"Милосърдие"? Руски сайт печели пари на гърба на болно българче

Събраната сума е над 2.1 млн. рубли, но парите отиват в руски гражданин
18 окт 2019 09:13, Петя Славова
44
"Милосърдие"? Руски сайт печели пари на гърба на болно българче
Снимка: Кадър, Нова тв

Руски сайт злоупотребява с болестта на 5-годишно българче. За скандалния случай разказват потърпевшите родители, които твърдят, че сайтът за благотворителност е откраднал снимките на болната им дъщеря и набира средства от хора по цял свят.

Родителите обясняват, че представената в сайта история е  абсолютно фалшифицирана, а всички, които са превели пари, са били подведени. Сумите отивали по сметки на руски гражданин, а не в семейството на болното дете от България.

За измамата семейството от Асеновград разбрало преди два дни от своя близка. Тя видяла снимките на болното дете, но самоличността му била променена. Там Ева Чолакова е представена с руско име.

"Предоставили са снимки на нашето дете под името Маша Кузловска. Всичко е фалшифицирано - документите, личните данни и експертизите", каза бащата Евелин Чолаков.

В съобщението на руския сайт е споменато, че детето, което се нуждае от средства, в момента се лекува в Южна Корея. 5-годишната Ева обаче е с родителите си в Германия. Тя е в немска клиника, където й е направена трансплантация на стволови клетки.

"Аз съм шокирана! Как може някой така да злоупотребява със снимките на нашето дете? Това е пълен ужас”, заяви Емилия Чолакова, майка на момичето пред Нова тв.

Евелин Цолаков обяснява, че в България има и в момента продължава благотворителна кампания за набиране на средства за лечението на Ева, но всички снимки от българския сайт са копирани в руския.

Родителите многократно опитвали да се свържат с руския сайт "Милосърдие", регистриран в Екатеринбург, но ударили на камък. Техни близки също не успели, тъй като сайтът за България вече е блокиран, а на телефона в Русия никой не отговаря. Потърпевшите ще сезират полицията.

"Ще направим всичко възможно да сигнализираме властите да се задействат и да открият откъде идват тези измами", категорична е Емилия.

Сметката е на името на руски гражданин и до момента в нея са събрани над 2,1 млн. рубли. "Искам да призова всички хора да не внасят пари по тези сметки, защото е измама и да не се доверяват на това, което пише там", апелира бащата.

Състоянието на малката Ева, която е с диагноза Сарком на Юнинг се подобрява и лекарите в Германия дават надежда.

"Ева е добре. Премина курс лъчетерапия. В момента предстоят пълни изследвания на състоянието ѝ, за да се види как ще продължи лечението", сподели бащата.

В родния ѝ Асеновград продължава кампанията за набирането на средства за лечението. Нужни са още около 50 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ruska naglost!
39
1
 
2
 
! Отговори
да преди 4 години
Еми така е комунистите са такива. Бачкаш за по 2 3 лева а печелят само комунистите. А пък нека храната да ти е евтина хаха
38
4
 
1
 
! Отговори
До 37 преди 4 години
Вие сте просто един лъжец. Всеки един от Руските проекти и ЮП и Белене бяха и щяха да бъдат огроман печалба за България . Всъщност нас ни краде окупаторът ни от зад океана 1. Мариците2. 3 милирда бяха дадени от за 8 бараки .Които бяха платени на къп без дори да съществуват още самолетите.3. Да не говорим за геноцида който запада провежда вече 30г над колонията България
37
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия респективно руските граждани винаги са печелели на търба на България. То не бяха високи цени на газа, то не бяха реактори и аецове, потоци и грандиозни обирджийски проекти. По какво се различава държавното руско мошеничество, от това явно частно руско мошеничество, достатъчно е парите да вървят към матушката им. Това че тези измамени българи ще се обърнат към руските власти и полиция няма да доведе до нищо. Машеничеството в Русия е държавно защитено и се преследва само ако не си олигарх.
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добро утро , поредния измамнически сайт, има милиони такива в света. Правилния въпрос е как да се идентифицира фалшивата информация, и липсата на инструменти за това.
35
2
 
10
 
! Отговори
lol преди 4 години
руските чуждопоклонници ще се скъсат ревностно да защитават всичко що е свързано с русия. За тях няма проблем някой да каже нещо лошо за България, но стане ли въпрос за русия веднага се активират
34
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ex голям зорнай-после намериха един сайт на мошеници и той рускиами останалите хиляди сайтове за мошеници за тях ще пишете литая хибридна война против българите- със публикуване всеки ден най-малко една лоша новина за русия кога ще спре- сигурно като спрат парите от краваршингтонстига сме били палета на каишка - да лаем срещу когото ни кажатда могат гербавите ттролчета да се изпразнят
33
4
 
5
 
! Отговори
комодос преди 4 години
а вашият сайт печели пари на гърба на цял болен народ и кликбейтс.
32
5
 
17
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Нищо ново под слънцето ... чест от хибридната война на товарищите. Всички рушки сайтове трябва да бъдат поставени под възбрана, като застрашаващи националната ни сигурност.
31
1
 
5
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Едни си метат пачките през балкона, други превеждат пари на руски сайтове. Не виждам къде е новината?
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Без лоха - жизнь плоха.
29
16
 
11
 
! Отговори
рускиня преди 4 години
Заглавието е много подвеждащо. Фалшив сайт направен е от измамници, като такива има във всека държава, но акцента се поставя че е РУСКИ. Както е било с ония момчета дето хакнали НАП - емайла е "xxx***ru" и отново ревнаха ,че има пръст Русия. Иначе на всеки подлез в София съмнителни субекти събират пари за "болно дете" , като тикат някакви фотографии - и това се прави под снисходителен поглед на полиция.
28
1
 
3
 
! Отговори
Българин от България преди 4 години
Не всички руснаци са еднакви, има руснаци и руснаци.Ценен съвет - По полека с водката , кръсник !
27
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ФранкофонОстави Росия дали е грешка...грешката е че са те направили...
26
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Повелята на ЕТАЦ - Нито ден без да се спомене Русия с лошо! Няма значение истина ли е или - не.За това се плаща!
25
8
 
11
 
! Отговори
Обективна преди 4 години
Ние щото се оправихме с нашите ало измамници, селски барони и прочие тарикати и кафяви кърлежи които живеят на гърба на българският народ, политически евтини апартаменти, къщи за гости и т.н. та сме се загрижили и за пършивите овце от чужбина. Такива има и в Америка и в Германия и във Франция и къде ли не по света. Или да се пише за всички или да не се набляга на Русия че чак дразни това. Да си оправим нашата къщичка най-напред.
24
9
 
9
 
! Отговори
майиорски преди 4 години
да ...това е новина ....събитие което не се случва често ...в Русия .... и е грубо нарушение ....безочливо даже......е па в България редовно обират бабички и дядовци чрез телефонна измама... и се приема за нещо нормално ..... ама ...на кой му пука ...то това си е нормално ....във всяка държава има нередовни хора,без изключение .....в Германия почти всяка година намират психари ....които идевателстват над дъщерите си ..... в англия веднъж в годината съседи се трепат като животни...луди много
23
11
 
9
 
! Отговори
Даа? преди 4 години
Какво е станало ?Това го правят всякакви дебмили от всички страни,но щом е от Русия -голяма новина е !?
22
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Просия трябва да се заличи - факт!
21
13
 
18
 
! Отговори
Пропаганда преди 4 години
Защо е част от хибридната война срещу Русия .Забележете заглавието "РУСКИ САЙТ" Не просто сайт . Ако беше американски щеше да е просто сайт.Забележете също винаги когато стане престрелка с АК се пише че оръжието е Калашников. Да обаче когато е американско или европейско не се пише за марката Странно нали . Просто забележете Така работи англосаксонската пропаганда