Тръмп "садистично" към Меркел: Нарекъл я "глупава"

С Путин и Ердоган американският президент раболепничи
2 юли 2020 08:45, Елка Василева
62
Тръмп "садистично" към Меркел: Нарекъл я "глупава"
Доналд Тръмп. Снимка: архив, БГНЕС

Груб към жените, раболепен пред мъжете - такъв бил в телефонните си разговори американският президент. Той се държал почти садистично с германската канцлерка Меркел, която нарекъл "глупава".

Американският президент Доналд Тръмп се държал по телефона изключително грубо с лидерите на другите държави, особено с жените. Най-потърпевши били Ангела Меркел или Тереза Мей, свидетелстват източници от Белия дом, с които е разговарял журналистът Карл Бърнстейн, пише Дойче веле.

Отношението на Тръмп към Меркел било почти "садистично", самата тя била наречена "глупава" и "под влиянието на руснаците". Заради "своеобразните" разговори в Берлин дори били взети специални мерки за сигурност, за да бъде опазено съдържанието им в тайна.

С нападките си срещу бившата британска министър-председателка Тереза Мей Тръмп успял да постигне точно това, което е целял. Източниците на журналиста обаче описват реакцията на Меркел като съвсем различна. На атаките на Тръмп германската канцлерка отговаряла с конкретни факти. "Тя се справяше много добре", разказват запознати. Канцеларията на германската канцлерка не коментира доклада, говорител на правителството изтъкна поверителността на разговорите.

Отношението към Путин и Ердоган е друго

Карл Бърнстейн е разговарял с десетки бивши и настоящи служители на Белия дом, сред тях и такива, които са имали право да слушат разговорите на президента или да четат транскрипциите им. Сред интервюираните лица са бивш външен министър, министър на отбраната и началник на щаба. Заключението от разказите им е, че "в стотици телефонни разговори с ръководители на правителства президентът не е бил в състояние компетентно да поддържа външнополитическите отношения".

Тръмп често е бил зле подготвен и се е отказвал от важни за Съединените щати позиции. Също така сериозно се влияел от "силните мъже" - в телефонните разговори с Путин той почти робски копнеел за неговото одобрение.

В определени периоди турският президент Ердоган е говорил по два пъти седмично с американския си колега, включително докато Тръмп играе голф. Резултатът от тази комуникация е, че президентът на САЩ изтегли американските войници от Сирия и остави кюрдите беззащитни срещу атаките на турците.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
3
 
! Отговори
Ковача преди 3 години
Автор на статията - ДЕМОКРАТ, такива помии се сипят от 4г. ЕЖЕДНЕВНО!!! Тръмп е великан.
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен #18Аз не гледам много новини по телевизията, но за мен беше удоволствие и радост за окото да гледам как Сиатъл Полис разчисти Капитъл Хил.
49
0
 
1
 
! Отговори
Е та преди 3 години
Тя не е ли ?
48
7
 
0
 
! Отговори
Ми... преди 3 години
...нормално за мъж с толкова власт. Надявам се като излезе от белия дом да се очовечи , ама едва ли...
47
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
поредните либерастки пръдни,които обаче хващат най-младите и глупави.А ние тия новини вече ги изчетохме при соца.Щото добре помня как надупения обонго взе нобел щото на нас "обеща" мир, а под масата даде милиарди на банките измъкнати от нашия джоб и довлече тълпи "пострадали" от домашно насилие и разни нелегални пак ние да хрантутим но пък му осигуриха гласове, натресе ни и неговите черни дружки и тях да хрантутим а те да гласуват за него, накрая срина цялата икономика, добре помним. Мерси, нещем да повтаряме.
46
0
 
3
 
! Отговори
Българка преди 3 години
Модерна дума
45
4
 
10
 
! Отговори
дедо преди 3 години
До Христо ХристовБатка, много си проcт.
44
8
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
единият ни кара да пием белина другата напълни ес с мигранти ам бази докогаще ни заплашват от територията на германия сев поток2 кога ще приключи
43
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Меркел е политически труп който погреба и Европа.
42
15
 
7
 
! Отговори
Браво на Тръмп преди 3 години
А знаете ли, че Тръмп освен да обижда, може и да биe? Ако го подразни още малко Меркел може да и оскубе косата. Той на жените шaмари не раздава, това прави. И не е вярно това че не обижда и другите. Просто е гъвкав когато се налага, но до едно време. Забравихте ли как нарече Ердоган глyпaк открито в онова писмо. Взема Путин за нeдоносче, въпрос на време е да го изрита и него като пcе. Единствените които уважава са Макрон и Курц. И като цяло с право.
41
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази публикация що ми се струва спонсорирана от демократите?Избори наближават.
40
6
 
16
 
! Отговори
Всъщност... преди 3 години
... Тръмп е груб с тези които може да контролира и които вече са под негова власт. Като бизнесмен който не му пука за общите му работници и може да ги смени във всеки един момент с други - по-раболепни и послушни. Защо трябва да е учтив и мил с тях ? Няма смисъл. Колкото по-угоднически се държат с него европейските "лидери" толкова повече Тръмп ги слага на Х*оя си. Друго е отношението му към тези които му се противопоставят и го заплашват .... Путин, Ердоган, Ким ... към тях има само уважение
39
1
 
3
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Да не е от Кърджали?
38
8
 
3
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До ало, бАуЩом казваш, трябва да си прав :D Ти ми звучиш като много умен и успял човек!
37
2
 
11
 
! Отговори
МЯЯУ преди 3 години
до БАУНе бе - "инцидентите" с "инженерите", "лекарите" и "архитектите" на мЕркел, са разбирани погрешно, "умнико".
36
1
 
22
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Мразя това в което превърнаха САЩ демократите.Да видим дали Тръмп ще успее да промени нещо и върне истинската Америка,ако успее да се задържи.Засега съпротивата е жестока,демократите(Сорос) са готови да поставят под въпрос дори съществуването на страната си,само за да изплуват!
35
3
 
7
 
! Отговори
ало, бАу преди 3 години
Вярно е, че звучиш като тинейджър или инфантил със специални потребности. Някакъв смешен специализиран нърд, който не знае и не може да знае на кой свят живее. Познавам такива.
34
11
 
5
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До МЯУУПрав си много е умен ... Инцидента с белината беше криво разбран от всички :D
33
11
 
1
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До ало бАуВъзможно е :D Мястото е малко ... специално ... Както казах ... не ме притеснява това :D Възмущението - минуси! Съсипват ме ... :(
32
3
 
14
 
! Отговори
МЯУУ преди 3 години
До БауЧували сме ние как завършваха това онова с бащи агенти едно време в соцстраните. Хелмут Кол нейният политически баща също написа в книгата си подобни коментари за нея,дори заяви,че е била толкова невежа,че не знаела да използва вилица и нож. Ето това е оценка на един голям политик и умен мъж след като за вас сор осите Тръмп е ***.