия с "Буревестник?!? Руснаците САМИ СИ ПРИЧИНИХА първо Кищимската авария, после Чернобилската, сега вече И ЯДРЕНИ РАКЕТИ ПОЧНАХА ДА ВЗРИВЯТ НА СВОЯ, СОБСТВЕНА ТЕРИТОРИЯ! Като е тръгнало В СКОРО ВРЕМЕ САМИ ЩЕ СИ ВЗРИВЯТ ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА, без изобщо да се налага САЩ да им помагат!
83
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, не беше ли Путин, който се хвалеше преди няколко месеца, че "невидимата" му ракета може да порази безпрепятствено всяка точка на земното кълбо !!!..., а сега се прави на ощипана ученичка !
82
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кремъл: Кой ни срра в гащите ?
81
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре че има Русия.Без нея света погива
80
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмпи: да прецакаме отново Америка!