Коронавирусът може да остане жизнеспособен до 3 дни

Това става при влажност и невисока температура
28 мар 2020 10:28, Елка Василева
53
Коронавирусът може да остане жизнеспособен до 3 дни
Снимка: архив, БГНЕС

Коронавирусът може да остане жизнеспособен до 3 дни и дори повече при достатъчна влажност и не особено висока температура, съобщи пресслужбата на руската здравна служба "Роспотребнадзор", цитирана от ТАСС.

"При някои хора, независимо от възрастта, вирусът може да води до лека или умерена форма на заболяването. Именно такива хора най-често стават източници" на заразата, се казва в съобщението.

Още по темата

В Русия са регистрирани 1036 случая на заразяване. 45 души оздравяха, а четирима починаха, припомня ТАСС.

"Роспотребнадзор" съобщи днес, че към вчерашния ден 166 739 души са се намирали под медицинско наблюдение заради коронавирусната инфекция.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
3
 
! Отговори
Вирусолог преди 4 години
Абе доктори къде ви учат на тия работи нищо не разбирате от вируси
32
1
 
6
 
! Отговори
Вирусолог преди 4 години
До др. Радев ВирусологаВирусите притежават протеини именно кораната е от този вид и с помощта на тези протеини се крепи за клетката и я заразява. След освобождаването РНА в клетката то започва да копира себе си в клетката. След известно време клетката експлодира и се образуват повече вируси които заразяват останалите клетки. Има също интелигентността след като им. Система се пребори с вируса да се крие в организма на човек а след известно време когато мутира ще се активира.
31
0
 
11
 
! Отговори
шавливия питон преди 4 години
днес 3 дена, онзи ден на кораба беше 17 дена.
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЖНищо няма да стане...Още на следващия ден може да се заразиш.
29
4
 
4
 
! Отговори
Ж преди 4 години
А ПРИ ТЕМПЕРЕТУРА 60 ИЛИ 100 И ВЛАЖНОСТ КАКВО ЩЕ СТАНЕ ?ПРИМЕРНО САУНА ИЛИ БАЙ *** ДЕТО СЕ ЦАМБУРЕШЕ ЕДНО ВРЕМЕ В ВРЕЛИЯ БАСЕЙН И ПОСЛЕ ЕДНА ГРЕЯНА РАКИЯ ИЛИ СУПА С ЛЮТИ ЧУШЛЕТА
28
6
 
4
 
! Отговори
info205y преди 4 години
Много странни са тези руснаци, значи откриват вируси в Сибир в хибернация на 35 000/35 хиляди/ години и само като им се усмихнеш се активират, а пишат глупости.
27
19
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако беше толкова опасен, досега сто пъти да е избил човечеството. Китай разигра театъра, а всички останали се включиха, за да демонстрират колко добри ръководители и кризисни мениджъри са. Такива непукисти като Бирис Джонсън се опъваха, но накрая и те се включиха в шоуто. Освен това на хоризонта висят и милиардите от общата каса на ЕС, което кара италианци и испанци да записват всеки умрял дядо в статистиката за ковид.
26
3
 
8
 
! Отговори
Bond преди 4 години
"Уау!Имат 1046 болни, но наблюдават 166 000...Да ви кажа ли какво означава това?"********************************Е па кажи ни.И ние имаме 313 болни и 25 000 под карантина.
25
2
 
9
 
! Отговори
Доктор на науките преди 4 години
Въпросът е наистина спорен.Според джайнистите вирусите са живи създания и дори имат душа, която съвпада с размера на самия вирус. Това изобщо не е майтап - повдига се сериозният въпрос какво е животът? Ако изключим протеините и аминокиселините от определението за живот, с това ще направим живота безосновен. Имат ли съзнание невроните? Защото човек има, а той мисли с мозък, който е съставен от сложни невронни мрежи, продуциращи съзнанието. Няма живот без белтъци, а камъните не притежават геном.
24
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уау!Имат 1046 болни, но наблюдават 166 000...Да ви кажа ли какво означава това?
23
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СкарлетНикаква работа не ти върши маската по принцип. Доказателство са многото заразени лекари, които дори са с защитни облекла и знаят какво да правят...Маската трябва да се изхвърля при всяко ползване... Някой прави ли го?
22
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Р.Радев-вирусологНе отива ... Пренася се по разни начини. Което означава, че заразява много хора почти непрекъснато..
21
3
 
12
 
! Отговори
Скарлет преди 4 години
До #14#Това е умишлен саботаж и не ме шантажирай!!! Эащо навреме не реагираха аптечните мрежи и иэпуснаха ВНОСА на маски!!! Има недостиг на маски почти 2 месеца а така и вируса нямаше да циркулира беэконтролно!!! Ако ни бяха предупредили навреме и всеки с маска сега нямаше да броят труповете по моргите!!! Апропо, лекарството е ХЛОРОХИН и България преди почти 30 години го иэнасяше в Африка эа борба с МАЛАРИЯТА!!!
20
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А в Америка как стоят нещата? Колко са хвърлили петълите до сега?
19
5
 
20
 
! Отговори
Bond преди 4 години
Пийте яко мастика! Вирусът само като я надуши от няколко метра се самоунищожава!Наздраве и бъдете здрави!
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не вдигайте прах !!!!
17
16
 
11
 
! Отговори
Sss преди 4 години
1000 заразени и 160 000 под наблюдение.... ясна е работата руска, те при чернобил криха с *** си та това ли
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонимеНЕ, не може слънцето да огрее на всички места.
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вируса е точно толкова жив, по отношение на репликиращата го клетка, колкото е жива една дискета, по отношение на компютъра който я размножава.
14
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СкарлетВ русия има аналгин-хинин бол.Има и 1000+ болни.Що не си лекуват болните с аналгин-хинин.По-глупави са от тебе ли?