Фон дер Лайен иска европейски бюджет, посветен на климата

Поне 25% от бюджета трябвало да бъде посветен на борба с промените
14 фев 2020 12:30,
41
Фон дер Лайен иска европейски бюджет, посветен на климата
Снимка: БГНЕС

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен призова по време на заседание на Европейския парламент за приемането на нов бюджет, който да е посветен поне до известна степен на борбата с климатичните промени, защото това е един от главните проблеми, които интересуват европейците, пише New Europe.

"Няма да приема резултат, който не гарантира, че поне 25% от бюджета е посветен на борбата с климатичните промени“, каза тя.

"Имаме нужда от бюджет, с който гражданите и компаниите да виждат, че може да се действа по промените в климата. За гражданите това е първи приоритет. За нас това е предизвикателство. Но е наш дълг да превърнем това предизвикателство във възможност“, добави председателят на ЕК.

Европейските лидери по план трябва да се срещнат на 20 февруари в извънредна среща, която беше организирана от председателят на Европейския съвет Шарл Мишел, в която да се решат споровете около Многогодишната финансова рамка (МФР) за 2021-2027 г.

Главната цел на ЕК е да превърне Европа в първия климатично неутрален континент до 2050 г., амбиция, която се очаква да се осъществи с помощта на т.нар. „Зелена сделка“ – политика, която ще изисква сериозна част от дългосрочния бюджет на ЕС.

Урсула фон дер Лайен също така подчерта необходимостта да се изгради "Европейски бюджет, който отговаря на притесненията на Общността, като изследователски програми, „Еразъм“, инвестиции в отбраната и средства за миграцията“.

Пред Европейския парламент тя също така призова евродепутатите да стигнат до компромиси и да „намерят баланса между старите политики и новите приоритети“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
За трети път преди 4 години
Тая ще излезне по-голяма кухавелка и от Меркелица. Два пъти горим с немците и ще се изгорим за трети път.
36
0
 
3
 
! Отговори
всенародна веселба преди 4 години
Бе аз ви казах,че ще въведат данък "дишане",на вас майтап ви се струва!Почакайте още малко и ще се убедите!
35
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има директива от Танте ,да запълнишвабския дефицит,та пакет все и сеприсънва.***,още и издръжка наинженерите в немско.Еврогей- съюзаще се окаже проклятие.И защо ни беше?"Да пътуваме свободно."
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната директива,за ограбване на населението на ционистката империя ЕС и особено,населението на периферните държави,между които и една Територия,държаща вечното първо място открая.Поредното преливане на пари от пусто в празно,защото климатът е глобален,а не национален,или регионален!Така с непрекъснатите клиЗматични експерименти,се извършва и един миниглобален експеримент,чрез стадата от народи натикани в кошарата ЕС.А "народите",т.е стадата от уФЪЪсе си го заслужават!!
33
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей тези корумпирани мафиоти не спряха да пият от кръвчицата на европейския данъкоплатец за щуротии. Ще бориш ти климата. Климата винаги се е променял. Така са изчезнали динозаврите. Ако е писано и хората ще изчезнат и нищо не можем да направим защото сме прекалено нищожни. Някой им дърпа конците на тези германски кресльовци и искам да разбера кой.
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИкономистНе може да спреш хората да купуват евтини ***.
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нов европейски данък - климат.
30
0
 
1
 
! Отговори
Икономист преди 4 години
Няма да купуваме азиатски стоки бе гуфрии и американски и тогава "умните" азиатци ще си ги ядат.
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой измисли и откри Огъня?Екопрестъпник, скрил се зад десетки хиляди години екопрестъпления.
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До смяхИзобщо не сатава дума даже за вредни емисии. Става дума за въглеродни емисии.
27
1
 
11
 
! Отговори
смях преди 4 години
Пълни глупости...Трябва този ЕС да се разпадне.Значи в момента 9% от емисиите се дължат в световен план на Европа и тя започва яко да ги занулява и след всичките негативи за хората в Европа, вредните емисии в световен план ще намалеят с 9%А в същото време американци , азиатци и други ще си живеят живота.Кога ще има борба с бедността, борба с неравенството
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До УченТи нищо не разбираш. Екоталибаните водят война срещу въглеродния двуокис, ти тука пискаш че азтноте окиси имали минимален и пренебрежим парников ефект. Това няма никкаво значение. Най-силен парников ефект имат водните пари. На екоталибаниет не им пука за праниковия ефект. Те водят война срещо въглеродния двуокис.
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До УченАзотните оксиди не са въглероден двуокис. Те са напълно различни химични съединения. Доста е просто даже "учен" като теб трябва да го разбере.
24
4
 
6
 
! Отговори
Учен преди 4 години
Азотните оксиди имат по голям улавящ топлинен ефект от въглеродния.Кое не разбра че немците са прехвалени инжинИнери без елементарни познания ли?
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До УченТолкова си учен че не правиш разлика между азотни оксиди и въглероден диоксид.
22
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поздравявам Урсула с немската детска песничка "Баба ми върши еко свинщини".
21
8
 
3
 
! Отговори
Учен преди 4 години
Това е доказано вярно още от Поасон през 19-век парниковият ефект.Дизеловите коли отделят огромно количество азотни оксиди които имат още по лош ефект.Немските автопроизводители са виновни за глобалното затопляне.
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Въглеродният диоксид е в огромни количества създаващ и парников ефект отговорен за затоплянетонна океаните топенето на ледовете и изчезванетонн бялата европеидна раса аклиматизирана към студове."Трольонка, чети - за периода от 12 до 16 век, средната температура е била с 4(четири) градуса по-висока от сегашната. Нито белия човек е изчезнал, нито човечеството е било застрашено. Все още се чудят дали сега не сме в мини ледников период.
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Нормален"Въглеродният диоксид е в огромни количества създаващ и парников ефект отговорен за затоплянетонна океаните"Това е доказано грешно. Всъщност е точно обратното. Когато се затоплят океаните започват да изпускат разтворения в тях въглероден двуокис. А като истинат окените абсорбират въгле Това обаче става със закъснение. Така че при увеличаване на температурата 700 години по-късно се увеличава нивото на въглеродния двуокис. Температурата води до промени в нивата на CO2 а не обратното
18
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До кога тези чиновници, тези екофашисти ще обвиняват хората за климатичните промени и ще всяват паника бе малко ли са им всичките пари и привилегии, че ламтят за още контрол над масите?