Пожар избухна на единствения руски самолетоносач

Шестима души са пострадали, един е в неизвестност
12 дек 2019 13:18, Елка Василева
298
Пожар избухна на единствения руски самолетоносач
Снимка: архив, Reuters

Пожар избухна на борда на единствения руски самолетоносач "Адмирал Кузнецов", съобщиха ТАСС и Франс прес.

Най-малко шест души са пострадали, повечето от вдишване на дим от пожара, а един е в неизвестност.

Над 400 души са се намирали на борда на кораба, когато избухнал пожарът.

Инцидентът е станал по време на ремонтни дейности, вероятно в резултат на нарушаване на правилата за безопасност при извършване на заваръчни работи в трюма на самолетоносача. Пожарът все още не е потушен, предаде БТА.

"Адмирал Кузнецов" се намира в кораборемонтния завод в Мурманск от началото на 2017 година.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ау! Е, сега Путин как ще плаши путарниците?
204
1
 
4
 
! Отговори
СС преди 4 години
Хотели лучше, получилось как всегда... :) :)
203
5
 
5
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Това недоразумение пак опуши района."Човеко това недоразумение може да пуши колкото си иска. Разбираш ли съвременните западни кораби работят на дизел и/или керосин(тези с гтс). Кузнецов можеш в архаичната наистина паротурбинна система да му сложиш всичко горимо от Мазут до Водка стига да е течно.Сложи дори скапан дизел на западен кораб и ще гледаш сеир. А Кузнецов ще кашля, киха дими и върви.
202
5
 
4
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Русия дори не може да ремонтира единственият си самолетоносач!2години е твърде много за държава с претенции за суперсила."Много си УМЕН знаеш ли?на него му се казва че руснаците нямат място където подобен размер кораби да ремонтират ефективно(Завода и доковете останаха в Украйна и сега са нарязани за скаб) той ми говори че 2 години не може да го ремонтиратнад 30 години не му е правен ремонтПрактически почти всичко се сменя.ремонтирай ТИР в гараж за лада 5 - е не става нали?
201
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, може да има нещо каръшко с "Ген. Кузнецов", но се случват такива неща. Особено около Коледа най-много инциденти стават. То не са земетръси, наводнения, катастрофи, цунамита, вулкани... А пък я да си спомним на американците колко ракети и совалки им паднаха, как им застинаха корабите в ледовете, та трябваше руснаците да ги вадят, понеже имат само един читав ледоразбивач. Руските са 41. Тъй че и да се смеете, последният най-добре се смее. Ама да не се стига до там.
200
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който си мисли, че може да победи САЩ явно трябва да ходи на лекар. През ВСВ сразиха държава в средата на океана остров по остров, което във военното дело по него време е било немислимо. Поради факта, че логистиката е и нападенията със самолети е почти невъзможно. Е САЩ доказаха, че е възможно. Иран и тем подобни изобщо не са в играта. При пълнимашабна война, ще ги изравняват със нивото на водата. Няма какво да се лъжим САЩ е ядрена държава.
199
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами да, много са смешни тия смериканци с техните самолетоносачи, само че това беше едно от оръжията, с които победиха в Студената война.
198
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кузнецов по принцип така си му върви, като яхтата Беда на капитан Врунгел. Още в началото след построяването се е наложило да го крадат от Севастопол, защото е трябвало да остане наследство за Украйна. Измъкнали са се нощно време, без светлини. Е, и някои украински длъжностни лица са били купени.
197
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 214Малките ирански катери ще бъдат унищожени на километри от самолетоносача!Колко самолетоносача загубиха щатите от ВСВ до сега?Нито един!
196
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такова нещо като самолетоносач е голямо недоразумение, малка повреда на пистата - примерно попадение на малка бомба и всички излетели самолети се налага да кацат по съседните острови, а неизлетелите се превръщат в ненужен товар. Съжалям за краварите, ама всичките им планини от плаващо желясзо за идеална цел за малките ирански катери, дето сигурно струват по-малко от американско семейно комби.
195
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Навремето във ЧФ имаше една дисциплина наречена БЖК - борба за живучест на кораба, която включваше и борбата с пожари. От случилото се подразбира,че офицерите служещи сега на Кузя са слаби и не са тренирани дастатъчно, за да го допуснат и щом пожара е пропродължил. Тренировки и учения-това им трябва.
194
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия дори не може да ремонтира единственият си самолетоносач!2години ,а ремонта още не е завършен,е твърде много за държава с претенции за суперсила.Всичките и ,,нови"разработки са заложени още от времето на СССР,дори добрият Су-34,е още от времето ,,Сделано в СССР",първият му полет е от 1990г.и почти две десетилетия трябваше да минат за да се започне масово производство!Иначе Путин плаши НАТО с нови оръжия ,които съществуват само на хартия или с някой недодялан прототип!
193
3
 
17
 
! Отговори
Русомраз преди 4 години
Може да не е избухнал пожар, Кузя така си дими по принцип... :))))))
192
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някоя печка тип "чудо" се е издънила нейде из кораба..Преди време имаше кадри, когато самолетоносача мина през Ламанша,а след него гъст черен дим!Каламбурите започваха със съвети екипажа да цепи по-тънки разпалки,минаваха през препоръки за сух кю,мюр,та до бракувани автогуми:-)))
191
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая щайга май не гори за първи път. От тия алкаши, нищо свястно, освен имперски амбиции и дрънкане на пушкала
190
4
 
17
 
! Отговори
космонаффт преди 4 години
Още много малко модернизация му трябва и ще се превърне в първия подводен авионосец в галактиката.
189
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как тъй не е възбудено углавно производство, все още?Обикновено става на секундата...
188
3
 
21
 
! Отговори
дръндар преди 4 години
Кураж другари!Всякакви подобни новини са гнусни сорусоиднии, амириканско-еврийско-банкерски лъжи.Истината е, че това не е пожар а редови изпитания на най-новите двигатели, чрез които "Адмирал Кузнецов" може да излети в космоса и така да се превръща в първия галактически авионосец-крузър.Не остана много до победата другари. Дерзайте!
187
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 208Нещо не си разбрал! Да не е от "Междузвездни войни"? Пълни глупости и съчинения, само дето ме накара да си загубя времето в Нета, за което не ти прощавам! "Самсон" не е потопен в бой. Няма понятие "колониален крайцер"!
186
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е фалшива новина!! Руснаците имат много повече от един самолетоносач. Само истински *** ще повярва, че най-великата военна сила в света притежава само един самолетоносач.