Русия върна на Украйна трите катера от Керченския проток

Москва и занапред решително ще пресича провокациите по границите си
18 ное 2019 17:22, Елка Василева
22
Русия върна на Украйна трите катера от Керченския проток
Снимка: Reuters

Русия предаде на Украйна трите плавателни съда, задържани миналата година в Керченския проток, предаде ТАСС, като се позова на руското външно министерство.

Още по темата

Става дума за двата блиндирани катера "Бердянск" и "Никопол" и влекача "Яни Капу".

"На 18 ноември се състоя предаването на Украйна на трите кораба на украинските военноморски сили, които през ноември 2018 г. нарушиха границата на Руската федерация по време на преднамерена провокация на Киев в района на Керченския проток и бяха задържани от руските правоохранителни органи. Руската страна възнамерява и занапред решително да пресича всякакви провокации по своите граници, включително с цел гарантиране на сигурността на корабоплаването в съответствие с руското законодателство, двустранните договори и другите приложими норми на международното право", изтъква в изявление министерството.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 18Абе шушумиго, наказаха укрите, държаха им коритата една година, казаха, че ще ги върнат и изпълниха обещаното. Къде видя унижението!
15
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руските фашета клекнаха!Още много унижения им предстоят, супер кеф!!
14
8
 
20
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Sichtpunkt"Алкашами да върнат НЕЗАКОННО анексираният Крим!Страх ги е кримчани да възроптаят срещу руската гнет!!"Ако започнем да връщаме да започнем с Голандските Възвишения(че ако почнем то и целия Израел трябва на Арабите да се върне), Гуантанамо, Косово, Марианските Острови и т.н.Проблемът на Целокупния Запад е че искат да е ТАКО и ВАКО. ТАКО за нас и ВАКО за всички останали.Когато се случи Косовската Независимост - Русия попита "Знаете ли, какво правите?" отговорът беше "ДА знаем"
13
6
 
17
 
! Отговори
неутрален преди 4 години
Дреми ми за рашките и краварите ! Абе фенчета , като върнаха там на някого ,някакви кораби - ние оправихме ли се ?Дигнаха ли ви заплатите , намалиха ви работното време ?
12
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 13.. наистина си една голяма " шматка"!-:) Че разбира се че ще ги върнат! И кораби и войници! Ти очакваше да ги " гилотинират" ли?-:) Хахаах.Въпроса е.Че ги " върнаха" Когато Те самите решиха! Година почти ПО КЪСНО! Схващаш ли? А не на часа в който е " протестирал" Който и да било! При големите държава Натиска не вирее!!!-:) Голямо " откритие" си направил няма що!
11
15
 
5
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Още миналата година писах че ще върнат и бойците и корабите а тука едни се пенеха че това нямало да стане.Е не познах с времето но...
10
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не само ще връщат, но и ще повръщат !
9
27
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Омекват, щото трябва да подпишат за газовия транзит. Авсолютно мутренски похвати.
8
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За Американофилчета.Русия е най " лошата държава" в цял свят! За мен лично.Пък Америка е една измислена държава! И сме вече 30 г под Американски ботуш! Но ще ги изгоним един ден както си тръгна и Русия.Макар и да нямаше руски войски в НРБ тогава!
7
32
 
7
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Алкашами да върнат НЕЗАКОННО анексираният Крим!Страх ги е кримчани да възроптаят срещу руската гнет!!
6
10
 
29
 
! Отговори
Боби преди 4 години
Отърваха се от поредния Украински скрап. Поне няма да плащат за Украинските корита да ги подържат и охраняват. Украинците още не са си взели СКРАПА(корабите) останали след Майдана останали в Севастопол. Даже русия една украинска подводница ВМС трябваше за свои пари да утилизира защото за да не потъне буквално беше заварена за дока където ръждясваше(съхраняваше)...А Русия си остави оръжията, записите и т.н. доказателства за това че Украинците са нарушили РФ граница.
5
17
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия вперд!
4
47
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тарикати са украинците дадоха Крим на Русия да го развие и сега ще си го вземат обратно, а за Русия остават санкциите.
3
6
 
23
 
! Отговори
Заядлив натовец преди 4 години
Дано да са им ги увили в целофан.
2
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Украинците обновиха ли си картите за да не стават кризи?
1
47
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чакаме коментарите на изпърделите комунистически ***!