Над 550 учени обвиниха Кремъл в репресии срещу активисти

Те искат да се прекратят делата срещу участници в протестите
23 авг 2019 07:45, Александър Попов
91
Над 550 учени обвиниха Кремъл в репресии срещу активисти
Снимка: Reuters

Над 550 руски учени и академици обвиниха Кремъл, че води кампания на репресии срещу активисти, организирали някои от най-големите антиправителствени протести в Русия от години насам, предаде Ройтерс.

В отворено писмо учените искат да се прекратят делата срещу повече от дузина активисти, които могат да получат до осем години затвор заради, както твърди полицията, масови размирици по време на неотдавнашен протест срещу отказа да се допуснат опозиционни кандидати до участие в местните избори в Москва.

Още по темата
Призоваваме хората, които управляват държавния апарат, да спрат това юридическо произволие, да сложат край на политическата репресия и да започнат да спазват стриктно конституционните норми, се казва в отвореното писмо на учените, публикувано онлайн от научното издание "Троицки".

С безпокойство гледаме как отхвърлянето на лъжите в Русия се превръща в наказуемо криминално деяние и как политическите репресии са придружени от повдигане на абсурдни обвинения, особено тези касаещи масови размирици и външна намеса, се допълва в отвореното писмо.

На митингите на опозицията за кратко бяха задържани над 2000 души. Почти целият антураж на опозиционния лидер Алексей Навални получи кратки присъди.

Руският президент Владимир Путин защити забраната, наложена на опозиционни кандидати да участват в изборите, като каза, че те са фалшифицирали подписи в подкрепа на кандидатурите си. Той каза също, че онези, които нарушават руските закони за протестите трябва да бъдат държани отговорни.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещата в Русия вървят към румънски вариант... усилено.
67
0
 
1
 
! Отговори
Ами нали преди 4 години
Пък аз си мислех,че комуналки,тоест жилища с общ санитарен възел и кухня имало само в СССР и Съветска Русия! А то било същото за хиляди българи ,особено в Ингелизия.Да им се чудиш на акъла как са се наблъскали като сардели по 10-12-15 души на жилищна площ на която в България живеят по 3-4 души? Доброволен комунизъм,доброволни студентски и всякакви бригади. Ами нал бягяхте от комунделизма веееее....,***?
66
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При положение, че 550 учени ти казват че си диктатор, значи си такъв.Дори Перестройката на Горбачов беше далеч по-демократична. Елцин беше възможно най-демократичния президент на Русия. Сега това е много лош и безпардонен Путинизъм.
65
1
 
4
 
! Отговори
;-) преди 4 години
Не му бери грижа на Путин, виж по- добре как се скъсява твоето собствено време :-)
64
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
времето на *** се скъсява. както и ръстът му.
63
1
 
7
 
! Отговори
пенко преди 4 години
Какво казват другите 2 000 000 учени ??? Платените от " ОНЕЗИ"- "протестетата " -полезни ли са с нещо -за бъдещето на РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ и народите и ?!?!?! При нас професеретата и професорчинките са повече от редовната ни армия -напълно безполезни в икономиката и науката ...Полезни единственно за - ТЕЛЕВИЗИОННИ МАНИПУЛАЦИИ -ДРЪНКАНИЦИ-ОЧЕРНЯНЕ -ГЛУПАНИРАНЕ... И ПОЛИТИЧЕСКА ПОТДРЪЖКА НА ГЕПИЛИТЕ И ПРИСВОИЛИ СТОЙНОСТИТЕ НА ЕКВИВАЛЕНТА ПАРИ -ЧРЕЗ МВР!!!!!!!????
62
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 74 никога огромна грешка е.Аз тук от българи и руснаци по-злобни криви и завистливи хора не видях.Чуждрнците в държавата в която съм се държат сто пъти по-добре с мен от които и да са българи и руснаци, които масово мият *** а говорят и се държат като шефове на корпорации.Да не говорим ме са тук от 11 години и повече и не зад авт езика аз за две и работих и го научих но великите гении не могат щото са заети цял ден да се наливат да подслушват другите вкъщи и да слушат чакгията и тук.Това е
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 73 Не да се съобразявам и да правя икономии.А не искат да правят икономии защото цялата квартира е с общ санитарен възел сметките се делят по равно и става така че ако сме трима души и сметката е 300 лева и от тях един е въртял 50,втори 50 и трети 200 всички плащат по 100 и така на дошлия да прави каквото си иска ние му плащаме половината сметка плюс нашите а той плаща на половина по-малко от реално изразходеното.Тъй че отидете ли в чужбина с българи и руснаци на квартира стига да не са ви
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 72 гоним пети човек от тук по-точно хазяйна с договора ги гони, защото първо не могат да изтрезнеят псуват като каруцари не работят и по цял ден и нощ са будни обикалят из къщата пускат перални телевизори и т.н. дори в 2 среднощ , а другите в 6 сутринта тръгват за работа и защото принципно не им пука какъв е реда в квартирата.Че са и достатъчно нагли да си го кажат питаш ли ги защо така правят е цитирам отговор на последния такъв аз съм дошъл тук да живея и да правя каквото си искам.
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 71 да се налагат на околните това води до това че народа е в състояние на пълен хаос и война на всички против всички което пък създава една иерархия на най-силните който са тези с мускули мутри и тези с пари олигарси и така получаваш от раз олигархична диктатура точно като тази на Путин при тях и на ББ и комунистите преди него у нас.А за българите ето сега съм на квартира от две години и то в чужбина но все с други българи и руснаци за мой лош късмет.Защо лош късмет ли, защото вече гоним
58
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 70 напълно си прав.Протестите в Русия правилни или не са безсмислени защото това е народ който в социалната си еволюция е на феодалния стадии и разбира държавата като самодържавие.Руснака не му прави някой диктатура той си я прави сам защото сало това разбира под държава и и без Путин пак това ще бъде.Лошото е че и за една голяма част от българите абсолютно същото важи.Това пък че е добре там където не са се дължи на това че като нас са ултраиндивидуалисти или с други думи стремят се винаги
57
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 68 КОГАТО ТРЯБВАШЕ ДА ПРОТЕСТИРАТ НЕ ПРОТЕСТИРАХА!! СЕГА ВЕЧЕ Е КЪСНО ОСЪДИЛ СЪМ ГИ ЗАВИНАГИ!!!!"Точно. Като не е Путин, ще е някой друг,който ще прави същото и то с одобрението на 90% от руснаците. Просто те са изостанал е еволюционно отношение човешки подвид.Както беше казала една емигрантка рускиня " Хорошо там, где нас нет"
56
4
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ДАНО СЕ ИЗБИЯТ ВЗАИМНО РЕЖИМА В КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ И АНТИПУТИНОФИЛИТЕ!!!КОГАТО ТРЯБВАШЕ ДА ПРОТЕСТИРАТ НЕ ПРОТЕСТИРАХА!! СЕГА ВЕЧЕ Е КЪСНО ОСЪДИЛ СЪМ ГИ ЗАВИНАГИ!!!!
55
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко много ми приличат тези "учени" с тяхната подписка на подписките, които тук организираше Едвин Сугарев.Пълна порнография.Обаче американците си карат по установения от тях тертип - цветните революции, подписките на подхранваните от тях техни агенти или други, които са готови за пари на всичко, изкарване на *** на "спонтанни" протести, финансирани от местното USA посолство....Уфффф, толкава се изтърка тази плоча с тези плоски номера, чудно вярва ли им някой?
54
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви болни мозъци са русофилите. Те не могат да разберат нещо съвсем просто ; има хора, които харесват Путин има и такива, който не го харесват.Това е най-нормалното нещо на света. С всеки човек е така. Трябва да си пълно зомби, да забраняваш на хората да харесват/ не харесват някой и да ги нападаш и обиждаш за това.
53
1
 
8
 
! Отговори
Гренландец преди 4 години
Пет милиарда щатски долара - и САЩисаха Украйна.За Русия и $трилион "където трябва" няма да пожали май световният паяк.
52
9
 
5
 
! Отговори
до 63 преди 4 години
До АнонименИ Жан Виденов ни направи милионери с инфлацията от 3000%и пенсии от 1 долар=4000лв , но никой не му издига паметник за това постижение.
51
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За 20 години Путин увеличи заплатите на руснаците 20 пъти. И това не е еднократно явление, а тенденция. Вероятно дори като умре ще назначават мумията му за президент, защото никой никъде другаде не е правил нещо такова. Поне не в България.
50
8
 
9
 
! Отговори
СЪГЛАСИХ СЕ БЕ, преди 4 години
ПУТИН Е ВЕЛИК, РАСИИЯ -ЦЪФТИ И ВРЪЗВА! АЙ УСПОКОЙТЕ СЕ РУБЛАджиите!
49
3
 
16
 
! Отговори
Натовец преди 4 години
На Соросоидната агенция Ройтерс никой не вярва. От 20 може и 2020 да ги изкарат. Имам възможност да си чатя с американка капитанка от НАТО на служба В Афганистан чийто баща Генерал майор на времето е загинал в Ирак. Тези хора тотално живеят на друга планета и реалност и сигурно си мислят ,че САЩ са в Афганистан не заради хероина , а заради чистият въздух както и защо са в Ирак, Сирия, Венецуела и по всички точки на света. Интересното бе ,че заплатата ще си получи след мисията октомври, ако е жив