Защо богатите руснаци избраха карантина в Западна Европа?

Те са плащали до 25 000 евро на полет и са увеличили търсенето на частни самолети
30 май 2020 12:03, Красимир Ангелов
115
Защо богатите руснаци избраха карантина в Западна Европа?
Снимка: Bloomberg

Компании за частни самолети регистрират ръст на търсенето от богати руснаци, които искат да прекарват време на Запад в течение на коронавирусната криза, но не могат да вземат пътнически полети заради строгите ограничения от авиокомпании и правителства, предава Ройтерс.

Пътуващите се отправят към страни като Великобритания и Кипър, където притежават имот и имат право на местожителство, понякога благодарение на двойно гражданство, или близки роднини, казват източници от индустрията.

Още по темата
Те плащат от 16 хил. до 25 хил. евро на полет, като цената включва до 13 пътуващи, допълва Investor.bg.

"Хората са уморени от живота под блокада... Те търсят начини да се измъкнат", казва Александър Осит, собственик на компанията JETVIP, която е регистрирала ръст на еднопосочните полети към Европа през последните два месеца.

Използването на частни самолети, когато повечето авиокомпании спряха полетите, не е незаконно или уникално за Русия, тъй като има съобщения и за китайци, пътуващи до родината от САЩ, и американци, кацащи в елитни ваканционни курорти в страната си.

През март е имало 250 полета с частни самолети между Москва и Европа, показват данни за полетите на 80 самолета на руски и европейски чартърни компании. Те не уточняват колко души е имало на борда на всеки самолет.

Полетите са продължили и през април, макар че са намалели до 61 двупосочни полета, въпреки че Русия спря редовните и пътническите чартърни полети до и от страната с някои изключения и блокира Москва, която стана епицентър на епидемията.

Честотата на тези полети е нараснала до 107 между 1 и 26 май.

Трима източници от авиационната индустрия казват, че броят на руснаците, долетели в страната през март, е надминал този на заминаващите в момент, когато Русия имаше относително малък брой случаи на коронавирус, а европейските страни регистрираха далеч повече заразени.

Тенденцията се преобърна с течение на времето и сега повече хора напускат Русия, която вече има третия по големина брой на случаите на коронавирус в света макар и с относително ниска официална смъртност, отбелязват тримата източници.

Jet Partners, която предлага полети с частни самолети, съобщи, че е регистрирала ръст на запитванията за дестинации във Франция, Испания, Кипър, Великобритания и други европейски страни.

"Хората смятат, че е по-безопасно за тях да бъдат в частните си домове в чужбина", казва Маргарита Ломакина, търговски директор на компанията.

Станислав Круглов, акаунт мениджър във Vip Group Aero съобщава, че е получил десетки запитвания от средата на април за полети до Виена, Ларнака и Рига от отделни лица и семейства с деца.

Авиокомпанията за частни самолети Sirius Aero информира, че цените на полетите са били с 20%-30% по-ниски през април и май в сравнение със същия период на миналата година.

Още икономически новини и анализи четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ясно защо - защото на запад им е по - добре. Западняците реват срещу тях но заради парите им и задниците си ще дадат. Ще перифразирам фразата "парите не миришат" така - "руските пари не миришат". и арабските между другото.
104
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците бягат на запад, а западняците бягат на изток. Смахната работа. Всеки мисли, че най-добре е там, където не е.
103
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъй, тъй. Пък нашите *** дето се кълнат във вас си броят копейките.
102
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Завист или омраза струи от тука? Няколко стотин частни полета от град с 120 милиардера и хиляди милтимилионера. Туй че от София летят само Боко,Домуса и Пеевски си е наш проблем.300000 имота у нас са собственост на "бедни" руснаци. Те обаче частни самолети нямат и скоро няма да ги видим.
101
1
 
7
 
! Отговори
нали уж бяхме равни? преди 3 години
Предателят Горбачов отдавна вече не е на влас, защо прравителството на другарят Владимир Путин не експропреира богартсвата на загнилите капиталисти и ги одържави за да се възползуват пролетарските маси?Нали ни учихте на Маркс, Ленин, Сталин, и т.н. гениални теоретици и практици за социално раввенство бе другаре комунисте, както така има богати руснаци, значи другите са бедни!?Къдей и тука класовата борба и интернационализъма за който жертвахми младостта си за да го сторим светлий комунъзъм?
100
1
 
4
 
! Отговори
probi преди 3 години
Защо богатите руснаци избраха карантина в Западна Европа? Или просто Защо богатите ( и не само руснаци )Защото могат да си го позволят. Защото могат да си позволят неограничен брой неща.
99
4
 
7
 
! Отговори
Цола Драгойчева преди 3 години
До Христо ХристовДругарю цоциалист, явно си пропуснал няколко урока по български език. Имената на хора, населени места и държави ВИНАГИ се пишат с главна буква!Или ТКЗС-ар като тебе не държи на българската граматика?
98
1
 
3
 
! Отговори
Чебу Рашка преди 3 години
До +-как можеш да пишеш "плебеса" и същевременно да не сбъркаш "агломерация"? айде поне преписвайте опорките като хората, че нема да има за бира и пица на парче тая вечер
97
0
 
2
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 3 години
Въпросът в заглавието е риторичен.
96
3
 
2
 
! Отговори
+- преди 3 години
До Чеби Вижте,тези "сказки" ще разказвате на плебеса тук,щото Петербург е 5.4 милиона ,а с агломерацията е към 6.2 милиона ,от тях 95% са руснаци,украйници и беларуси ..другите 5% не са мюсюлмани ,щото има грузини,арменци ,евреи ... . Нелегалните никой не знае точно колко са,но ти знаеш!!! Но като цяло има към 1.2 милиона нелагални в Петербург - 440 000 от Лениградска област,100-150 000 РУСНАЦИ НА ВАХТОВ МЕТОД,200 000 из Русия и към 450 000 чужденци -навярно преобладаващи от Азия . И !?)
95
6
 
19
 
! Отговори
1 преди 3 години
Ходил съм в командировки в СССР и Русия поне 50 пъти.Балтийските са супер.Украйна,Белорус и Грузия горе-долу.Всичко останало беше тотален ке ***.Миналата година бях в Азербайджан,Казахстан и Армения.Азерите и казахите са дръпнали напред страхотно,Армения е бедна,изостанала.Но най-удивителна от всички е Русия.Москва е фасадата и е добре.Петербург и още няколко са горе-долу.Останалата част от Русия е ужасно бедна,изостанала, грозна,направо отчайваща.И това при колосалните ресурси които имат
94
3
 
4
 
! Отговори
епта артик преди 3 години
преди 2 месеца още излезна във фишките статия със данни от регистрите за самолети и яхти според които се оказа, че важните в наша братска държава отдавна са закарали яхти с размерите на ескадрен миноносец по островите в южното полукълбо. и че частните им самолети не са точно в мухосранск. имайки предвид, че според запознати пеня се е залостил в бункера за края на света, не виждам нищо страшно или странно.
93
3
 
1
 
! Отговори
Put in преди 3 години
Ха сега де.. !
92
4
 
4
 
! Отговори
бояришник преди 3 години
Сдружението за перспективни гендерни изследвания "Русские" са наясно защо.
91
3
 
15
 
! Отговори
русия преди 3 години
Най експлоатиращата капиталистическа държава се е кръстила социалистическа всичкото "държавно" е връцете на шепа олигарси.
90
4
 
5
 
! Отговори
чич Петю преди 3 години
щот в русланд има лекарства които работят, както каза те таа медия в началото на епидемията.
89
3
 
6
 
! Отговори
ЙБТ преди 3 години
Защото си го карат по-стар болшевишки начин на живот.През о.....я им работа са за работниците и селяните.Караат си скъпите западни коли, а за ба.....те ,,Москвичите' и ЗАзовете.
88
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Блокадата в Западна Европа е по-тежка отколкото в Източна.Статията е ГЛУПАВА !!Говорите за 60-7- частни полета на месец за страна като Русия със 150 милиона население е НИЩО !!Във Франция не може да ходиш на повече от 100м от там където ти е адресната регистрация.В Англия може да ходиш но когато всичко масово е заразено а ресторанти и барове неработят къде ще идеш по дяволите??Изобщо що за *** се правят на журналисти днешно време?!Пъпчасали инфантили, явно.
87
6
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 67Защото русия си е многонационална федерация с републики с ислямско население. Нещо като германия, белгия, холандия и франция с ислямските квартали и градове, но в по-напреднал стадий.Други въпроси?
86
5
 
10
 
! Отговори
Европа преди 3 години
Тука ви гледам всеки ден как плюете другите нации мизерници , тръгнали целия свят да оправят , ако не плюете ще умрете гладни