Русия готви забрана за татуировките

Татуировката е "крайна степен на езичество" според руски депутати
25 фев 2020 19:45, Ния Христова
68
Русия готви забрана за татуировките
Снимка: БГНЕС

Руската законодателна власт на най-високо ниво предлага да се забранят татуировките в страната, съобщи Монитор. Инициативата е на членове на ръководството на Комитета по образование и наука на Държавната Дума. Депутатите смятат, че има няколко логични причини за въвеждането на мярката. На първо място - татуировката е "крайна степен на езичество", смятат народните представители.

Освен това процесът нанасяне на перманентни рисунки по тялото нарушавал структурата и органическия състав на кожата. Поради тази причина носи риск за здравето и може дори да причини смъртоносни болести. Медици предупреждават, че в случай на неспазване на мерките за стерилност, не е изключено заразяването с инфекции, като ХИВ и хепатит. Възможно е да се получат алергични реакции и гнойни усложнения.

Специалисти предупреждават, че боята сама по себе си е безопасна, но когато попадне в тялото на човека, може да се разпадне на микрочастици. Тези микрочастици могат да попаднат в лимфните възли и да провокират онкологични заболявания. Световните агенции припомнят, че Европейската химическа агенция възнамерява да забрани два пигмента, които се използват в повечето цветни мастила за татуировки. Това са синият / Blue15/ и зеленият /Green7/, заради тяхната предполагаема висока канцерогенност.

Това не е първия път,в който руски депутати се опитват да приемат забраната за нанасянето на перманентни рисунки по тялото. Преди време други народни представители предложиха татуировките да бъдат забранени, но само за непълнолетните граждани на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
5
 
! Отговори
Бизнеспарко преди 4 години
Питайте някой дерматолог какво мисли за татуси - доста са вредни и грозни :)
64
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 62 и 65Майната и на свободата на вероизповедание тогава, предполагам...
63
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
правилно това не ознаава християнството -зичество
62
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да забранят и пиърсинга тогава. Той е не по-малко опасен за инфекции по тялото.
61
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правилно.Татусите са за диви селяни
60
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правилно. Не само на езичество, а на първобитно езичество. На територията на Европа злите духове са гонени с маски, т. е. временни образи. На територията на Африка, Америка и Азия деформациите на тялото са били постоянни.
59
3
 
10
 
! Отговори
Лили Иванова преди 4 години
Еееее може ли такова нещо? В Англия пък разрешиха на момчетата да ходят с полички на училище!
58
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А глоби за дебелаците? На мен са ми гнусниндебелите жени! Забранете ги! А дебелите мъже - направо ги екстрадирахме! Ужас!!!
57
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 41Не разбирам неодобрението ви. Според Sewer съм си придавал важност. Нормални е да го правя! Все пак е в квалификацията ми! Ако днес искате да налагате, утре някой ще налага над вас. Няма да съм аз, защото съм добър и морален, но ше е някой като мен. Обаче няма да ви съжалявам!
56
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Освен това показват нестабилно психическо състояние----------------------------------------------------------------------------------------Това се отнася също и за всякакви силиконови изгъзици. Към пластичната хирургия обаче, в минимални и невидими намеси съм с положително мнение - и то в крайни случаи.
55
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отвращавам се от татуировки. Освен това показват нестабилно психическо стстояние. Но забраните не са начина.
54
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Силикона да увеличите мъжете искаме обем силикон а не дъски татуировки не искаме може да има татуировка ако иска с кожената сонда да я сондираме със специалната кожена сонда и дълбоко гърло ако прави ако не прави дълбоко гърло не става против татуировката тогава
53
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Либерален съм одобрявам само силиконени жени може и някоя татуировка ама ако ми направи пълна програма инае не ги понасям татуирани айде понеже съм либерален силиконени стават ама друго не татуировка може ако ми прави пълна програма само
52
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната руска простотия...
51
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на руснаците, затова че пресичат един дивашки и доказано опасен начин за увреждане на здравето. Диваците са се татуирали за да се разпознават от кой род са, или от кое племе. Съвременното общество предлага други начини - безопасни. Комплексираните, душевно неравновесните, и престъпниците, само се татуират в днешно време. При социализма се татуираха само затворниците и моряците.
50
16
 
10
 
! Отговори
Бинко Сланинко преди 4 години
"Славянин" (Анонимен 48), като ти се издигат в Учите, марш там. НаУчи се да пишеш, преди да говориш за славяни. Нарежи сланинка, изпий две галонки, и за татуси не се тревожи! Лека и спорна!
49
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия предлагат да забранят татуировките, а на Запад легализират педофилията и имат политически партии на педофилите...Стига нагли лъжи, на които се хващат ***. Педофилията никога в историята не е била по-строго осъждана от сега, никой в ЕС никъде не смята да я легализира и това въобще не е на дневен ред.
48
7
 
24
 
! Отговори
anon преди 4 години
не съм русофил, дори напротив, но... браво на руснаците. само ще съжалявам, че ако някак си пробие и в родината- няма да мога да познавам *** по татусите... нещо което в момента работи на 100%...
47
2
 
27
 
! Отговори
ЦИНИК преди 4 години
А наште татуирани бръмтии,си мислят,че са могу убави кът са са нашарили кадя ли не! Отврат,прау ми са повръща.Да ги забранът и тука!
46
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз мразя татуировките, да се правиш на ром или на затворник, противно. Евала на руснаците, започват да ми се вдигат в учите. Това явно се превръща в държава на моралните устои и на нормалните хора. Славяните винаги са били пичове.