Путин призна: Предлагали са му да има двойник, той отказал

Въпросът вълнува руските граждани от 20 години
27 фев 2020 11:58, Елка Василева
50
 Путин призна: Предлагали са му да има двойник, той отказал
Владимир Путин. Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин призна, че идеята той да има двойник с цел личната му безопасност се е появила в началото на 2000-те години. Той обаче отказал. Това разказа самият Путин пред ТАСС.

„Идеята възникна, но аз се отказах от двойници – обясни Путин. - Това беше в началото на най-трудните времена на борбата с тероризма“.

По думите му в началото на 2000-те години е имало предложения дубльор да замества руския лидер на прояви на местата, където за държавния глава няма да е безопасно. Путин обаче по неговите му думи никога не е привличал двойници.

ТАСС припомня, че въпросът има ли Путин двойник е с изключително много търсения в интернет.

Това е вълнувало гражданите още преди 20 години. През декември 2001 г. въпросът беше зададен на Путин от жителка на Костромска област в пряк ефир. Жената предположи, че двойник би помогнал на президента да се справи с многобройните срещи, включително и на най-високо равнище. Тогава Путин заяви, че няма двойник.

Подобен случай имаше и през август 2009 г. в Сочи, когато Путин и премиерът Дмитрий Медведев след работна среща решиха да се разходят по крайбрежната улица сред жителите и гостите на града. Виждайки ги, една жена предположи, че не президентът и премиерът са тръгнали на разходка, а техни двойници. „Не, не са двойници, съвсем живи“, с усмивка й отговори Медведев.

През август 2000 г. тогавашният ръководител на Федералната служба за охрана Евгений Муров каза, че Путин няма двойници и определи слуховете за това като мит. Тогава той призна, че спецслужбите периодично трябва да проверяват информация за евентуални заплахи за сигурността на Путин, идващи по онова време от терористите. По думите на Муров обаче използването на двойници би било признание за слаба организация на охраната на руския лидер и такава мярка просто не е необходима.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин няма двойник.Опитвали са да намерят но не успели.Той е уникален! Каквото и да значи това.
36
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, и ние веднага повярвахме.
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зелка фасулева знае ли че подмянатана американските президенти с двойницистава в Кемп Дейвид. Да открехне българскатапублика и за там, откъдето очевидно чаканякакви пари.
34
4
 
3
 
! Отговори
Не знам за Путин преди 4 години
Ама Тръмп май са ги подменили още преди 2 години.
33
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин е страхлив ама много много страхлив.При "непринудените" срещи с хора от различни региони на страната хората винаги са едни и същи.Той има не един а много двойници.
32
8
 
5
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До АнонимеН"ЛЪЖЕЦО НАГЪЛ КОМУНИСТИЧЕСКИ НОМЕРАТА ТИ НЯМА ДА МИНАТ НИКОГА!ДО 2007-*** ГОДИНА ПУТИН Е СЪС СИНИ ОЧИ А ТОВА ИЗКОПАЕМО Е СЪС ЗЕЛЕНИ"1. Замисли ли се дали Путин не носи лещи защото е на почти 70хилки и едва ли си е запазил зрението идеално?2. За твое сведение съвременните скенери не проверяват пръстови отпечатъци а структурата на кръвоносните съдове директно под кожата тази технология е измислена защото по ръцете на хората няма мастни жлези(***) - говорихме за снимки нали?
31
2
 
2
 
! Отговори
Димо преди 4 години
Аз знам как той се отказал:- Владимир Владимирович, трябва ли на вас повече двойници или вече е достатъчно?- Не, двойник не ми трябва.
30
11
 
14
 
! Отговори
дългият нос на Путин преди 4 години
Ако носа на Путин растеше с по 1 сантиметър на всяка изречена лъжа, досега да е станал по-голям от телевизионната кула в Останкино !
29
8
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
До БобиЛЪЖЕЦО НАГЪЛ КОМУНИСТИЧЕСКИ НОМЕРАТА ТИ НЯМА ДА МИНАТ НИКОГА!ДО 2007-*** ГОДИНА ПУТИН Е СЪС СИНИ ОЧИ А ТОВА ИЗКОПАЕМО Е СЪС ЗЕЛЕНИ
28
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой иска да му сипе коронавирус в чашата.Ксенофобията и клаустрофобията на диктаторите е неизлечима !
27
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Двойника на Путин го чака в мавзолея !
26
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За путин има предсказание че вътрешен човек ще направи опит да го убие.Не само ще направи, а и ще успее.
25
4
 
12
 
! Отговори
Марин Русеборн преди 4 години
До прости българи...Щом мутренска тиква ги управлява!!!???
24
7
 
1
 
! Отговори
прости българи... преди 4 години
брей, затова сте на такова дередже. Поне да бяхте фашисти, а вие и за това не ставате. Миришете на чесън и партенки.
23
11
 
8
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До АнонимеН"ВЛАДИМИР ПУТИН УМРЯ ПРЕЗ 2007-*** ГОДИНА ОТ РАК! ОБЯВЕНО ОТ ЛЮДМИЛА ПУТИНА ЖЕНА МУ!)ТЪЙ, ЧЕ ТОВА Е ДВОЙНИКА!"И през 2007 година не е имало цифрови професионални фотоапарати? 2007 година мисля беше прословутата му Мюнхенска реч на прес конференцията имаше поне 200 фоторепортери с фото техника която струваше колкото няколко бентлита.Нали се сещаш колко снимки са направени тогава - и от западни медии и от западни служби. Е няма как всички да мълчат ако имат доказателства.
22
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонимеНda be! Значи руснаците имат много много, умни ръководители, като В.В. Путин! Това е комплимент. А няма ли глупав двойник на Горби или Елшин- би било много лесно! Че и твой двойник, *** като теб- хиляди...
21
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За путин има предсказание че вътрешен човек ще направи опит да го убие.
20
15
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ВЛАДИМИР ПУТИН УМРЯ ПРЕЗ 2007-*** ГОДИНА ОТ РАК! ОБЯВЕНО ОТ ЛЮДМИЛА ПУТИНА ЖЕНА МУ!)ТЪЙ, ЧЕ ТОВА Е ДВОЙНИКА!
19
1
 
3
 
! Отговори
Радков да го обясня: преди 4 години
В условията на тежка материална криза, тежка културна инвазия, тежък грабеж и изнудване от страна на силните на деня ти нападаш с подигравки само по-слабите от медия под диктовка на психолог. И като си такъв мъж ... Мислим ти треснем главицата у некой стълб или тухла!
18
7
 
10
 
! Отговори
Има ама е Тайна преди 4 години
А жена му иска ли двойници да има на Путин ?Търсили из целия свят двойник *** толкова специфичен сурат не намерили .Жена му ревала три дни и три нощи за двойник докато е на работа !