Русия се готви да произвежда милиони дози ваксини на месец

Фармацевтичните компании стартират процеса през септември
3 авг 2020 13:41, Петя Славова
77
Русия се готви да произвежда милиони дози ваксини на месец
Снимка: БГНЕС

Руските фармацевтични компании се подготвят за производството на ваксини срещу коронавирус и ще започнат серийното им производство през септември. Това заяви министърът на промишлеността и търговията Денис Мантуров, цитиран от БГНЕС.

"Институт "Гамалея" работи върху серийно производство на ваксини с три предприятия с обекти в областите Владимировска, Ярославска и Московска – това са Generium, R-Pharm и Binnopharm. Всички предприятия се подготвят за това, пречките пред технологиите се отстраняват, институтът постоянно поддържа връзка с тези предприятия. Смея да се надявам серийно производство да започне през септември“, каза министърът. По думите му, Русия ще започне с производство на няколкостотин хиляди дози ваксина на месец с последващо увеличение до няколко милиона до началото на следващата година.

Още по темата

Русия смята да изнася стотици вентилатори за дишане за Беларус, Египет, Израел, Индия, Италия, Казахстан, Кувейт, Пакистан, Сърбия, Узбекистан, Украйна и Германия, Индонезия, Йемен, Перу, като те ще бъдат произведени от компанията "Triton-ElektronikS".

"Възможно е да бъдат произведени 15 000 устройства тази година. Това е исторически рекорд“, смята Мантуров.
В края на тази – началото на следващата седмица, пробна партида защитни маски ще отиде в Гърция. Проби от дезинфектанти са изпратени в Словения за сертифициране.
 

Страната разчита и на пускане на първия руски електромобил Zetta до края на годината. Спадът в непродоволствената търговия, ресторантьорството и потребителските услуги днес е около 80%, съобщи още Мантуров.

"Виждаме, че възстановяването не се случва толкова бързо, колкото бихме искали: потребителите не се връщат много активно в търговските центрове, особено в големите. Не изключвам, че тази тенденция да продължи в определена степен", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
Диди преди 3 години
Аз и децата ми няма да се ваксинираме с тази ваксина, ако ще да ме уволнят от работа и да изключат децата ми от училище.
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има ли все още наивници, които вярват във ваксината на кремъл
49
3
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Хахахахаааааа, Русия планира?!? :)))))))))))))))))))))))Те отдавна планират и новата Волга, ама :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Остана им и 1 бр. Су-57 щото другото се разби :))))))))))))))))))))))))))))))))
48
0
 
1
 
! Отговори
еволюционно преди 3 години
вируса изяде МОЛците...
47
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Русия всички и е в бъдеще време.Ще правят ваксина в "милиони" дози.Ще ни водят към светлото бъдеще.Ще правят комунизъм /слава богу че ни се размина/Да си седят дома и да не занимват света със себе си.Все трябва да се фукат с нещо.
46
9
 
11
 
! Отговори
За 54 преди 3 години
С тоя "акъл" и това "мислене" трупът ти е гарантиран. Бъди спокоен, на там си тръгнал.САЩ внасят от Русия тестове, лекарства и апарати за изкуствено дишане, с най-големите в света самолети, обаче местния *** не иска!Само през трупа му!?!
45
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В тая пуста България, след "реформата" на образователната система - само кухи *** и хора, които мислят чрез стереотипи, понеже нямат достатъчно интелект!УжасХа ха ... ще чакат европейски и американски ваксини, които ще получат, ама на куково лято.
44
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руска ли е - само през трупа ми.Ни на мен ни на семейството ми.На Путин да му я слагат секи ден сутрин обед и вечер.
43
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
41 ти си препил май...Къде видя да ти излизат описаните от теб ваксини????На пазара излизали европейски и американски такива? Бе ти луд ли си???Кажи кои са тези ваксини, та да си купим и ние?Няма европейска ваксина, която да е стигнала до проби върху ***!Има една американска ваксина, която не е тествана на нищо, а директно върху хора, срещу заплащане. Резултатите от нея не са добри. А самата ваксина е опасна.Американците ако имаха ваксина, щяха ли да са с най-много умрели???
42
7
 
11
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Ами пак нашата сестра Русия ще трябва да спасява света !!!
41
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
43 сбърканяко, не знам дали знаеш, че руската ваксина е тествана по всички правила на всички видове животни - от генно модифицирани мишки и плъхове, с човешки гени до всички видове и групи ***, включително и върху хора?В същото време, американската ваксина не е тествана по правилата, като са прескочени всички задължителни процедури и направо са тествали върху хора (платени).Като не искаш руска ваксина, понеже е лоша, изчакай американската.Така в САЩ хиляди умряха от USA ваксина полимиелит
40
6
 
10
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Ще доставят ваксина колкото доставиха респиратори . Русоробите сте безнадежден случай.
39
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обикновен PR ход?!?Абе вие платени Сороски драдоскачи надскачате себе си!Обикновен PR ход са евтините лакардии на нашето правителство, което щяло да проси от Европа, която ще чака Годо и ще им се молят да им подарят ваксина....Докато руснаците доставят ваксина на нормалните хора, вие ще си драскате *** отските заплювки за които ви плаща Сорос, без да забелязвате умрелите от вируса, защото не са признали успеха на Русия.
38
7
 
9
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Кой е луд да вярва на руските лъжи и пропаганда?
37
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците отново с обикновен ПР ход с цел привличане на бъдещи клиенти. Но това е съвсем нормална бизнес практика в света. В момента има 6 потенциални ваксини във Фаза #3 на клиничните изследвания. Това е финалната фаза преди официалното одобрение на ваксината. Руснаците едва миналата седмица завършиха Фаза #1 (тестване върху 20-30 човека) така че освен ако не завършат петилетката за три дни както във вица не виждам как ще приключат до края на Септември.
36
11
 
10
 
! Отговори
1 преди 3 години
Руснаците да си бият на техните деца руски ваксини. Като гледам повечето цитирани пазари са техни сателити, Сложили са един два които не са за престиж, но аз не знам германец който ще си ваксинира децата с руска ваксина, тъй че .... комунистите пак лъжат. Както за това къде ще продават така и какво ще продават. Сигурно в Германия ще продават на руските емигранти там, ако и те са с промити мозъци, но даже и това ме съмнява.
35
9
 
8
 
! Отговори
Антон преди 3 години
Аз лично на детето си руска ваксина няма да дам при условие че на пазара излизат европейски и американски такива. От корона вирус и вентилатори статията изведнъж засегна и производството на електромобили.
34
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия щяли да изнасят вентилатори за Германия смех пълен при положение че Германия има 4-ри компании за производство на вентилатори.Хаха спирам да чета бг медии вие сте нелепию
33
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига глупости.Руското образование е на пещерно ниво.Руска химия на практика несъществува за органична да не говорим.
32
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо да произведат един модел електрическа ютия, след това да мислят за електически автомобили и ваксини.