Русия към САЩ: Приватизацията на космоса е неприемлива

Доналд Тръмп подписа указ за добив на ресурси на Луната
7 апр 2020 22:45,
67
Русия към САЩ: Приватизацията на космоса е неприемлива
Снимка: БГНЕС

Всякакви опити за „приватизация“ на космоса са неприемливи, заяви пред журналистите прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, коментирайки подписания от американския държавен глава Доналд Тръмп указ за добив на ресурси на Луната с търговски цели. При това представителят на Кремъл се затрудни да отговори, дали споменатото постановление може да се оцени именно като опит за „приватизация“, предава ТАСС.

Още по темата

Песков подчерта, че „подобни решения трябва да дават чисто юридическа оценка и първоначално трябва да се изучи това решение на основата на юридически подходи“.

„Няма да го правя сега (да дава правна оценка на постановлението на Тръмп - ТАСС). Но всякакви опити за „приватизация“ на космоса под една или друга форма – а сега се затруднявам да кажа дали това може да се оцени като опит за „приватизация“ на космоса – са неприемливи“, заяви представителят на Кремъл, пълва„Фокус“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
4
 
! Отговори
Колхозник преди 4 години
До БългаринНе бе, що нищо да не могат? Могат. Ама нещо космоса ги затруднява .Ти кажи,нормално ли е държава която е ходила 8 пъти до Луната изведнъж да забрави всичкия си опит натрупан в тези полети и да възлага на частни фирми да разработват наново технолигия за пътуване до луната без да споделя с тях предишния си опит.Документацията си за Аполо загубиха. Оригиналните записи загубиха.Образците от Луната загубиха.Нормално ли е ?А рашките си останаха на едни таксиметрови услуги до МКС хаха
39
2
 
8
 
! Отговори
Българин преди 4 години
До колхозникПо думите ти излиза, че американците нищо не могат да направят. Явно имаш повече информация от руското разузнаване. Я кажи, щом си прав, защо тогава колхозниците протестират?
38
9
 
3
 
! Отговори
Колхозник преди 4 години
До БългаринЧе да ги возят до МКС 20+ години като туристи малко ли е ? Великите Лунни покорители . А сега пристъпват и тестват и молят частни компании да направят това което те - НАСА са правили с лекота ПРЕДИ 50 ГОДИНИ. Не един път , не два .... ти ще ми кажеш колко .А сега всички проекти на НАСА са стопирани заради вирус.Утре ще е мана по царевицата ...после кокоши грип ... все нещо ще измислят.Но пък са силни на приказките . По документи , копаят руда на Луната .Продават парцели.Мечтаят.
37
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БългаринНе се възмущавай толкова. Нали българските космонавти са вече там? Радвай се.
36
5
 
10
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Ами направете нещо бе колхозници, изпратете космонавти, само с голи декларации не става!Това не ви е Крим.
35
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само там не беше оцапано и осрано от тях . Навсякъде по света се намесват и експлоатират , след тях остава пусто и разрушено .Това е безумие !
34
12
 
10
 
! Отговори
Илиев преди 4 години
Ами, защо им вади очите американското знаме, което заби на Луната Нийл Армстронг? От край време, побитото знаме е символ на собственост. Така че, рашките да не скачат много. Луната е на Америка.
33
9
 
11
 
! Отговори
Лунен жител преди 4 години
И САЩ и Раша все още се молят да няма вятър и да не вали когато си изстрелват ракетите към МКС та за добива на Луната се загрижили . хахахаРосфилм и Холивуд да им покажат на мераклиите миньори на коя снимачна площадка могат да копаят .А останалите "космически държави" са дори и още по-назад някъде на ниво - "възторжени новини по местните национални телевизии" .Един вирус им замрази космическите програми за години напред , те руда планирали да копаят в космоса . Ебасси.
32
0
 
0
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 4 години
Дааа така е. Още прадедите ми са разкешвали злато и диаманти, но са се отказали. Поради не ефективност, и създали фараоните. А те създали пирамидите и....тнтнтн
31
3
 
1
 
! Отговори
Фашистки-внук преди 4 години
Господин- Мунев Още преди Адолф и ЕваЕ говорено за банките и броячите
30
6
 
0
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 4 години
Луната е моя. И нито черкези ни главорези ще я пипат, че иначе ВОЗДУХ НЕТ
29
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колхозниците все още не могат да приватизират Сибир......вансеремос.
28
0
 
11
 
! Отговори
до 50 преди 4 години
Момче, няма да те обиждам, защото от писанието ти личи, че малко си чел и малко знаеш. Затова, най-добре чети повече! Иначе, да хвалиш конвенционалните оръжия на феодалите е смешно...
27
7
 
7
 
! Отговори
ВАГИНИР ПУТИ преди 4 години
До До Да бе!ПРОСИЯ СТРУПВА НА ИЗТОЧНАТА СЪВЕТСКА ГРАНИЦА НАЙ МНОГОБРОЙНАТА И НАЙ ТЕЖКО ВЪОРЪЖЕНАТА ГРУПА АРМИИ ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА ЗА ДА ВЪДВОРЯВА ПЕЩЕРНОКОМУНИСТИЧЕСКИ ИДИОТИЗЪМ В ЕВРОПА И ПО СВЕТА,НО АДОЛФ ГИ ИЗНЕНАДВА И ...АКО НЕ БЯХА ТЪПИТЕ АМЕРИКАНЦИ И ИНГИЛИЗИ ДА ЗАТРУПАТ ГЕРМАНИЯ С БОМБИ... ПАБЕДА БУДЕТЬ ЗА НАМИ,МЕРЦЕДЕСИ ЗА ВАМИ...
26
7
 
13
 
! Отговори
До 41 преди 4 години
Руснаците спринтират в обратна посока, затова и пищят толкова. Имаш крава пиеш мляко. Като нямаш се жалваш колко са лоши тия дето имат.
25
6
 
12
 
! Отговори
До 43 преди 4 години
И какво точно са направили руснаците на Луната? Боядисали са я червена, както имаше един виц
24
4
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Щом Русия не може да я приватизира е неприемлива.
23
8
 
11
 
! Отговори
Да бе! преди 4 години
Бен Рич /пенсиониран генерал от НАСА/: "Ние имаме технология, с която можем да върнем извънземни, претърпяли катастрофа на Земята, в дома им на тяхната планета." Този Песков вероятно още не е научил,че НАСА е 400 години преди човечеството, а претенциите на *** за космически войски и технологии са жалки...
22
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай дончо се е притеснил че няма с какво да си запази парцелчетата на Луната?Китайците напират, Индийците и те са се засилили Руснаците за сега си траят но и те може да спринтират. А какво стана с космическата програма на САЩ ? Форверките на Мъск за сега няма изглед да се ползват за друго!
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До койчоКазвам какъв е принципът по принцип. Който превари ще завари. Не само за Луната, а дори за тоалетната хартия в магазина е аналогично. Нищо не съм казвал за руснаци, американци или парагвайци.