Три ареста след трагедията в руска мина

При инцидента загинаха поне 15 души
20 окт 2019 12:39, Александър Попов
8
Три ареста след трагедията в руска мина
Снимка: Reuters

Трима високопоставени служители на компанията, добиваща злато в мината в Красноярския край в Русия, където вчера загинаха поне 15 души, бяха арестувани, предаде Франс прес.

Следственият комитет каза, че тримата мъже са били откарани за разпит в Красноярск и че е направен обиск в централата на компанията.

Най-малко 15 души загинаха и шестима са в неизвестност след скъсването на дига в тази мина, довело до наводняване на селището, където живеят работниците. Издирването на шестимата души е затруднено от лошото време, което не позволява да се използва авиация, посочи министерството на извънредните ситуации.

Основната хипотеза на следователите е, че трагедията се дължи на нарушения при добива на злато. Според местните власти при построяването на дигата не са били спазени необходимите разпоредби. Властите дори не са знаели за съществуването й.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
Бож. преди 4 години
Жалко за загиналите- дано Бог се смили над душите им
5
3
 
9
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
това не е възможно в русия всичко става според правилата законите и регулациите и нелегална дига не е възможно да бъде издигнатаръководствата са изключително отговорни и не корумпирани всичко е в името на хората а не на олигархични печалби мерките за здраве и безопасност със сигурност са били спазени това е било саботаж на запада и америкаиронията на страна но заради овластени огуши ли се тлъстаци с безкрен апетит към парите загиват обикновенния миша и юри
4
2
 
7
 
! Отговори
шматка преди 4 години
До 2Ще отиде друг път.Ще изгорят два три бушона и толкова.Кога най сетне ще си набиете в главите че Русия не е СССР.Русия е същата капиталистическа държава като всички други дори в много отношения и по зле.
3
7
 
5
 
! Отговори
Крим не е руски преди 4 години
е нищо де.. голяма работа. Важно е че Путин ще ги направи герой..ха.ха.ха а аз съм доброволец да утешавам вдовици..ха.ха
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И там е пълно със мърлячи, на които печалбата им е по-важна от човешкия живот.
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СЕГА РЪКОВОДСТВОТО НА ФИРМАТА ЩЕ ОТИДЕ ДА РАБОТИ В УРАНОВИТЕ РУДНИЦИ.