Русия патентова лекарство срещу коронавируса

"Лейтрагин" не е панацея и не предпазва от заразяване с COVID-19
99
Русия патентова лекарство срещу коронавируса
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В Русия беше патентовано лекарство срещу коронавируса. Препаратът е оригинална руска разработка, подчертават от Федералната медико-биологична агенция.

Още по темата

Лекарството се нарича „Лейтрагин“. Създадено е на основата на препарата „Даларгин“, който се е използвал за лечение на стомашна язва, остър панкреатит и панкреонекроза, съобщи БНР.

Учените са установили, че той подпомага регенерацията на тъканите и имунния отговор на организма. Според тях новото лекарство може да смекчи последиците от така наречената „цитокинова буря“, или прекомерно активиране на имунната система, което предизвиква остри респираторни заболявания.

Започват клинични изпитвания. Ако те се окажат успешни, министерството на здравеопазването ще регистрира лекарството.

„Лейтрагин“ не е панацея и не предпазва от заразяване с COVID19, заяви за „Комерсант“ Герман Иноземцев, председател на Руската асоциация за фармацевтичен маркетинг.

Лекарството може обаче да облекчи или предотврати определени усложнения, предизвикани от коронавирусната инфекция.

Следващата седмица ще бъде регистрирана първата руска ваксина срещу Covid-19. Тя е разработена от министерството на отбраната и Националния изследователски център по епидемиология и микробиология „Гамалея“. Очаква се през септември да получи регистрация и ваксината на Новосибирския научен център по вирусология и биотехнология „Вектор“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
2
 
! Отговори
бг преди 3 години
То отдавна е патентовано казва се СТОЛИЧНАЯ
74
1
 
5
 
! Отговори
муспи преди 3 години
Все едно, - България ще купи американски вяксини. Б.Б. е казал по истамбулската телевизия: - Докато аз съм на власт, ще се проведе заключителния етап на Геноцида.
73
12
 
5
 
! Отговори
обикновен преди 3 години
Браво, както винаги първи в надпреварата!Първи в Берлин, Първи в Космоса, Първи във създаването на Ваксина, Първи изтеглили се от Афганистан, Първи Продажници, Първи....
72
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Създадено е на основата на препарата Даларгин, който се е използвал за лечение на стомашна язва..."Ясно, значи са ОТКРАДНАЛИ готово лекарсто, сложили са го в нови капсули и го били патентовали. Ххахахаа, жалка колхозна ИЗЗЗЗМЕТ! Били създали нещо....тея не са създавали нищо от над 100 години, всичко е само КРАЖБИ!
71
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Олеле майкоСтаията е за замазване на положението за нашия пазар.Лекарство е трети стадий на изпитания. На 12 -т ще се регистрира официално.Предстои разрешение за прозводство.
70
2
 
8
 
! Отговори
Хаили Лайкли преди 3 години
"Открадната от японците и обявена за руска.Както и много друго обявено за руско."Ако това твърдение е вярно то НЯМА нищо американско защото са го взели от другите народи...Я го докажи всъщност :) ядец, а!
69
4
 
6
 
! Отговори
До 66 преди 3 години
Кой ти каза, ме матрьошка е положително. Матрьошката е символ на Русия. Открадната от японците и обявена за руска.Както и много друго обявено за руско. Колкото за българските продукти вчера казаха, че сме изяли за тая година до сега15 тона палмово масло. Честито на печелившите. Купувай щото е българско.
68
10
 
5
 
! Отговори
До 77 преди 3 години
Нали са първи. Това е важното. А че другите имат морал и не пускат ваксина без да е изпробвана това за българските русолизци няма значение. Парата пак в свирката. Докога същата мотика? Сега разбирам защо се спихна Сесерето.
67
2
 
5
 
! Отговори
До 72 преди 3 години
Екатерина Велика е през 17 в. Какви ваксини те гонят. Първата ваксина е направена в края на 19 в.
66
9
 
4
 
! Отговори
Олеле майко преди 3 години
ПАТЕНТОВАНО, НО ОЩЕ НЕ Е ИЗПИТАНО - СОЧИ СТАТИЯТА. ЮРУШ НА РУСКОТО ЛЕКАРСТВО!!!!!!!!
65
1
 
3
 
! Отговори
До 70 преди 3 години
Ти непрекъснато се занимаваш с другите, защо аз да не се занимавам? Да не си по-умен или си мислиш, че още има член 1 в конституцията? Е не няма! Време е да свикнеш!
64
6
 
1
 
! Отговори
До71 преди 3 години
Да не забравяме кой пие антифриз и то не сега при ковид 19, а по традиция.
63
5
 
1
 
! Отговори
До 69 преди 3 години
Кога го е спасявала, че пак?Като оставим, че сесерето не можа да спаси, че света. Тъпо.
62
0
 
6
 
! Отговори
до 69 православен па преди 3 години
Не му се притеснявай на света той е оцелял доста зарази без ваксини и ще оцелее още дълго.Русия си спасява просто собствения си ***, имат традиция в това още по времето на Екатерина Велика, Османската империя не атакуват Русия с войска а с внос на чума ,това е довело до задължително ваксиниране на целия руски народ , а тогава медицината е била доста далече от сегашното ниво, между друго доста жертви са паднали от първата масова ваксинация .
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Копторът си е мой! Къвто и да е, глей си канавката и не се занимавай с моя коптор.
60
3
 
15
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
И пак Русия ще спаси света !!!!
59
0
 
7
 
! Отговори
до 66 преди 3 години
Това е добре не търсиш качество , а подкрепяш политиката .Добре е да има такива хора, още по добре ще е освен американската икономика ,да подкрепяш и българската икономика купувайки български продукти, ако се научиш това, ще създадеш работни места и в България. ПП Не съм почитател на Русия но знам какво значи матрьошка , не знам дали си наясно но това е позитивно определение ,Коз -те са една в друга до мини -малкия човек над всичко.
58
4
 
4
 
! Отговори
До 62 преди 3 години
Точно ти от държавата, която цялата е коптор да коментираш другите не върви някяк.
57
4
 
3
 
! Отговори
До 67 преди 3 години
Руските *** забравихте, че бяхте направили клубове за защита на ония с белината. Сега големи усти отнаряте.
56
7
 
3
 
! Отговори
До 65 преди 3 години
Нещастна матрьошка. Какво ме интересува колко е скъпа. Аз да не живея в Русия. Имам си здравна застраховка и със сигурност няма да си сложа руска.