Москва за изгонените дипломати: Недружелюбно и провокативно!

Руското външно министерство заплаши с огледални действия
Обновена: 25 яну 2020 16:17 | 25 яну 2020 16:10, Камелия Цветанова
448
Москва за изгонените дипломати: Недружелюбно и провокативно!
Снимка: Facebook

Министерството на външните работи в Москва разглежда експулсирането на руски дипломати от София като неприятелска и провокационна стъпка. Ведомството предупреждава българските власти за евентуални ответни мерки. Това се казва в разпространен днес коментар на руското външно министерство, предаде ТАСС, цитирана от БТА

"На 24 януари българските власти взеха решение да изгонят от страната дипломат от Посолството и служител от Търговското представителство на Руската федерация в България. Не бяха представени никакви ясни и убедителни доказателства, обосноваващи това решение", заявява министерството в текста, качен на сайта му.

Още по темата
"Преценяваме тази стъпка на официална София като открито неприятелска и провокационна, рязко противоречаща на конструктивния, традиционно изпълнен с взаимно уважение характер на руско-българските отношения. Запазваме си правото да вземем ответни мерки", се посочва в коментара.

Българската прокуратура изпрати на Министерството на външните работи писма относно двама руски граждани, които са събирали информация, представляваща държавна тайна, с цел издаването й на чужда държава или чужда организация - престъпление по чл. 104, ал. 1 от НК, съобщи вчера пресцентърът на МВнР.

Досъдебните производства срещу руските граждани са прекратени, тъй като те се ползват с дипломатически имунитет. В рамките на своята компетентност МВнР обяви с ноти за "персона нон грата" един руски дипломат, а за "неприемлив" - член на техническия персонал на руското посолство в София.

Руският посланик Анатолий Макаров бе повикан в МВнР, за да получи нотите. На двамата бе даден срок от 48 часа за напускане на страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


448
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
276
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От дружелюбие нахалните руснаци ни се качиха на главите. То биваа наглост ама руската няглост няма спиране, затова приветствам мсякакво изгонване на руснаци от България и колкото повече изгонени толкова повече свобода и просперитет за България.
275
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 283 След като сте ни вкарали в поредната национална катастрофа, няма какво да дрънкаш за архиви, неофшистче. По интересно е какво пише в австрийските, немските и английските държавни архифи за последните сто и петдесет години, анадъмно
274
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
280 "Средна продължителност на живот в Русия за мъжете 59 години." - А, бе ти, знаеш ли на кой свет си, акъл море от умно село, средната продължителност на живота на мъжете в Русия за 2019 г. е 68,5 години по данни на руското Министерство на здравеопазването. От лажене ще ти се изкривят джуките, та няма да можеш да целуваш вожда по дъто, не ни разправяй смешки, лъжливо овчарче
273
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
рашастанците кога ще ни върнат откраднатия държавен архив? а и да го върнат много се съмнявам дали ще е целия, кой знае какви неудобни за тях неща има в него
272
9
 
15
 
! Отговори
Духнаха преди 4 години
Духнаха под опашката на още два !
271
8
 
13
 
! Отговори
от смерда слышу преди 4 години
Недружелюбно и провокативно е руснаците да развиват у дома ни шпионска дейност!
270
7
 
13
 
! Отговори
Да мълчат ! преди 4 години
Да мълчат матрьошките -- най назадничавана държава в Европа.Нищо не дават на света освен бензин и газ !Средна продължителност на живот в Русия за мъжете 59 години. По зле и от африка !
269
3
 
3
 
! Отговори
ГЕРБ-БКП преди 4 години
До Да , така трябва... Тъй ,тъй . Да започваме с комуниста от Банкя ,или Партиината от Плевен . А може и с последният Партиен секретар на БГА Балкан Красимир Велчев ,или с внучката на Политбюро ,а и последните шефове на ДС от 17 Окръжия са депутати от ГРЕБ . ПОЧВАЙ !
268
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тука пък един се бори "заедно с САЩ" с " руския болшевизъм" ?. Какъв болшевизъм, бе , оланкоолу, болшевизмът е отдавна в архива на историята, ами как да се преборим с това, което го е казал Радой Ралин: "Пълна е страната ни бащина с простащина."
267
10
 
10
 
! Отговори
:(( преди 4 години
До (България)"Както написах по-долу, България е член на ЕС и НАТО, което прави страните от ЕС и Алианса наши официални съюзници, ако някой не е съгласен с избора на българското граждански обществи"Алоу, кога е имало рефендум за това? Кой е питал народа? И двете членства са решени от групичка продажници и предатели! И после лъжат, че имало демокрацияДемокрация означава - всички важни решения се взимат от народа!
266
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Единствената "заслуга" на сащ е,че ни правят мишена на чужди сили за защита на нейни интереси.Не съм видял помощ за 1 цент.Напротив-ние им плащаме милиарди."Ами така си е...
265
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Да , така трябва..."САЩ --СА НАШИТЕ СЪЮЗНИЦИ В БОРБАТА С РУСКИЯ БОЛШЕВИЗЪМ!"Душко, далеч по-просто е - ние сме на топа на устата в борбата на САЩ за домогването им до всички ресурси на планетата. Нас от тях нищо няма да ни огрее, те си гледат само и единствено своя интерес, за сметка на всички други. САЩ са престъпнициНо по принцип делюзии с тази степен на дереализация се лекуват с едни хапченца, та не разчитам разясненията да ти помогнат...
264
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЧЛЕН VII на Сан Стефанския мирен договор:"Князът на България ще бъде свободно избиран от населението и утвърден от Голямата Порта в съгласие със силите. В районите, където българското население е смесено с турско, гръцко, валашко (куцо-влахи) или други, при избори, или при изработване на органичен устав, ще се обърне необходимото внимание към правата и нуждите на тези народности." Не се ли споменава за българи, бе , антибългарин долен, агент на турската МИТ.
263
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЧЛЕН VII на Сан Стефанския мирен договор:"Събрание от именитите хора на България, свикано във Филипол (Пловдив) или в Търново, ще изработи, до избирането на княза, под наблюдението на руския императорски комисар и при присъствието на османски комисар устава на бъдещото управление, по примера на това, което бе направено през 1830 г., след Адрианополския мир, в крайдунавските княжества."
262
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 269 - ЧЛЕН VI на Сан Стефанския мирен договор прогласява: " България образува самоуправляващо се, плащащо данък Княжество, с християнско правителство и земска войска." Така че човеченце, това опровергава всички долни лъжи, които си позволяваш да плямпаш по един много нахален начин,че българите щели да бъдат под гръцка власт. СанСтефанска България -територия от 178 000 кв. км. Това опровергава твърденията ти, че Русия не искала голяма България, предателче
261
10
 
15
 
! Отговори
Глупости преди 4 години
Каква "признателност" искат тия комунистически поробители , бе...??!!НЕ СТИГА ЧЕ НИ НАПРАВИХА БЕДНЯЦИТЕ НА ЕВРОПА И НИ ОГРАБИХА ТАКА, КАКТО И ОСМАНЛИИТЕ НЕ СА НИ ГРАБИЛИ ...ЧЕ И "ПРИЗНАТЕЛНОСТ" ИСКАТ!АМАН ОТ "БРАТСКИ" ОБИРДЖИИ И САТРАПИ!ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ!!!!!!
260
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На българите омръзна безкрайното хленчене на руснаци и русофили за признателност, особенно от сегашната престъпна кремълска клика и местната продажна русофилска чума.
259
9
 
17
 
! Отговори
Богомил преди 4 години
До Анонимен 260Драги, ти сериозно ли мислиш, че Русия е искала голяма българска държава?Та тя въобще не е искала да има независима България!Тя даже не говори за българи, а за християни.Това е проявление на т.н. "гръцки проект", според който християните на полуострова ще бъдат под гръцка религиозна власт.Това означава продължаване на гърциацията и изчезването на българите!Нали една голяма България ще бъде пречка за руските амбиции.Славянофилството е другата антибългарска политика на Русия.
258
13
 
11
 
! Отговори
Да , така трябва... преди 4 години
Комунистите в България , трябва да се топят бързо , за да не пречат на Прогреса !НИКОЙ НЕ МУ ТРЯБВАТ ЗЛОБАРИ И КОНСПИРАТОРИ!САЩ --СА НАШИТЕ СЪЮЗНИЦИ В БОРБАТА С РУСКИЯ БОЛШЕВИЗЪМ!СЛАВА НА ГЕРБ!!!
257
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А кога ще изгоним няколко хиляди американски шпиони, НПО и работещи във фондации изцяло против България. Ние се топим благодарение на изброените по горе. Дори и да ви се плаща за това и вие сте обречени на гибел. Вече дори не се крият, че ни унищожават методично по тяхна заръка нашия главанак Борисов ни трови с изгаряне на отпадъците. Източиха язовирите геноцид налаган от сащ и изпълняван от ГЕРБ.