Газта през "Северен поток-2" потича през 2020 година

Газопроводът е готов на 80%
21 ное 2019 14:05,
23
Газта през "Северен поток-2" потича през 2020 година
Снимка: Reuters

Газопроводът „Северен поток-2“ ще заработи в средата на 2020 г., съобщи днес пред журналисти руският вицепремиер Дмитрий Козак, цитиран от медиите в Москва.

„В средата на следващата година“, заяви той в отговор на въпрос, кога ще заработи тръбата. Той обаче не уточни кога точно ще стане това, съобщава БНР.

Министърът на енергетиката на Русия Александър Новак по-рано съобщи, че доставките на газ по „Северен поток-2“ може да започнат идните месеци, дори преди края на 2019 г.

Към днешна дата газопроводът от Русия до Германия през Балтийско море е построен на над 80%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямаше ли да тръгне от 1 януари?
17
2
 
8
 
! Отговори
Баси преди 4 години
Абе на представителите на ДЖЕНДЪРмерията, тролещи под всяка статия свързана с руските газопроводи, не им ли омръзна да ни убеждават, как нямало да се случат. Така беше със "Син порок" и с "Ямал-Европа, със "Северен поток"(първия). Всичко те отдавна са готови и работят. Сега пък нямало да станат нито "Северен поток 2", "Силата на Сибир" и "Южен поток" (преименуван в Турски). Е, двата от тях вече са запълнени и чакат тестовете преди официалния старт. Остава "Северен поток 2".
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Дъ КлашТова може да напише само умствено недоразвит човек! Кой ще спечели от това? Сещам се само за едни бандите вселенски, но те не са глупави, пиленце с жълто около човката и голо дуппенце!
15
11
 
2
 
! Отговори
Дъ Клаш преди 4 години
Както е постеоен може да бъде и взривен от някоя диверсионна група.
14
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Към днешна дата газопроводът от Русия до Германия през Балтийско море е построен на много, много над 80%. Защо обаче Дмитрий Козак и Александър Новак не уточняват кога точно ще заработи СП-2? Защото след приключване на строителството след две-три седмици следват пуско-наладъчни работи и изпитания на безкрайно сложното съоръжение. Тези хора са професионалисти и не подлежат на сравнение с технически неграмотни кратуни, управляващи територията си с лозунги и подвиквания.
13
1
 
6
 
! Отговори
Верно преди 4 години
До АнонименПич,тия са ужасно некадърни,прав си!Природен ГАЗ,членувано-газът!С пропан-бутанът е същото,ама нейсе...
12
2
 
12
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До СТРАНДЖАТА"Помня как газта по Южен поток потичаше през 2011 година. Няма да потече."Южен поток се предполагаше да бъде 4 тръби всяка подаваща 15 милиарда кубика годишноКВО СТАНА БРЕ БРАТО - ХАМЕРИКАНЦИТЕ ИЗВИХА РЪЦЕТЕ НА БЪЛГАРИЯ и ние се на*******.2019 година след като стана ясно че ГАЗът може наистина да спре БАТ БОЙКО за 6 месеца осигури и парите и да се построи 1 тръба(от която България ползва 2-4 милиарда кубометра годишно) от все същия източник ГазпромТече всичко Тече, Времето...
11
17
 
3
 
! Отговори
Не! преди 4 години
Ще ви се, ама НЕ! Няма да има северен поток, другари!
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вероятно в края на януари, заради забавянето от Дания. Иначе сухопътният участък в Германия Eugal е готов. ТП също е готов и запълнен с газ, но за Европа втората тръба орез България най-рано в края на 2020, а и трябва да се докара до Унгария.Полша уж не купува от Газпром, но купува пак руски газ от трейдъри по-евтино и то взема директно от тръбата на СП1. Украйна същата работа, реверсивно. Турция силно намали количествата и май само Син поток им стига, а и трансанадолският ще тръгне до дни.
9
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Немците си гледат интереса и не са корумпета като ГЕРБ.
8
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко тече и всичко заобикаля България при ГЕРБ.
7
30
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще потича я, то и тук щеше да потече по южен поток ако не бяха крадливите комунисти от БСП, които предадоха българските интереси само и само да вземат комисионни от надуването на цената на газа в България.
6
3
 
26
 
! Отговори
Ха ха ха преди 4 години
Нито силата на Сибир, нито турски и балкански поток влиза толко болезнено на 32 половите и подобните им от запад както северен поток, въпреки, че кат гледам Путин цялостно ги е задоволи ха, ха, ха
5
3
 
32
 
! Отговори
БРЕХ, ТИ ДА ВИДИШ преди 4 години
КОЛКОТО И ДА ИМ Е МЪЧНО НА АМЕРИКОЛИЗАЧИТЕ, ГАЗ И ПО"СЕВЕР ПОТОК" И ПО "ТУРСКИ ПОТОК" ЩЕ ИМА И ТЕ НИЩО НЕ МОГАТ ДА НАПРАВЯТ. ТОЧКА!
4
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През декември тръгват доставките по Силата на Сибир. Путин няма какво да се главоболи, направо да реже тръбите към Европа и да се спасяват както могат.
3
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грета Тунберг ще присъства ли на откриването?
2
30
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Помня как газта по Южен поток потичаше през 2011 година. Но не потече и няма да потече.
1
33
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НО НИКОГА НЯМА ДА Е ГОТОВ НА 100%