Путин предлага С-400 на Рияд: Всеки е длъжен да защити "своя род"

Той посочи, че Иран и Турция вече са си купили ПВО от Русия
17 сеп 2019 21:32,
135
Путин предлага С-400 на Рияд: Всеки е длъжен да защити "своя род"
Снимка: Reuters, архив

Русия е готова да помогне на Саудитска Арабия да се защити, ако ръководството на арабската страна реши да купи руско оръжие, заяви президентът Владимир Путин.

"Що се касае до помощ за Саудитска Арабия, в Корана пише, че всякакъв вид насилие е неприемлив, освен защитата на рода. За да защити "своя род", своята страна, ние сме готови да окажем съответната помощ на Саудитска Арабия, а политическото (й) ръководство е достатъчно просто да вземе мъдро държавническо решение", посочи Путин, цитиран от ТАСС.

Путин е посочил, че Иран вече са си купили противоракетни установки С-400, а президентът на Турция Реджеп Ердоган е закупил нови комплекси С-400 "Триумф".

Още по темата

Руският президент потвърди, че в хода на преговорите в Анкара с лидерите на Турция и Иран не е обсъдена темата с атаката срещу саудитска петролна рафинерия.

Държавният глава припомни позицията на Русия за кризата в Йемен. "Първо, в Йемен има много сериозна хуманитарна катастрофа. Ние самите сме готови да помогнем на хората и призоваваме всички, които могат да го направят, да последват нашия пример“, отбеляза руският лидер.

"Ние считаме, че най-добрият начин за решаване на тази криза е договорка между страните, които са въвлечени в конфликта", заяви още Путин.

"Не мога да си спомня редовете от свещения Коран, където се казва "Спомнете си милостта на Аллах. Вие някога сте били врагове, Аллах е примирил сърцата ви и ви е направил братя“. Трябва да се изхожда именно от това", посочи държавният глава на Русия.

Припомняме, че в нощта на 14 септември беше извършена атака от 10 дрона срещу саудитската национална петролна компания Saudi Aramco. Пострада най-голямата нефтена рафинерия в света в близост до град Абкайк, както и нефтената рафинерия в района на Хурайс, където се намира второто по големина нефтено находище на кралството.

След атаките срещу тях избухна силен пожар. Отговорността за това действие поеха бунтовниците от йеменското движение Ансар Аллах (хусите).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
7
 
4
 
! Отговори
Мухаха преди 4 години
Днешно време трябва да имаш оръжия и от двата големи производителя . Американски оръжия за да те защитават от руска агресия и руски оръжия за да те защитават от американски нападения .В такова време жиеем че не знаеш на кой ще му дойде мерака да ти "омиротворява" страната .Вижте Турците какво правят. Усетили са се че бай Дончо не цепи басма на никого .Дори и на съюзниците си . А Путин - днес приятелче, а утре ........ не се знае .
99
6
 
5
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Боби"Като всяка зенитка над 40 км обсег Вез външно целеоказване е безполезна.Какво да се прави формата на земята е такава както и физикатас400 е дори по зле от патриота на тая тема И въобще неможе да прехване ниско и бавно летяш дрон"Почти вярно Адаш1. С-300/400 не са предназначени да прехващат дронове за това има ТОР и ПАНЦИР2. По нисколетящи цели С-300/400 при пълно развръщане качват прицелния радар на 30м вишка и "Нисковисочинен обнаружител" на 60м вишка а С-400 има и 40км леки ракет
98
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Човек не се защитава с първия попаднал му бо,,,*** Особено ако има пари да си вземе нещо по добро"ами да погледнем какво по-добро има по света САЩ Патриот(150км) обстрел 90*36гр - дискредитира се в Израел(войната с Ирак) и сега в САрабияСАЩ НАСАМС(40км) ползва Аим-120 ракетиФР/ФРГ/ИТ САМП-Т(100км) с Астер 30 ракети и обстрел 360*180грЮКорея/РФ КМ-САМ(40км)РФ С-300(150км) обстрел 90*90грРФ С-350(100км) Витяз обстрел 360*180грРФ С-400(40-250-400) Тиумф обстрел 2бр*90*90гр
97
6
 
0
 
! Отговори
Боби преди 4 години
Като всяка зенитка над 40 км обсег Вез външно целеоказване е безполезна.Какво да се прави формата на земята е такава както и физиката с400 е дори по зле от патриота на тая тема И въобще неможе да прехване ниско и бавно летяш дрон
96
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
путин Добре е научил Корана сигурно е и обрязан да си строй джамийте и да си гледа сюнета ..Човек не се защитава с първия попаднал му бо,,,*** Особено ако има пари да си вземе нещо по добро
95
4
 
4
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Путлеристка наглост!81950
94
5
 
5
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До да"Който няма технология ще купува от САЩ и Русия. А тези С-400 ще ги защитават ли от бъдеща инвазия на Русия?"Да руските експортни комплекси стрелят по всичко наред(Сирийците така свалиха риския Ил-20 над Сирия при еврейското поредно въздушно нападение) Да те са със занижени определени характеристики, липсват им разни екстра модули но стрелят по всичко.За разлика от комплексите на САЩ. Патриот е "ДЪРВО" ако няма сателитно насочване от САЩ/НАТО - как мислите проспаха дроновете в САрабия
93
8
 
6
 
! Отговори
лично мнение преди 4 години
Путин е много хитър.Как убеждава,че оръжието дето продава е само да се защита и така си го продава на всички държави. Ей такъв политик ни е нужен на България! Не като Бойко дето чакат само да го милват по главата. Бойко, Меркел си тръгва,сега кой ще те тупа по темето?
92
4
 
4
 
! Отговори
да преди 4 години
Който няма технология ще купува от САЩ и Русия. А тези С-400 ще ги защитават ли от бъдеща инвазия на Русия?
91
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 107 Боби Вярно е. САЩ също са птредатели. Но е мразя когато изкарват руснаците за нещо повече отколкото са.
90
5
 
6
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Нахал"Га.дът подкокороса Иран да нападне саудитските петролни инсталации, а сега с цялото си нахалство им предлага собствените си произведения."Имаш ли "ЕКСПЕРТЕ" доказателства че ИРАН е стрелял с дронове по САрабия? Да почти сигурно е че Иран е произвел въпросните дронове и ги е предал/продал на Йеменските Хусити. Но както се казва Михаил Калашников изобретил Калаша ли е виновен за всичките убийства извършени с неговото оръжие или този който натиска спусъка?(става дума за милиони хора)
89
6
 
7
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Русия са предатели, подкрепят мюслитата. Никакви православни християни не са."САЩ са предатели, подкрепят мюслитата. Никакви християни не са. За милиарди и милиарди долари са им продали и продават оръжия.
88
6
 
4
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До MADE in BG"До Боби Още един Експерт! / Произведен в България/"Ех Умнико аз казвам че оръжието ми е хоби, но има кой да питам. Буквално в съседната стая седи човек който е пенсиониран офицер от ПВО и то офицер командващ ЗРК комплекс на БА. Знаете че ги пенсионират по-рано и сега се подвизава като охрана до второто си пенсиониране. Имам както се казва човек от първа ръка да питам какво, къде, кога и как. Това което пише в нета за ЗРК принципно е вярно но ОПРЕДЕЛЕНО НЕПЪЛНО.
87
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия са предатели, подкрепят мюслитата. Никакви православни християни не са.
86
5
 
7
 
! Отговори
Нахал преди 4 години
Га.дът подкокороса Иран да нападне саудитските петролни инсталации, а сега с цялото си нахалство им предлага собствените си ментерляви произведения.
85
6
 
9
 
! Отговори
Thomas Linke преди 4 години
РУСИЯ Е ИСЛЯМСКА РЕПУБЛИКА И ПОЛУМЪРТВА .ЩОМ ТОЗИ ЛЕШШ ПУТИН -- ВЕЧЕ ЦИТИРА КОРАНА КАТО МЮЕЗИН ОТ МЕДРЕСЕТО ...РАБОТАТА ОТДАААВНА Е ЯСНААА .
84
2
 
3
 
! Отговори
Нещо неразбрах... преди 4 години
...политическото (й) ръководство е достатъчно просто да вземе мъдро държавническо решение...
83
2
 
5
 
! Отговори
MADE in BG преди 4 години
До Боби Още един Експерт! / Произведен в България/
82
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българска противо всякаква защитна система Тиква -3 , рабори с операционна система Винету - модернизация Банкя след 10 год ползване , народа напуска територията си и врага няма интерес да атакуваВ комплекта върви - Тър регистър и под програма НАП !! Врага ги хаква и Гешеф научава кои са и ги разобличава !!И ний... ще дадем нещо на света
81
6
 
22
 
! Отговори
Лъжа и измама са САЩ преди 4 години
Иран купи С300 не С 400 . аман от некъдърни журналисти.Иначе СА наистина трябва да си здаде въпроса защо след като е похарчила милиарди за америкаска ПВО най-ценните и обекти бяха атакувани и ПВО и ПРО не свърши нищо.Явно американските комплекси работят във филми и продажбите са им само и едиствено поради политическо изнудване.