Ядреното куфарче отвътре – руска тв го показа за първи път

Оказва се, че копчето „Пуск“ е бяло, а не червено
6 дек 2019 12:06, Елка Василева
226
Ядреното куфарче отвътре – руска тв го показа за първи път
Кадър: YouTube

Руският канал "Звезда" за първи път в историята на телевизията показа отворено "ядрено куфарче“.

За устройството на "ядреното куфарче" разказа тв водещият Алексей Егоров.

Той обърна внимание, че копчето "Пуск" е бяло на цвят, а не червено, както обикновено се предполага.

"Това куфарче е било при офицер, който денонощно се е намирал близо до върховния главнокомандващ. Една от съставните части на куфарчето е флаш карта. Тя е индивидуална. И това е един от ключовете, които се залагат“, разказа водещият.

Той посочи, че макар и показаното куфарче да е на 50 години, то това все пак е първият случай, когато неговото устройство се показва по телевизията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още по темата: Русияядрено куфарче
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
0
 
6
 
! Отговори
Не бе преди 4 години
Това е касетофона на Брежнев, на който е слушал "Калинка-малинка", когато се напие.Щели да го продават на търг с начална цена 1 мил. рубли.
198
0
 
3
 
! Отговори
ogin преди 4 години
Под белият бутон пише плей
197
1
 
5
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
До До Пенсионер 201 Да те светна. Руския фризер беше на тъста ми и за това не съм го изхвърлил по рано. Що се отнася да мен за 30 г. два апартамента , четири коли и четири мотора. Всички ел. уреди от едно време са изхвърлени много отдавна.Апартаментите са основно ремонтирани. Виж за пенсията си прав. Така че не ми бери грижа.
196
3
 
10
 
! Отговори
MY DICK YANKO преди 4 години
До това е стария моделХАхахахахахахахахахахаха :) Еваларка брат, смях се със сълзи..Ама миниатюрно, миниатюрно, колко да е миниатюрно? Като знам руските технологии, поне 40 санкта ще да е
195
10
 
10
 
! Отговори
това е стария модел преди 4 години
Путин нареди да му изработят ново 'куфарче' което да има форма на ддилдо, та когато НАТО набутаха квадратното куфарче в отверстието на СССР много го заболяло, та сега искал да се поготви. Имало само едно нутонче при натискане на което диллдото се омасявало, което още повече ще намали триенето когато НАТО му го набута.Хитър е Путин, през какво ли не е минало това Кагебейче, а новите руски технологии позволяват да се миниатюризира това устройство, Путин всеки ден си го изпробвал.
194
4
 
5
 
! Отговори
до 197 преди 4 години
Аз ще ти кажа къде е СССР, но няма да ти хареса отговорът ми...
193
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Идването на "демокрацията" в България накара много робски душици, слуги на КомунизЪма славили СеСеСеРето и Ленин за някакви облаги - я топло местенце в партията , я някоя тиха службичка рязко да обърнат резбата и със същата страст и омраза в изказванията да започнат яростно да хвалят КапитализЪма и да плюят доскорошните си господри. Както хиените доскоро *** топките на лъва , дружно да му се нахвърлят когато бива ранен . Пазете червените знаменца , другарЕ . За всеки случай.
192
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БобиБоби, каквото и да е тръгнало от военните от теб няма да тръгне нищо, колкото и да четеш за оръжия, така че примера ти е неадекватен, а моя с кучето на касапина е напълно актуален. Вземи се в ръце, момче, нито си военен, че да му се налага да знае таквиа неща, нито ще станеш специалист: ставаш за смях по форумите с тия маниакални приказки. Пак ти казвам, нормалните хора не се знаимават с глупости като тези които демонстрираш тук.
191
7
 
8
 
! Отговори
До Пенсионер преди 4 години
Имал си латвийски (литовски?) фризер "Снайге" - старо поколение машинка. Все гледате да джиросате на руснаците всички вини на света - и "Запорожец", и Чернобил, и Лисабонското наводнение, и избухването на Кракатау! Добре де, умнико, защо не го изхвърли по-рано? От 30 години можеш спокойно да си купиш "Сименс", "АЕГ" и всякакъв западен качествен уред. Скъпичко, ама ще водиш гостите си на поклонение в кухнята.Доволен ли си от демократичната си пенсия? Стига ли ти да напълниш хладилника?
190
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До програмистКакво значи "косТвено"? Нещо, което коства пари, усилия, интелект? Освен, че си зле програмиран, не знаеш български! Какво е предназначението на продуктите на Джон Мозес Браунинг? А на Хуго Шмайсер? На Юджин Стоунър, на братя Коуцки, на Гастон Глок, на Бубиц?Да създадеш съвършено оръжие трябва да си печатан свише!
189
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До програмистВинаги идват времена, когато семейства се хранят с Колт, Смит, Уесън, Калашников, Макаров, Токарев, Наган...
188
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Показват го защото е морално остаряло, днешните ядрени "куфарчета" са с размер на айфон, имат самообучаващ се изкуствен интелект, разпознават тактилните отпечатъци, ретината, гласа както и чувството за хумор на президента - за да се активира, президента трябва да каже виц и сам да се засмее на него, по това куфарчето познава кога е активирано по осбствена воля или под натиск на терористи.
187
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 195Америка си е на мястото - явно копчето не работиАзия си е на мястото- явно копчето не работиЕвропа си е на мястото- явно копчето не работиА де е СССР?
186
11
 
13
 
! Отговори
програмист преди 4 години
До ПроСоТоОсвен себе си мултимилиардер, Бил Гейтс коствено е създал и доста милионери, включително и в БГ. Хора заработили парите с интелекта и идеите си, използвайки продуктите на майкрософт. Включително и аз, последните почти 20 години храня семейството си с майкрософт. След продуктите на калашников остават само трупове и смърт.
185
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бялото копче унищожава Америка, жълтото - Азия, черното - Африка, а кафявото предизвиква диария в цяла Европа
184
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плашипутин взе да плаши и с куфарчета, не само с ново оръжие всеки месец пред заплата. Чемодан, вокзал и пайдус!
183
6
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
човечеството е тотално объркано!!!..То е издигнало в "ЦЕЛ И СМИСЪЛ" на жалкото си,МИМОЛЕТНО съществуване ,ТРУПАНЕТО НА ПАРИ....А за какво са тия напъни?.."Суета на суетите,казва Проповедника.Всичко е суета и гонене на вятъра".................Пред човечеството НЯМА БЪДЕЩЕ ,ако не осъзнае ,че е ЗОМБИРАНО от ...да ги нарека за по-простичко "Падналите"..
182
6
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Помняи си прав,и не си..Запитай се:-Какво ще отнесе със себе си Калашников-бедняка и какво Гейтс-милиардера?НИТО ЕДИНИЯ,НИТО ДРУГИЯ ще отнесат нещо.."в Отвъдното"!!!!!!!!!!Но докато първия просто работи "на ползу роду",втория драска за ГУШАТА си!..МИЛИАРДИТЕ,които "бизнисмени" и "бизнисдами" ДЪРЖАТ ЗА СЕБЕ СИ не само че не могат да ги изконсумират,но и ЗАДЪРЖАТ по тоя начин ДРУГИ хора,които биха допринесли с нещо,стига въпросните да не стискат напълно ненужните им финикийски знаци
181
2
 
8
 
! Отговори
Помня преди 4 години
До ПроСоТо 182 Такива като Калачников и особено спортистите получаваха похвала пред строя и ободряващ шамар зад врата.Какъв трилионер ?Комунистите пари не дават. Сакъм някой да няма повече пари от тях.Изключение беше кубчето на Рубик в Унгария. Рубик стана милионер единствен в соц. лагера.Още не знам как го допуснаха.
180
2
 
14
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
До Анонимен 152 Много си зле, щом още не си изхвърлил този Мраз на ***. Имах руски фризер до скоро. Добре че се развали. Плащам ток на половина.