Лондон: Отношенията с Москва не може да се нормализират

Джонсън към Путин: Великобритания не е простила за "Новичок"
20 яну 2020 10:45, Елка Василева
90
Лондон: Отношенията с Москва не може да се нормализират
Борис Джонсън и Владимир Путин. Снимка: БГНЕС

Няма перспектива за нормализиране на британско-руските отношения, докато Москва не спре опитите си да дестабилизира Обединеното кралство и да застрашава сигурността му. Това е заявил британският премиер Борис Джонсън пред руския президент Владимир Путин в кулоарите на международната конференция за Либия в Берлин, съобщи говорител на "Даунинг стрийт 10".

Джонсън е казал на Путин, че Великобритания не е простила на Москва за нападението с "Новичок" в Солсбъри преди близо две години.

Още по темата
Борис Джонсън е заел същата твърда позиция като своята предшественичка Тереза Мей, коментират британските медии.

"Премиерът заяви, че няма да има нормализиране на двустранните отношения, докато Русия не прекрати дестабилизиращите си действия, застрашаващи Обединеното кралство и нашите съюзници и представляващи заплаха за сигурността на нашите граждани и общество", заяви говорител на Джонсън.

През март 2018 година бившият двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия бяха заразени с нервнопаралитичното вещество "Новичок" в Солсбъри, а местна жена - Доун Стърджес, почина по-късно след случаен досег с остатък от веществото. Лондон изгони впоследствие повече от 20 руски дипломати, припомня БНР.

Кремъл продължава да отрича, че стои зад нападението в Солсбъри, въпреки че британската полиция идентифицира двама агенти на руското военно разузнаване, които са били по това време в града.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
путин си поигра джобен тенис по повод англоплачките.ще им бутне островчето с няколко посейдончета ако продължават да вият
81
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Единия перчем зад океана свири, другия му играе по свирката"И двамата играят по свирката на Нетаняху.
80
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До България над всичко"Великобритания, Франция, Турция и Гърция.....................вечните врагове на България!!!"И Сърбия.
79
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПО ТОВА СЕ РАЗБИРА ЧЕ ЩЕ ИМА 3ТА СВЕТОВНА
78
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин ,не му обръщай внимание на този клоун БорисДжонсън.Ако много знае му прати един Новичок и ще се успокои.
77
2
 
3
 
! Отговори
Докога ? преди 4 години
Пак наказаха бедната Путинова Русия...Докога ?
76
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"...Те са готови да превърнат България в едно гето и заден двор на ЕС!!!!..."---Не са! Направиха го!
75
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затова ли Борята се моли за среща с Путин? За да го информира, че не могат да имат нормални отношения?Еххх, смешковци... Всъщност, кога щеше да е Брекзит?
74
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това ми звучи като "Не ни изнася да играем по правилата. По-удобни сте ни за изкупителен враг".
73
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"...дори един американски президент Уилсън защитава България от ингелизите и франсетата. Те са готови да превърнат България в едно гето и заден двор на ЕС!!!!"---------------------------------------Тогава Уилсън почти успя да ни защити, но сега, в годините на царстването на Буда Тиквоний, им се отвори парашутът и ни превърнаха в гето и заден двор на ЕС. Даже вредните oтпaдъци си изхвърлят тук.
72
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормални отношения с изостанали ва тници е немислимо.
71
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Линдонското дупе може само да пръдне мощно на дебелия мечешки xуй. От ден на ден все повече ме кефят руснаците - бият чимбери на англиГаните и им гледат сеира.
70
2
 
7
 
! Отговори
оле ихо и фръцатръца преди 4 години
До ЧибукПрашка,Варди си чедо затника, затника чеди трътника Чибуци цел вагон идат, иадат чедо да те поефнат, да те поефнат чедо издири, издири чедо во туй на що седиш.Чебурашка Чепуташка изчакй ред ти иде за задна перепръжка
69
5
 
9
 
! Отговори
русфоб ичется руски преди 4 години
Разликата м/ъ мощните арабски нефтопродавачи и руските е тази, че арабите копуват от руснаците елитни оръжия, а московците с парите от продадените енерго продукти укрепват държавата си и ремонтират вътрешните си проблеми с медицината, образованието, пенсионното дело, захранват всички свои бюджетни сфери. и тая няма свършване.май ще трябва да извадим учебниците по руски по които нашите баби и дядовци са се учили - Има думи за които нетрябва да се учим като вода, воздух, река, облак....
68
14
 
7
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
До джоРусия на Путин е враг на човешката цивилизация, бе русоид.
67
15
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Обективно най-естествените геополитически съюзници на България са САЩ, Турция, Албания, Румъния. В момента единствените реваншистки режими, готови да рушат мира, са Просия и Сърбия.
66
14
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Разбира се, че руската държава (87% от руснаците), са напаст и добре, че са коравите англо-сакси да им свиват сармите. Такива елементи като джо с малката буква заслужават презрение и шамари зад врата.
65
6
 
9
 
! Отговори
джо преди 4 години
Благодаря, че има хора като Одисей на този свят. Разбран съм. Не защитавам и не оправдавам Русия. Просто и ясно , пътя по който вървим, не води до никъде. Жалко за нашите деца!!!!
64
2
 
1
 
! Отговори
Одисей преди 4 години
до 58, Джо, на въпросът ти, отговорът е: "Няма такава държава" (като тази, която мислим за наша). Моля те не спори повече с ***, другите ще помислят че си като него!
63
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо не става от руснаците.